A korszerű tűzhelyek főzési és sütési technikájával rengeteg energiát, illetve pénzt takaríthatunk meg. A légkeveréses sütők vitathatatlan előnye abban rejlik, hogy a technológiának köszönhetően akár 25-35 százalékkal rövidebb idő alatt és 45-50 százalékkal kevesebb energiaráfordítással készíthetjük el ételeinket, miközben mind a húsfélék, mind a sütemények egyenletesen sülnek meg.
A rendszerint időzítővel, hőfokszabályzó berendezéssel, előmelegítés- és szünetfunkcióval is ellátott légkeveréses sütőkben egyidejűleg kétféle ételt is süthetünk. Megspórolhatjuk a hagyományos sütésnél megkerülhetetlen tepsicserét, ugyanis az alsó-felső sütőrácsokra elhelyezett ételek egyszerre és egyenletesen sülnek.
Néhány kifejezetten kényes süteményféleséget, illetve kenyérfajtát leszámítva megspórolhatjuk a sütő előzetes előmelegítését is.
A 4-5, egyes esetekben 10 tálcás elektromos légkeveréses sütők több készüléke akár 10 sütési programmemóriával valamint automata vagy manuális párásítóval is rendelkezik.
A manuális vagy éppen digitális változatban beszerezhető, konvekciós funkcióval egyaránt rendelkező cukrászati sütőben a hagyományos módszernél szintél sokkal gyorsabban és alacsonyabb hőfokon készíthetőek el a cukrászati termékek. A legjobb cukrászsütők digitális hőfokszabályzóval, szintén digitális időzítővel, illetve három lépésben – hőfok, idő- és programmegőrzés – programozható funkcióval készülnek.