Kiterjesztett valóság a gyors beléptetőkapu rendszerek életszerűbb tervezése érdekében

2023.01.20.

Kiterjesztett valóság az életszerűbb tervezés érdekében

A Wanzl Access Solutions optimalizálta a Galaxy Gate gyors beléptetőkapu rendszerek online konfigurátorát.

Új beléptető zsilip, új online konfigurátor – miután a Wanzl Access Solutions számos innovatív funkcióval bővítette a Galaxy Gate 1.1 rendszert, most a prémium minőségű biztonsági zsiliphez tartozó online konfigurátor frissítésének is eljött az ideje. Ennek az egyik legfőbb mozzanataként építették be a kiterjesztett valóság (augmented reality, röviden AR) funkciót. A funkció segítségével az építészek, tervező szakemberek és projektvezetők mostantól még életszerűbben tudják online megtervezni és konfigurálni az ideális beléptető zsilipeket a projektjeikhez.

A kiterjesztett valóság jelentősen megkönnyíti a tervezést a Wanzl online konfigurátorában. Segítségével a felhasználónak valós képe lesz arról, hogyan illeszkedik majd a Galaxy Gate az adott projekthez – mind a méretezés, mind a formatervezés tekintetében. A konfigurátorban a megfelelő szimbólumra kattintva („Termék megtekintése a térben”) lehetősége nyílik rá, hogy a konfigurált kaput QR-kóddal vagy közvetlen hivatkozással egy okostelefonon vagy táblagépen keresztül valós térben, élőben és eredeti méretben vetítse ki. Ráadásul a konfigurálás során azonnal be lehet tervezni a térelválasztókat, továbbá figyelembe lehet venni az olyan helyi adottságokat, mint a tűzjelző berendezés vagy a padlófűtés.

A Wanzl egyéni Galaxy Gate 1.1 rendszereinek konfigurálása

A konfigurátor legfőbb vonzereje az intuitív használatban és a sokoldalúságban rejlik. Valamennyi változtatás és módosítás közvetlenül láthatóvá válik a 3D-modellen. Emellett a felhasználó tetszőlegesen válthat az egyes konfigurációs lépések között. A 360°-os elforgatások és a kicsinyítési/nagyítási funkciók szintén elvégezhetők a számítógépes egérrel. Akár hat áthaladás egyidejű konfigurálására van lehetőség.

A kapu műszaki adatainál mindegyik áthaladáshoz külön áthaladási szélesség határozható meg. Természetesen az itt kiválasztottaktól függően, ennek megfelelően módosul a beléptető rendszer össz-szélessége is, amelyet a konfigurátor automatikusan kiszámít és megjelenít. Ennek köszönhetően egyetlen pillantásra kiderül, hogy a tervezett Galaxy Gate 1.1 rendszerek telepíthetők-e a rendelkezésre álló helyen vagy sem. Az egyrétegű biztonsági üvegből készült lengőkarok magassága is rugalmasan módosítható.

Kiterjesztett valóság az életszerűbb tervezés érdekében

A kialakításkor a felhasználó a legáltalánosabb engedélyező egységek, a „kártyaolvasó” és a „QR-/vonalkódolvasó” közül választhat, amelyek ráadásul tetszőlegesen elhelyezhetők a kapuk be- és/vagy kijáratánál. Ugyanez elmondható a „vészgombról” és a „7 hüvelykes információs kijelzőről” is. Mindezek mellett a Wanzl Access Manager, a kapuk optimális vezérlésére szolgáló digitális kezelőpult, valamint számos egyéb opció beépítésére is lehetőség van.

A házkeret és a burkolat egyedi elképzelések szerint alakítható ki a „Megjelenés” lépésnél. Mindkettő kérhető sima rozsdamentes acélfelülettel vagy RAL-skála szerinti porfestett réteggel tisztafehér, ultramarinkék, fényes antracitszürke, világító narancssárga vagy mohairkék színben. A burkolathoz minőségi, karbon- vagy fahatású fóliabevonat is kérhető kiegészítő dizájnopcióként.

A Galaxy Gate 1.1 rendszert az egyrétegű biztonsági üvegből készült lengőkarok, valamint az oldalüvegek LED-es megvilágítása teszi igazán teljessé. Míg a lengőkarok megvilágítása az eszköz állapotának színes kijelzésén keresztül a felhasználók kényelmét növeli, az oldalüvegek kék, zöld, piros vagy lila színnel való megvilágítása mindenekelőtt esztétikai szempontból, valamint a vállalati arculat szempontjából játszik fontos szerepet.

Ezen kívül az oldalüvegeken logót vagy szlogent is el lehet helyezni. Ha elkészült a konfiguráció, a felhasználó közvetlen kéréssel fordulhat a Wanzl csapatához. Ugyanígy lehetősége van arra is, hogy az eredményt a kiterjesztett valóság kivetítését is magában foglaló QR-kódként megossza, és áttekintés céljából PDF-fájlként letöltse. A PDF-dokumentumban az ügyfél megtalálja az általa választott kialakítási elemek listáját is.

Megjelenítés és a megvalósíthatóság vizsgálata – a Wanzl Galaxy Gate 1.1 rendszerekhez tervezett új, online konfigurátorával az ügyfelek egyszerűen, közvetlenül bemutathatják a tökéletes beléptető rendszerrel kapcsolatos egyéni elképzelésüket, és a kiterjesztett valóság funkciónak köszönhetően valósághű módon be is tudják emelni ezt a projekttervezési folyamatba.

70 / 100
Wanzl Magyarország Kft.

Információ kérése:

Kiterjesztett valóság a gyors beléptetőkapu rendszerek életszerűbb tervezése érdekében

1037 Budapest, Kunigunda u. 58.
+36 1 387 37 93