Preprufe® 800PA Utólag felhelyezhető, öntapadó, vízvándorlást gátló HDPE membrán – Isoprof Szigetelésforgalmazó Kft.

Preprufe-800_vízszigetelés

Utólag felhelyezhető öntapadó, vízvándorlást gátló, víz- és gázzáró HDPE membrán

A Preprufe® 800PA hidegen felhelyezhető, öntapadó vízszigetelő membrán, mely egy erősített, keresztlaminált HDPE hordozófóliából és egy szintetikus, nem-bitumenes tapadórétegből áll. A GCP egyedülálló Magasfokú Kötés Technológiájának™ (Advanced Bond Technology™) felhasználásával a Preprufe® 800PA folytonos kötődést biztosít a szerkezeti betonhoz, megakadályozza a laterális vízvándorlást és hosszú távú vízszigetelési teljesítményt nyújt. Az alaplemez alatti Preprufe® membránnal együtt tökéletes és tartós teknőszigetelés érhető el.

Alkalmazási területei

  • Új és felújítandó vízszigetelésekhez meglévő vagy frissen elkészült beton szerkezetekre.
  • Kritikus alépítmények védelme víztől, nedvességtől és gázoktól.
  • Oldalfalakra
  • Földalatti parkolók,
  • Felszín alatti vasbeton víztározók, tartályok,
  • Ipartelepek létesítményei,
  • Radon és metán gázok elleni védelem

Előnyei

  • Nem-bitumenes, a Preprufe Magasfokú Kötés Technológiára™ épülő, szintetikus alapú
  • Tapadás – kiváló tapadás minden hőmérsékleten
  • Produktivitás – 1,2 méter széles tekercsek a hatékonyabb munkavégzésért
  • Teljes felületen tapad – kizárja a vízvándorlást a membrán és a fogadófelület között.
  • Elasztomer – alkalmazkodik a mozgásokhoz és áthidalja a beton zsugorodásból adódó repedéseit
  • Kiváló teljesítmény – magas szakítószilárdság, nyúlás és elhasználódási ellenállás
  • Vizet és párát át nem eresztő – védelmet biztosít minden olyan alépítménynek, melybe semmi sem szivároghat be – porszárazsági követelmény
  • Ellenáll gázoknak – metán, széndioxid és radon gázok elleni védelem, fölülmúlva a membránokra vonatkozó angol BRE Reports 211 (radon) és 212 (metán és széndioxid) szabványok előírásait.

Beépítés

A Preprufe® 800PA felhelyezhető cementes és fém felületekre.

Két változata

  • Preprufe® 800PA +5°C és +40°C,
  • Preprufe® 800PA LT -5°C és +25°C között alkalmazható

A felületnek tisztának, zsírmentesnek, oldószermentesnek, simának és épnek kell lennie. A 3 mm-nél nagyobb egyenetlenségeket el kell távolítani vagy ki kell tölteni valamely betonjavító habarccsal. Minden felületet le kell alapozni egy réteg GCP gyártmányú, oldószer alapú, gyorsan száradó, nedves és „zöld beton” toleráns Preprufe® SC1 Primer felületkellősítővel. A kellősítő anyagot hengerrel vagy ecsettel kell felvinni legalább egy órával a membrán felhasználása előtt. A kellősített felületre még aznap fel kell helyezni a membránt. A kellősítő anyag színe zöld, mely megkönnyíti azonosítását, elcserélése elkerülhető és biztosítja a megfelelő lefedettséget. Felhasználás megkezdése előtt a Preprufe® 800PA-t a megfelelő méretűre kell vágni, ami megfelel az alkalmazási terület magasságának. A védőréteg első 30 cm-ét el kell távolítani, a membránt tapadós oldalával a fogadó felület felé kell helyezni, majd fentről lefelé simítani, közben fokozatosan eltávolítva alulról a lehúzható védőpapírt.

Preprufe

A Preprufe® 800PA-t hengerrel jól oda kell nyomni az alapozott felülethez a megfelelő kezdeti tapadás biztosításához, illetve a bennragadt levegő kipréselése végett. Az egymás melletti tekercseket a rányomtatott vonalak mentén kell legalább 50 mm-rel átlapolni, a végeken úgyszintén. Az átlapolásokat szintén jól le kell hengerelni, a teljes tapadás és folyamatosság biztosítása érdekében. Magas oldalfalaknál szükség lehet tartólécekre, a membrán lecsúszásának megakadályozására, melyeket a földvisszatöltés után el kell távolítani.

Videó a beépítésről

Részletek

A belső és külső sarkokat, éleket meg kell erősíteni előre levágott 300 mm széles Preprufe® 800PA csíkokkal. Áttörések – például csövek, villamos vezetékek, stb. – esetén a tökéletes szigetelést a Bituthene® Liquid Membrane kétkomponensű anyag alkalmazásával érhető el.

Javítások

A Preprufe® 800PA membránnak van egy belső szürke/fekete rétege. Amikor sérülés következik be, ez a szürke/fekete réteg megjelenik a fehér rétegen. A sérült területeket egy túlméretes folttal lehet javítani, melyet a tiszta, száraz felületre, 100 mm túllógatva a sérülésen, erősen ráhengerelve lehet kivitelezni.   

Védelem

A membránt a háttöltés okozta sérülésektől meg kell védeni 3 mm vastag GCP védőtáblával vagy hőszigetelő táblákkal. A Preprufe® 800PA-t nem szabad 30 napnál hosszabb ideig eltakarás nélkül hagyni.

70 / 100
Isoprof Szigetelésforgalmazó Kft.
1029 Budapest, József Attila útja 25.
Kapcsolattartó:
Nagy-Kriston Csaba
műszaki igazgató
+36-20-915-6047
Termékismertető
PREPRUFE®800PA Utólag felhelyezhető, öntapadó, vízvándorlást gátló HDPE membrán; termékismertető
Termékismertető
PREPRUFE®800PA biztonsági adatlap
Termékismertető
GCP vízszigetelések magyarországi referenciajegyzéke