Íves fa álmennyezet és fali burkolat

2024.07.08.

Íves fa álmennyezet és fali burkolat

Az Eurotrend 2000 termékújdonságával egyedi belsőépítészeti terek kialakítására válik lehetővé, fa alapanyagok használatával. Az új termék tartószerkezeti kiegészítőinek köszönhetően használható mennyezeti felület burkolására, valamint fali burkolatként is.

A termék bontható, a lamellák visszaszedhetők, így az álmennyezet feletti gépészeti eszközök könnyű megközelíthetősége megoldott, akár revíziós nyílás is kialakítható. Egyedi tulajdonságainak köszönhetően kiválóan alkalmazható középületek széles körében, akár éttermekben, irodai terekben, szállodai lobbikban vagy bevásárlóközpontok belső tereiben.

A Lamella 303 íves fa mennyezeti rendszert az alábbi rendszerelemek alkotják:

  • Fa sávos elem, 14 mm vastag, egyedi magasságban, kívánt felülettel
  • T91/N vezetősín, 4000 mm hosszú, fekete színben (2)
  • Függesztő szett, kívánt hosszban (3)

Íves fa álmennyezet és fali burkolat

A lamella magassága az álmennyezeti rendszernél 100 mm-től 300 mm-ig váltakozhat, természetesen van lehetőség egyedi méret használatára is. Általában a lamellahossz 1200-1800-3600 mm lehet, függően a kért alapanyagtól és felülettől. A lamellák toldhatók, toldóprofil segítségével.

Íves fa álmennyezet és fali burkolat
Lamella 303 sávos fa íves mennyezet

A lamellák tengelytávolsága egyedi, a projekthez igazítva választható meg, általában a lamellamagasság határozhatja meg ezt az értéket. Amennyiben 100 mm magas lamellákat szeretnénk alkalmazni, akkor a sávok közötti tengelytávolság ne legyen nagyobb 100 mm-nél. Természetesen ettől eltérhetünk egyedi igények alapján, amennyiben nagyobb nyitott felületre van szükségünk az álmennyezet feletti térben elhelyezett gépészeti eszközök miatt, vagy akár egy tetőbevilágító esetén, ahol szeretnénk átengedni a fényt a helyiségbe. Ez nagyon szép fényhatást eredményez íves lamellázottság esetén.

https://femmennyezet.hu/blog/2023/11/03/ives-fa-almennyezet-es-fali-burkolat/

Hasonló felületkezelés mondható el a fali burkolatoknál, az alkotóelemek is hasonlók, mint a mennyezetnél. A lamellák fali elhelyezése lehetséges függőleges és vízszintes irányban is, annyi különbséggel, hogy 200 mm-nél magasabb lamellát nem ajánlott használni, főleg vízszintes pozícióban. A sávok hossza itt is 1200-1800-3600 mm lehet, függően a kért alapanyagtól.

A Lamella 505 fali burkolatot az alábbi rendszerelemek alkotják:

  • Fa sávos elem 14 mm vastag, egyedi magasságban, kívánt felülettel,
  • Fali vezető sín 4000 mm hosszú, fekete színben, kívánt lamella tengelytávolságra gyártva
Íves fa álmennyezet és fali burkolat 4
Íves fa álmennyezet és fali burkolat 4
Lamella 505 sávos fa fali burkolat

Fali burkolat esetében a vezetősíneket a falhoz kell rögzíteni csavaros kötéssel. Amennyiben a fal egyenetlenségei ezt nem teszik lehetővé, akkor egyedi fa segédszerkezet kialakítása lehet szükséges, melynek közei akár kőzetgyapottal is kitölthetők, fekete szövetkasírozással, így hozzájárulva a keletkező hangok megkötéséhez. Így a fali burkolat segítségünkre lehet a tökéletes akusztikai tulajdonságok elérésében.

Az elérhető felületek az alábbiak melamin színskála szerint:

Íves fa álmennyezet és fali burkolat 3

Továbbá lehetőség van furnér felületű sávelem rendelésére is.

81 / 100
EuroTrend 2000 Bt.
1117 Budapest, Budafoki út 70.
(udvara, a portától 50 m után jobbra fordulva)
+36 30 383 1619