Nappali, konyha, étkező, 3 szoba

128 nm

A földszintes épület alapvetően két, egymásba fonódó tömegből áll. A nappali épületblokk tere különösen nagyvonalú, bőséges teret biztosít egy nagyobb létszámú családi ünnepséghez is. A hálók is tágasak, sok-sok beépített szekrénnyel.

A kertre nyitott és a napfényt befogadó lakóterek születtek. A tervezéskor teljesen szétválasztottuk a nappali- és a hálóblokkot egymástól (két külön épülettömeg), a födém nélküli nappali terekben pedig egyedi hangulatot teremtett a belülről látszó tetősíkokkal és a szépen elkészített, látszó ácsszerkezeti elemekkel.

Az épület egyszerű formavilágát a visszafogott homlokzatképzési színek-anyagok jellemzik: fehér téglafalazat, egyes falszakaszokon kőburkolat és barna, kissé antikolt cserépfedés a tetőn. Fehér színű ácsszerkezeti elemek, ereszdeszkázat és ugyanilyen színű pergola a bejárat és a gépkocsik árnyékolására.

Nagyméretű napos és árnyékolt teraszok teszik még teljesebbé az épület használhatóságát. A nappali terek szerves részévé válhat a kert a négy kijárat által.

Építész

Benkő János

(70) 50-42-502