Védelem a negyedik hatványon

Az OBO Bettermann teljes körű megoldásokat kínál az épületek villám- és túlfeszültség-védelméhez

Legyen szó magánháztartásról vagy nagyvállalatról, az élet szinte minden területén fejlett számítógépes és vezérléstechnikai rendszerekre támaszkodunk. A magas technikai színvonal azonban a gépek és berendezések – például villámok vagy a villamos energiaellátásban jelentkező zavarok miatt fellépő – túlfeszültség-impulzusokkal szembeni nagyfokú érzékenységével jár együtt. Így egyre fontosabbá válik ezen eszközök professzionális túlfeszültség-védelme, a súlyos gazdasági veszteségek, mint például a berendezés leállása, termeléskiesés vagy adatvesztés elkerülése, illetve minimalizálása érdekében.

Az OBO Bettermann, mint a villám- és túlfeszültség-védelem egyik nagy tapasztalatokkal rendelkező szakértője megalkotta a „védelem a negyedik hatványon” alapelvét, amely teljes körű és testre szabott védelem kialakítását teszi lehetővé a villám károsító hatásaival szembenAz OBO villámvédelmi felfogó- és levezetőrendszerei akár 200.000 A csúcsértékű közvetlen villámcsapások felfogására és biztonságos levezetésére is alkalmasak. A széles termékválasztéknak köszönhetően az OBO megbízható megoldásokat kínál a tetőn található készülékek és szerkezetek, mint például kémények, antennák, szellőzőcsövek vagy klímaberendezések védelmének kialakításához is.

A szabadalmaztatott isCon vezeték lehetővé teszi különleges biztonságot nyújtó elszigetelt villámvédelmi rendszer kialakítását informatikai, napelemes és egyéb létesítményekben, akár robbanásveszélyes környezetben is.Az OBO bevizsgált és tanúsított rendszerei széleskörűen alkalmazhatók.

Az OBO villámvédelmi földelői lehetővé teszik olyan megoldások kialakítását, melyekkel a villámáram az áramütés veszélye nélkül oszlatható szét a talajban, és amelyek hatékonyan segítik nemcsak a villámvédelmi potenciálkiegyenlítést, hanem a túlfeszültség-védelem kialakítását is. Az OBO a szabványok követelményeinek megfelelő, időtálló földelőrendszerek kialakítását lehetővé tevő termékeket kínál minden alkalmazási területre, legyen szó betonalap-földelőről vagy egyéb műszaki megoldásról.

villámvédelemvillámvédelem
Mint négy összeszokott testőr gondoskodnak az OBO rendszerei a villámok és a villámimpulzusok elleni védelemről: a villámvédelmi felfogó- és levezető-rendszer, a földelő-rendszer, a potenciálkiegyenlítő rendszer, illetve a túlfeszültség-védelmi rendszerAz OBO szabadalmaztatott isCon rendszere lehetővé teszi biztonságos, elszigetelt villámvédelmi levezető kialakítását akár robbanásveszélyes környezetben is
villámvédelem

Az OBO földelő rendszerei biztonságosan oszlatják szét a villámáramot a talajban

Az OBO villámvédelmi potenciálkiegyenlítésre szánt termékeivel biztosítható, hogy az épületben villámcsapás hatására ne jöhessen létre olyan potenciálkülönbség, amely áramütést vagy tüzet okoz, segítségükkel megteremthető a túlfeszültség-védelem szilárd alapja. A termékek lehetőséget nyújtanak a fém épületrészek, mint például acélvázak vagy lemezburkolatok integrálására is a potenciálkiegyenlítő rendszerbe, az optimális védelem érdekében.
villámvédelem

A potenciálkiegyenlítő rendszer megakadályozza az áramütés és a veszélyes kisülés bekövetkezését

Az OBO túlfeszültség-védelmi rendszerei a villamos és elektronikus készülékek védelmét szolgálják. A túlfeszültség-védelmi eszközök gondoskodnak a villamos és elektronikus hálózatok szabályozott potenciálkiegyenlítéséről. Működésbe lépnek, mielőtt a túlfeszültség-impulzus hatására a fogyasztókészülékekben átütés következne be.Az OBO termékkínálata lehetőséget biztosít az épületek és berendezések átfogó villám- és túlfeszültség-védelmének megvalósítására. A villámvédelmi termékek fejlesztése a vállalatnál kerek 50 éves múltra tekint vissza. Az OBO villámvédelmi szakértői újabb és újabb innovatív
megoldásokat fejlesztenek ki és vizsgálnak az OBO saját BET bevizsgáló központjában, miáltal a vállalat vevői a jövőben is korszerű és teljes körű megoldásokra számíthatnak a villám- és túlfeszültség-védelem területén.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!


villámvédelem

Az OBO túlfeszültség-védelmi eszközei megbízható védelmet biztosítanak a lakóépületektől a legkülönfélébb ipari objektumokig az energiaellátás, a mérő-, irányítás- és szabályozástechnika, valamint a telekommunikáció és az adatfeldolgozás terén egyaránt

Információ kérése:

Védelem a negyedik hatványon