Központi szellőző rendszer – Aereco Légtechnika Kft.

Szabályozott gépi szellőző rendszer

A helyiségenkénti szabályozással párosított mechanikus szellőzőrendszer elsősorban lakóépületekben használatos, de telepíthető például irodákban vagy iskolákban is. Jól paraméterezhető megoldás, mind új épületekben, mind felújításkor könnyen alkalmazható. A szabályozott gépi szellőztetés az Aereco legnépszerűbb megoldása.
A szellőző rendszer lakásonként egy-egy ventilátorral egyedi kezelésre (többlakásos lakóépületek vagy családi házak) vagy központi ventilátorral kollektív kezelésre (többlakásos lakóépületek) egyaránt alkalmazható.

Szabályozott gépi szellőzés – lakásonként

Központi szellőző

Ennél a megoldásnál a ventilátor az épület valamely helyiségében bújik meg, ezáltal egyformán alkalmazható családi házak lakások, épületrészek, pl. irodák szellőztetéséhez. A szekrényben, vagy álmennyezetben elrejtett központi ventilátor egyszerűen karbantartható, és egyedileg kontrollálható az üzemelés.

Szabályozott gépi szellőzés – központi elszívás

Központi szellőző

Az épületben a légcserét központi ventilátorok biztosítják. Ez elhelyezhető a tetőtérben vagy a tetőn. A gépi higroszabályozású rendszerben az egész épületben a levegő kicserélődését a szennyezett, vizes helységekből elszívott levegő indítja el. A friss levegő a lakószobákba érkezik a légbevezetőkön, ennek szükséglet szerinti elosztása a szobák között csak akkor valósul meg, ha a légbevezetők páraérzékelősek. A ventilátor által elszívott levegő mennyiségét a páraérzékelős, illetve mozgásérzékelős légelvezetők szabályozzák a pillanatnyi szükségletek szerint, a lakások kiszolgáló, vizes helyiségeiben.

77 / 100
Aereco Légtechnika Kft.

Információ kérése:

Központi szellőző rendszer – Aereco Légtechnika Kft.

1139 Budapest, Fáy u. 12/a.
Termékismertető
Légbevezetők
Falátvezetéses légbevezetők (higroszabályozású és fix léghozamú), akusztikus légbevezetők nyílászáróra, páraszabályzott légbevezető nyílászáróra
Termékismertető
Légelvezetők
Légelvezetők különleges érzékelőkkel gépi szellőzés szabályozásához
Termékismertető
Ventilátorok
Központi ventilátor, fordulatszám-szabályozott központi ventilátorok nyomásézékelővel, akusztikus központi ventilátorok, tetőventilátorok
Termékismertető
Intelligens szenzorok
VOC érzékelő digitális és analóg kimeneti jellel, CO2 érzékelő digitális és analóg kimeneti jellel, relatív páratartalom és hőmérséklet érzékelő digitális és analóg kimeneti jellel, intelligens levegőminőség érzékelőszenzorok
Termékismertető
Tűzvédelmi megoldások központi szellőző rendszerekhez
Tűzvédelmi csappantyúk többszintes épületekhez. A biztonság fokozása érdekében a légelvezetők mögé, a szellőzővezetékbe illeszthető ABS2 tűzvédelmi csappantyúk típustól függően akár 60 vagy 120 perc tűzgátlást biztosítanak.
Termékismertető
Esővédő és kiegészítő elemek központi szellőző rendszerekhez
Külső oldali esővédők, huzatkorlátozós esővédő, külső oldali esővédő-rovarrács huzatkorlátozóval, teleszkópos csatlakozó alumínium ablakokhoz
Termékismertető
VMX központi szellőztető rendszer középületekhez
Szükség szerinti szabályozású szellőzés iskolákhoz, irodaházakhoz és középületekhez. A VMX a CO2-koncentrációt mérő, mozgást, illetve jelenlétet érzékelő detektoroktól érkező adatok alapján automatikusan szabályozza a szellőzést. Így a rendszer a helyiségek kihasználtságától függően azok valódi igényeihez igazítja a ki- és a beáramló levegő sebességét, csökkentve a hőveszteséget és optimalizálva az elektromos ventilátor fogyasztását.