Kültéri fém álmennyezet az új budapesti Atlétikai Stadionban

2023.09.04.

Fém álmennyezet az atlétikai stadionban

2017. szeptemberében a Magyar Atlétikai Szövetség megpályázta a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezésének jogát. Az ezzel majdnem egyidőben elhatározott Déli Városkapu fejlesztés legfőbb célkitűzése pedig egy vonzó városrész megteremtése volt. Ennek csupán egy, de kétségkívül nagyon látványos eleme az új atlétikai stadion és kiegészítő projektelemei, együttes néven a Nemzeti Atlétikai Központ. A tervpályázat győztese, a Ferencz Marcel vezette Napur Architect elképzeléseinek központi víziója egy nagyon egyedi városi közösségi tér létrehozása volt. Eme városrész több részből áll, melyeknek központja az Atlétikai Stadion, ahova a fém álmennyezeteket az EuroTrend 2000 Bt. szállította.

Az építkezést 2020 decemberében kezdték. A létesítmény 35.000 fő befogadására volt alkalmas a világbajnokság idején, melyet a sportesemény után csökkentenek 15000 férőhelyre.

A beruházás keretében nemcsak a stadion épült fel, hanem szabadtéri atlétikai edzőpályák, klubház, dobófészer, valamint egy kisebb park és gyalogos/kerékpáros híd.

A 2023. június 17-én átadták a létesítményt, melyben július 7-8-án rendezték az első versenyt, a 2023-as magyar atlétikai bajnokságot.

Az atlétikai stadion fém álmennyezetének elkészítéséhez kültéri, viharálló típusra volt szükség, így esett a választás az EuroTrend 2000 Bt. által kizárólagosan forgalmazott ST080AA kódszámú Round edge sávos álmennyezetre, mely alumíniumból készült, egyedi RAL színben. Ezen rendszert a 84 mm széles sávelemek melletti kitöltő sáv teszi egyedivé, így biztosítva a lamellák feszességét, ellenállóképességét a környezeti behatások ellen.

Fém álmennyezet az atlétikai stadionban

A rendszerelemek nagyon egyszerűen illeszkednek egymáshoz, az álmennyezetet viszonylag egyszerű szerelhetőség jellemzi, ezért is közkedvelt kültéri alkalmazás esetén. Fő rendszerelemei a 84 mm széles sávos lamella (01), a hozzá kapcsolódó 16 mm-es kitöltősáv (03), melynek elhelyezése elhagyható, amennyiben beltéri elhelyezésről van szó és kis mértékben átszellőzhető álmennyezetet szeretnénk létrehozni. További rendszerelemek a vezetősín (02), a falak mentén alkalmazható falszegély és a kívánt hosszúságú függesztőszett (04).

Fém álmennyezet az atlétikai stadionban

Fém álmennyezet az atlétikai stadionban

álmennyezet

Fém álmennyezet az atlétikai stadionban

álmennyezet

Fém álmennyezet az atlétikai stadionban

Fém álmennyezet az atlétikai stadionban
78 / 100
EuroTrend 2000 Bt.
1117 Budapest, Budafoki út 70.
(udvara, a portától 50 m után jobbra fordulva)
+36 30 383 1619