DUALIS a KSB-től: egy szerelvény, két funkció

A KSB 2014-ben fejlesztette ki új pillangószelepét, mely kettős funkciójával, egyszerű beépíthetőségével és megbízható működésével könnyíti meg a rendszerek üzemeltetését.

Alkalmazási területe

  • Szivattyúk, turbinák, csővezetékek védelme
  • Vízszállítás
  • Hűtőrendszerek
  • Ipari alkalmazások

Felépítése

A DUALIS az elzáró és visszafolyásgátló funkciót egyszerre látja el, melyre általában két külön szerelvényt alkalmaznak.

Főbb egységek

  • Egy pillangószelep
  • Egy elektrohidraulikus, egyszeres működésű hajtómű (ellensúly)
  • Beépített hidraulikus hajtóegység, mely közvetlenül kapcsolódik a rendszerfelügyeleti egységhez

A működés alapelve

A széria szerelvényei normál esetben elektrohidraulikus működtetésű pillangószelepekként működnek. Ekkor teljesen normális szelepekként nyitnak és zárnak ISO 5208 / EN 12266-1, A kategória szerinti tömítettséggel.

Egy esetlegesen fellépő üzemzavar esetén egy, az emelőkarra szerelt súly beállítható sebességgel zárja a szerelvényt. Így óvjuk a szivattyúkat, vízturbinákat, valamint a csővezetékeket a lökésszerű nyomás, vagy a közeg nem kívánatos visszaáramlásának romboló erejétől.

A hajtás egy kompakt, valamennyi elektrohidraulikus komponenst magában foglaló egység. Ez lehetővé teszi valamennyi fontos szerkezeti egységhez történő könnyű hozzáférést, illetve a hajtás be- és kiszerelését is megkönnyíti.

Szabvány szerint az áramellátáshoz 400 V és 50 Hz háromfázisú váltóáramra van szükség. A nyitási és zárási idők a berendezés követelményeinek megfelelően beállíthatók. Moduláris szerkezete alapján a DUALIS nagyobb ráfordítás nélkül igazítható az ügyfél által meghatározott egyedi igényekhez. Ezek lehetnek például speciális kapcsolószekrények, különböző elektronikus mérőműszerek, érzékelők vagy vezérlő egységek.

A DUALIS pillangószelepeket DN 500 – DN 1400 névleges átmérővel gyártják, PN 6 – PN 40 nyomásfokozatokra méretezve.

Termékismertető

Dualis_prosi_1

Műszaki leírás (angol nyelvű)

Dualis_prosi_2

TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!

 

KSB Hungary Kft.

Információ kérése:

DUALIS a KSB-től: egy szerelvény, két funkció

1117 Budapest, Budafoki út 60