A Hörmann okosotthon vezérlője új dimenziókat nyit otthonunk vezérlésében

2023.12.07.

A Hörmann okosotthon vezérlője új dimenziókat nyit otthonunk vezérlésében

Egyre nagyobb az érdeklődés a német illetőségű Hörmann okoskockája iránt, mely Homee néven kívánja megreformálni az otthonvezérlést. A designos, kocka alakú irányítóközpont a kapu- és ajtómeghajtások központosítása mellett, más Homee-kompatibilis eszközökkel is bővíthető, így teljeskörű megoldást kínál az okosotthonra vágyó felhasználóknak.

Ma már nem távoli jövő, sokkal inkább a jelen: az okosotthon és annak vezérlése. Az okosotthonok elterjedése az otthoni kényelem, energiahatékonyság, biztonság és környezetvédelem terén hozott jelentős előnyöket a felhasználók és a társadalom számára.

Az okosotthonok lehetővé teszik lakóik számára, hogy távolról irányítsák és monitorozzák otthonukat, növelve ezzel a kényelmet és a személyre szabhatóságot. Emellett az intelligens energiagazdálkodási rendszerek optimalizálják az energiafelhasználást, csökkentve a költségeket és a környezeti hatásokat.

A biztonság tekintetében az okos kamera- és riasztórendszerek valós idejű felügyeletet tesznek lehetővé, míg az okoszárak és mozgásérzékelők további védelmet nyújtanak. Az okosotthonok így nemcsak a mindennapi élet kényelmét növelik, hanem hozzájárulnak a fenntartható és biztonságos otthoni környezet kialakításához.

A statisztikák szerint a globális okosotthon piac értéke a 2023-as évben elérte a 200 milliárd dollárt, és további növekedésre számítanak a szakértők. Az otthonok digitalizálása nem csupán egy divatos trend, hanem az energetikai hatékonyság terén is áttörést hozott: az okosotthonok átlagosan 15-20% energiamegtakarítást eredményeznek. Az intelligens technológia nem csak a pénztárcát kíméli, de egyúttal környezetvédelmi szempontból is előnyös, hiszen az alacsonyabb energiafogyasztás a széndioxid-kibocsátás csökkenését eredményezi.

Ezen felül az okosotthonok biztonsági dimenziója sem elhanyagolható. A beépített okos kamerák és érzékelők révén az otthoni biztonság érezhetően megnő, az adatok alapján pedig megállapítható, hogy azok a háztartások, amelyek intelligens riasztórendszert használnak, 30%-kal kevésbé vannak kitéve a betöréseknek. A trendek azt mutatják, hogy az okosotthonok nem csupán kényelmet és modernitást hoznak, hanem konkrét adatokkal alátámasztott előnyökkel is rendelkeznek, amelyek tovább erősítik az érdekfeszítő technológiai fejlődést és elfogadást.

Erre a piaci igényre vezette be néhány éve a Hörmann a Homee megoldását, mellyel a kapu- és ajtómeghajtások kényelmesen, egy applikációval vagy akár hangvezérléssel is működtethetők, éjjel-nappal, a világ bármely pontjáról. A rendszer rugalmasságát az adja, hogy a kompatibilis megoldásokkal egyszerűen tovább bővíthető, így egyetlen rendszerrel az otthonunkban található más eszközök is – mint például fűtés vagy világítás – irányíthatóvá és távolról elérhetővé válnak. A kiegészítő kockák a ZigBee, Z-Wave és EnOcean, Warema és CentronicPLUS protokollal rendelkező eszközök is irányíthatóvá válnak.

„Az innováció mindig jelen volt a Hörmann életében, mely kiegészült a minőségi kivitelezéssel, valamint az egyszerű használattal. Ma már egy okosotthon rendszer több, mint vezérlés: energiát és időt takaríthat meg, ami felértékelődött a COVID utáni időszakban. A rendszer használata még nagyobb kényelmet, egyszerűbb és összehangoltabb vezérlést tesz lehetővé” – mondta el Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezetője.

A fehér báziskocka – a Hörmann homee Brain Cube – a rendszer központi egysége, mely saját vezeték nélküli kapcsolattal és tanúsított Hörmann BiSecur rádiós rendszerrel van ellátva. Ezzel a Hörmann kapu- és ajtómeghajtások, valamint más eszközök vezeték nélküli módon vezérelhetők, állapotuk lekérdezhető, valamint automatizálható.

A Hörmann Homee okoskocka működtetése az ingyenes Hörmann homee App segítségével okostelefonnal vagy táblagéppel történik (iOS és Android), illetve a Web-App révén asztali számítógépről is elérhető. A rendszer emellett támogatja a három népszerű hangvezérlési platformot is – angol nyelven – mellyel még szabadabb működés érhető el.

79 / 100
Hörmann Hungária Kft.
2310 Szigetszentmiklós, Leshegy u. 15.
(24) 525-100