Íves felületű kazettás fém álmennyezet

2023.08.10.

Íves felületű kazettás fém álmennyezet

Fonott fém álmennyezet nem létezik, csak annak a belsőépítésznek a fantáziája tette lehetővé ezt a megjelenést, aki a hagyományostól eltérő gondolkodással képes volt újat alkotni a meglévő alapanyagokból.

A bemutatott helyiségben sikerült egy egészen szokatlant, a hagyományostól eltérőt alkotni. Egy egészen speciális, “fonott” motívumot állítottak ki rejtett bordás kazettás fém álmennyezetek segítségével, melyek íves felületűek.

A motívumot 600×1200 mm-es, íves perforált felületű álmennyezeti lapok alkotják, a közeiket 300×300 mm méretű lapok töltik ki, így egyedi felületet alkotva.

Mivel közösségi helyiségről van szó, fontos volt a perforált kivitel és a hátoldali fekete akusztikus kasírozás a keletkező hangok megkötéséhez, valamint fontos volt a nem éghető alapanyagok használata is. Így esett a választás a fém álmennyezetre.

Látható, hogy nagyon egyedi motívumot sikerült létrehoznia a belsőépítésznek, mely az egész helyiség megjelenését meghatározza. Az álmennyezet melegséget áraszt, felülete mint egy kortárs kisplasztika, játszik a struktúrákkal, színekkel, mintázatokkal. Ugyanakkor képes fogadni a kor szükségleteihez tartozó gépészeti eszközöket, a befúvás-elszívás szerelvényeit, lámpatesteket, oltóberendezést.

Íves felületű kazettás fém álmennyezet
78 / 100
EuroTrend 2000 Bt.
1117 Budapest, Budafoki út 70.
(udvara, a portától 50 m után jobbra fordulva)
+36 30 383 1619