Európán túl is Meva zsalukkal

2024.01.29.

Fülöp-szigetek és Dél-Afrika – a speciálisan ezekre a piacokra fejlesztett Meva zsalueszközök Európától távoli tájakon is jól teljesítenek. Nézzük, mit használnak arrafelé, ha zsaluzásról van szó!

Ázsia, Afrika és Latin-Amerika igényeire igazítva

Pakisztánban, Indiában és Jamaica szigetén már megvalósultak az első projektek a darufüggetlen kézi zsalu, az EcoFix használatával, amelynek fejlesztése kifejezetten Ázsia, Afrika, Latin- és Közép-Amerika igényei alapján történt. Ezeket hamarosan azok a bolíviai kivitelezések követik, ahol ezt a különösen hatékony és sokoldalú Meva zsalurendszerszert vetik majd be. Az ebben a régióban is egyre gyakoribb, elsősorban a gazdaságos lakásépítést fókuszba helyező építőipari vállalatok elvárásait elégíti ki a könnyű, mégis robusztus EcoFix. A kiváló ár-érték arányú zsalu fal- és pillérzsaluzáshoz egyaránt jól használható, és egyszerű sarokmegoldásaival kifejezetten hatékonnyá teszi a kivitelezést. Mivel a gyorsan összeszerelhető Internal Corner Clamp (ICC) helyettesíti a belső sarkokat, ez csökkenti az rendszer használatának költségét.

1000 lakás 2 év alatt a Fülöp-szigeteken

Állami alkalmazottak és hátrányos szociális helyzetű családok számára épült Samalban, a Fülöp-szigeteken, alig két év alatt 1000 kétemeletes ikerház az ún. „Maresca Home” projekt keretében. Gyors és gazdaságos építés, sűrűn egymás mellett elhelyezkedő lakóegységek és a sokszorosan ismétlődő építési mód – ezek között a felételek között az alumínium kézi zsalurendszerrel végzett betonozás kifejezetten hatékonynak bizonyult. A kivitelező választása a Meva monolitbeton építési módra optimalizált MonoFix zsalurendszere volt. Ezzel ugyanis mind a falak, mind a födémek, a balkonok, az oszlopok és alulbordák, mind az oldalfalakhoz kapcsolódó lépcsőházak betonozása gyorsan, egy ütemben történhetett. A zsaluválasztást befolyásolta azok egyszerű, gyors összeszerelése és bármilyen alaprajzhoz történő kiváló alkalmazkodóképessége. Mindezt a Meva helyi képviselete a REVIT-3D tervezéssel is megtámogatta. (Kivitelezés: Rotaflex Construction & Development Corp.)

Minőségi munka Kanadában is

A kanadai Ontarioban, egy műtrágyaraktár építésénél a kevés alkatrészből, kis erőbefektetéssel, gyorsan összeszerelhető MEVA32 könnyű alumínium keretekre esett a választás, amelyek teherbírása meghaladta a 142 kN-t. Az építkezésen a kivitelező, a Cornerstone Ltd. az észak-amerikai piacon már bevezetett MEVA32 tartóállványt és az Imperial falzsaluzatot kombinálta a MEP tartóállvány-rendszerrel. A MEVA32 és a MEP elemeiből olyan zsaluasztalokat állítottak össze, amelyeket minden betonozás után daruval szállítottak tovább a következő felhasználási helyre. A nagy teljesítőképességű Imperial falzsaluval 6,7 méter magas falakat betonoztak, így a zsaluk használata mellett itt is a munka hatékonysága volt a legfőbb érv. A munkamódszer és a felhasznált zsalumegoldások egyszerre csökkentették a kivitelezés munkaerő-szükségletét és az időráfordítást is. Chris Lamber, a cég építésvezetője a beruházás elkészülte után az eszközök pontos illeszkedését, és az eredményként elkészült falfelületek kiváló minőségét is kiemelte.

Mindez a MEVA nemzetközileg elismert, családi tulajdonban lévő és irányított zsaluzatgyártó vállalat központjában, a baden-württembergi Haiterbach-ban működő kutatás-fejlesztési részleg munkájának köszönhető. Mások mellett itt készül a számtalanszor újra felhasználható műanyag zsaluhéj, de a világ több, egyedi igényekkel fellépő piacára szánt egyedi zsalumegoldásokat is itt dolgozzák ki és tesztelik.

70 / 100
MEVA Zsalurendszerek Zrt.
1047 Budapest Labdarúgó u. 19.
+36 1 2722222