Otthonunk őre: a biztonságos bejárati ajtó

2024.06.20.

Otthonunk őre a biztonságos bejárati ajtó

Hasznos tanácsok a biztonságos otthon megteremtéséhez a Hörmanntól

Az otthon védelme mindenki számára fontos szempont napjainkban. Egy-egy ház vagy lakás bejárati ajtaja az első „akadály”, amelybe a betörő ütközik, ha bűncselekményt tervez, ezért nem mindegy, hogy milyen ajtóval, zárral találja szemben magát.

A statisztikák szerint a vagyon elleni bűncselekmények száma egyre emelkedik az országban, így jogosan félthetjük értékeinket. Hogy a betöréseket és bűncselekményeket megelőzzük, nem elég egy jó riasztó rendszer beszereltetése, hanem ügyelnünk kell a biztonság számos más tényezőjére is. A ház bejárati ajtaja ezért legyen különleges – és ne csak esztétikai, hanem biztonsági szempontból is! Illeszkedjen a ház stílusához, dicsérje a tulajdonos jó ízlését, de ugyanakkor,  feleljen meg a legmagasabb fokú biztonsági követelményeknek  is!  Ma már az is fontos szempont a vásárlásnál, hogy jó  hőszigetelési értékeivel az energiamegtakarítást is segítse, így hosszú távon pénzt spóroljon számunkra.

A biztonsági rendszerek önmagukban nem biztos, hogy elegendőek az illetéktelen személyek távoltartásához, ezért érdemes ezeket a rendszereket például távfelügyeleti szolgáltatással is ellátni. Sok családi háznál a főbejárat mellett egy hátsó bejáraton is megközelíthető a lakás, nem elegendő tehát csak a bejárati ajtó betörésbiztosságáról gondoskodni, a hátsó bejárat minőségére is figyeljünk. Ezen kívül érdemes olyan bejárati ajtót választani, amely nagyobb biztonságot nyújtó, több pontos reteszelésű. Ám nem csak a védelmi rendszerek hatékonyságán, hanem az emberi figyelmességen is múlik a „betörésbiztos” otthon megteremtése. Hiába minőségi és biztonságos egy termék, ha nem fordítunk kellő figyelmet környezetünkre, és nem vesszük észre az apró, ránk és értékeinkre leselkedő veszélyeket.

Otthonunk őre a biztonságos bejárati ajtó

„Bejárati ajtóink esetében, a kiváló minőségű és teljes mértékben alaktartó alumínium alapanyag nem korhad, és  nem kell lefesteni. Így a Hörmann bejárati ajtói évek múlva is olyanok,  mintha újak lennének. A Hörmann házbejárati ajtói teljesítik az RC2-es tanúsítványt, a rendészeti tanácsadók is ajánlják termékeinket. Kiváló hőszigetelésüknek köszönhetően pedig ezen kívül energiát takarítanak meg. Egy ilyen ajtó esztétikus névjegykártyája és biztonságot jelentő védőpajzsa lehet az otthonnak.” – mondta el Szujó László, a Hörmann Hungária ügyvezetője.

A Hörmann termékei teljesítik az RC2-as szintű behatolásvédelmet is, így a bejárati ajtók, illetve garázskapuk nem csak biztonságosak, de magas minőségűek is, ezért garantáltan megnehezítik az illetéktelen behatolók dolgát.

A Hörmann tanácsai a biztonságos otthon megteremtéséhez

  1. Érdemes bonyolultabb zárat, reteszelést is magában foglaló ajtót választani, és ezt más védelmi rendszerekkel kombinálni. Ugyanis felmérések és tapasztalatok alapján kiderült, hogy a legtöbb betörő 5 perc próbálkozás után feladja, és továbbáll.
  2. A bejárati ajtó lehetőleg erős (fém vagy kemény, tömör fa) anyagból készüljön, több ponton, vagy több zárral záródjon.
  3. Ma már a legtöbb nyílászárót elektronikus védelemmel is fel lehet szerelni: vannak elemmel működő, egyszerű nyitásérzékelő berendezések, és olyan termék is, amely a nyitás alkalmával éles hangot ad ki.
  4. A ház/lakás bejáratait érdemes megvilágítani mozgásérzékelő lámpával. Ha lehetőségünk van, biztonsági kamerát is szereljünk fel az udvarban.

Soha ne hagyjuk a bejárati ajtó kulcsát egy külső, udvari rejtekhelyén (pl. lábtörlő alatt, ablakpárkányon, a virágládában)! A besurranók ezeket a helyeket nézik át először.

80 / 100
Hörmann Hungária Kft.
2310 Szigetszentmiklós, Leshegy u. 15.
(24) 525-100