Schöck Stacon® – Schöck Hungaria Kft.

Schöck_Stacon_nyírótüske_2022

Dilatációs szerkezetek – Schöck nyírótüskék

A nyírótüskék a magasépítés vasbeton szerkezeteitől a mélyépítésben előforduló támfalakig alkalmazhatók, a szerkezeti dilatációs hézagokban ébredő nyíróerők felvételére. A hagyományos megoldás szerint a tágulási hézagokat támasztókonzollal, csúszóalátéttel vagy csuklóval alakítják ki. Ezek a megoldások idő- és munkaigényesek.

A Schöck dilatációs tüskékkel használatával egyszerűbb és biztonságosabb szerkezet alakítható ki! A dilatációs hézagokban ébredő nyíróerők felvételére szolgáló, nagy teherbírású tüskékkel egyszerűen és könnyen kialakíthatók a dilatációs szerkezetek. A Schöck Stacon® beépítésével egyszerűsödik tervezés és a kivitelezés. A kiváló minőségű felhasznált alapanyagok (nemesacél) biztos és karbantartásmentes csatlakozást biztosítanak. A Schöck Stacon® rendszerrel költségtakarékosan és egyszerűen oldható meg a nyírőerők felvétele.

74 / 100
Schöck Hungaria Kft.

Információ kérése:

Schöck Stacon® – Schöck Hungaria Kft.

2040 Budaörs, Szabadság u. 117.-A épület I/102
+36-23 50 72 72
Termékismertető
Schöck Stacon LD típus

A beton hőtágulása miatt a nagyobb méretű szerkezetekben dilatációs hézagokat kell kialakítani. A dilatációs vonal mentén gyakran szükség lehet a terhek átadására is. E célra hagyományosan konzolokat vagy kettőzött szerkezeteket pl. falakat terveznek. Ezek a megoldások költségesek és helyigényesek.

A dilatációs hézagokban ébredő erők továbbításának legegyszerűbb megoldását az LD-tüske biztosítja. Ez a tüske minden további szerkezet nélkül köti össze a hézaggal határos épületelemeket. Mindezzel egyszerre biztosítható a nyíróerők átadása és a szükséges dilatációs mozgás.

Termékismertető
Schöck Stacon SLD típus

Takarítsa meg a dilatációs hézagoknál szokásos konzolok vagy kettőzött falak költségét! A Schöck Stacon SLD típus beépítésével lehetősége van a nyíróerők átvitelére, és ezzel egyidejűleg a hőmérsékletváltozás és a beton zsugorodása által okozott elmozdulások akadálymentes biztosítására. Az épület hasznos területe növelhető az elhagyható szerkezetek mellőzésével.

  • Kompakt méretek: A Schöck Stacon SLD kisebb méretei révén, nagyobb teherbírású típus építhető be vékonyabb szerkezetbe. Ezen felül kevesebb helyszíni vasalás is szükséges.
  • Kényelmes tervezés: A webes alapon futó Schöck Scalix szoftverrel a nyírótüske egyszerűen méretezhető. A számítás során a szükséges kiegészítő vasalást automatikusan optimalizálják.
  • Bizonyított tűzállóság: Az R120 tűzállóságot Európai Műszaki Engedély (ETA) igazolja.
  • Ellenőrzött biztonság: Évekig tartó termékfejlesztés eredménye a Schöck Stacon Európai Műszaki Engedélye (ETA). A nagy teherbírású tüskéket a legmodernebb műszaki eljárásokkal vizsgálták.