Hogyan találjuk meg a megfelelő szobaajtókat?

2023.01.23.

Hörmann Designline_beltéri szobaajtók

A Hörmann Hungária tippjei, tanácsai beltéri ajtó választáshoz

A szobaajtók, beltéri ajtók vásárlásakor van néhány fontos szempont, amelyeket elengedhetetlen figyelembe venni a termékek kiválasztásakor. Melyik toktípus lehet a megfelelő? Milyen anyag illik a stílusunkhoz, az igényeinkhez? Az alábbi tippekkel, tanácsokkal könnyebben mehet a döntés.

Mit kell figyelembe vennünk szobaajtók vásárlásakor?

1. Az ajtó típusa és az ajtólap anyaga

Az ajtó típusát a klasszikus nyílóajtók és a tolóajtók közül lehet választani. E szobaajtók ajtólapjai általában fából vagy üvegből, a tokok pedig fából vagy acélból készülnek. Ezen kívül azt is jó tudni, hogy a mostanában egyre divatosabb ipari, loft stílusú ajtók nagyméretű üvegezéssel, valamint acélból készült profilból és üvegezőlécekből állnak.

 2. Ajtólap az igénynek, felhasználásnak megfelelő betétszerkezettel

Az ajtólap betétszerkezetének kiválasztása egyrészt attól függ, hogy milyen gyakran használják az ajtót, milyen szerepet játszik a hangszigetelés vagy a hőszigetelés. Másrészt az ajtólap betétszerkezet azt is meghatározza, hogy mennyire tartós az ajtó. A Hörmann többféle vastagságban és a használatnak megfelelő betétszerkezetekkel kínál ajtólap kiviteleket. Minél szilárdabb, tömörebb az anyag, annál robusztusabb és tartósabb az ajtólap.

3. Szobaajtók formatervezése

A szobaajtó formatervezése különböző elemekből tevődik össze, amelyek egyéni összképet alkotnak. Különböző ajtófelületek, számos formatervezési elem (ajtómotívum) és még az ajtólap formája (kerek vagy szögletes) is tetszés szerint kombinálható. Klasszikus vagy modern, fehérre festett vagy bükk, üvegelemekkel vagy nemesacél rátétekkel díszített – a Hörmann kínálatában számos stílus és lehetőség választható, hogy az otthonunkhoz leginkább illő beltéri ajtót találhassuk meg.

 4. Szobaajtók részletei és kiegészítő berendezései

Minden ajtó egyedileg tervezhető és egyedi részletekkel, kiegészítőkkel is bővíthető. Ezekre néhány példa, amelyekre érdemes figyelni:

70 / 100
Hörmann Hungária Kft.
2310 Szigetszentmiklós, Leshegy u. 15.
(24) 525-100