Európa legnyugatibb szegletében is Meva

2024.06.27.

Meva_Lisszabon_Monview

Míg a lakóépületek építése Európa számos részén stagnál, addig Portugáliában, részben a külföldi befektetőknek köszönhetően, fellendülés tapasztalható. Ennek tudható be az is, hogy Európa legnyugatabbra fekvő országa is felkerült a Meva térképére egy olyan kivitelező cég jóvoltóból, amely a minőségi munkát részesítette előnyben.

A portugál zsalupiacon nagy a verseny. Főként az olcsó, kevésbé jó minőségű és csekély változatosságot kínáló rendszerek dominálnak a kivitelezéseken. Ezzel szemben, a Neourbano Construçoes építőipari vállalat, amely lakóházak építésére specializálódott, a Meva zsalurendszer mellett döntött a felső árkategóriás lakásépítési projektjeinak kivitelezése során. A cég fő tevékenységi területe döntően a fellendülő piac központját is jelentő főváros, Lisszabon és környéke.

Artur Santos, a cég ügyvezető igazgatója a MEVA zsalumegoldásait németországi építkezéseken ismerte meg. Mivel nagyra értékelte a termékek előnyös tulajdonságait, felkereste a Meva németországi székhelyét, hogy tovább ismerkedjen a cég innovatív zsalutechnológiájával. Miután a Neourbano döntéshozói alaposan mérlegelték a MevaDec előnyeit, 2400 m² födémzsalurendszert és ennek megfelelő mennyiségű EuMax födémtámaszt vásároltak.

Azóta több épületen is kihasználták már az ergonomikus MevaDec födémzsalu előnyeit, most az éppen aktuális Monview projekten. A főváros dombjain 8–10 emeletes házakat építenek a legszigorúbb látványbeton minőségi követelmények és a szoros időkeret betartása mellett – ehhez jól jön a Meva zsaluk rugalmas alkalmazhatósága. „A rendszer gyors, egyszerűen kezelhető, és rugalmasan alkalmazkodik bármilyen épület alaprajzához és födémvastagságához. Az általunk épített házakra jellemző, hogy gyakran használunk különböző átmérőjű betonoszlopokat. Az elemméretek optimális fokozatainak köszönhetően minden esetben csak kis méretű kiegyenlítések szükségesek.” – osztotta meg a szakember a zsalu használatával kapcsolatos tapasztalatait.

Meva_Lisszabon_Monview

Megtérülő befektetés

A Neourbano számos szempontot figyelembe véve döntött a MevaDec mellett, amely végső soron hozzájárul az egyes projektek gazdaságosságához, tette hozzá Artur Santos. Már az indulás is sokat ígérő volt: a jól kiválasztott zsaluzat, az előre meghatároztott a födémtámasztávolságok által, garantálta a biztonságot, optimalizálta az anyag- és készletgazdálkodást, valamint a fokozta a hatékonyságot az építkezés helyszínén. Nem utolsósorban, a minőségi társasházakat építő portugál kivitelező cég örömmel tapasztalta meg a három födémzsaluzási eljárás – az FTE-, a HN- és az E-módszer – használatának és kombinálásának lehetőségét.

Projektadatok

Monview lakóépület, Lisszabon (Portugália)

  • Kivitelező: Neourbano Construções, Lda, Milharado (Portugália)
  • Felhasznált MEVA anyagok: MevaDec födémzsaluzat, EuMax födémtámaszok
78 / 100
MEVA Zsalurendszerek Zrt.
1047 Budapest Labdarúgó u. 19.
+36 1 2722222