Zsalutechnológia: Meva regionális szolgáltató központ épül

2023.05.19.

Meva_zsalu_telephely_epul

A környezetbarát műanyag zsaluhéjak vezető gyártója, a Meva szerint az elmúlt években a piacra került saját hazai zsalupark karbantartása is ad majd feladatot a csúcstechnológiával felszerelt, új, környezetbarát regionális központnak.

Szerkezetépítési fázisba ért a Meva Budapest agglomerációjában épülő 25.000 négyzetméteres, 3 milliárd forintos összköltségű telephelyfejlesztése. A tervek szerint az év végén megkezdi működését a cég teljes termékválasztékát, így a korszerű, környezetbarát műanyag zsalutáblákkal szerelt eszközök karbantartását, tisztítását felújítását végző regionális központ.

Meva_zsalu_telephely_epul

Az új telephelyről a magyar piac kiszolgálása mellett a környező országokba irányuló szolgáltatásexportot is terveznek. A 3.200 négyzetméteres, irodákat és karbantartó üzemet magába foglaló csarnokot a 20.000 négyzetméteres tárolóterület szolgálja ki. Az üzembe épülő technológia csúcsminőségű, ahogy a Meva műanyag zsaluhéja is a zsalutechnológia csúcsát jelenti.

Meva_zsalu_telephely_epul

A regionális szinten is jelentős beruházással mintegy a nyolcszorosára nő a Meva szolgáltatási kapacitása, amelyet főleg az innovatív műanyag héjjal szerelt zsalurendszereket használók számára kínál. Erre a kapacitásnövelésre a piaci tendenciákat nézve könnyedén szükség is lehet.

Versenyelőny a modern zsalupark

A jelentős betonigényű állami beruházások és az előkészített lakásépítések csökkenő száma miatt a Meva az eladási és bérleti forgalmának idei csökkenésére számít. Utóbbi tendencia a folyó munkák kifutásával és a nagymunkák indulásának hiányával magyarázható. További negatív tendenciaként értékelhető, hogy mindezzel párhuzamosan újra beindult egy „körbetartozási” lánc, az elvégzett munkák kifizetésének okkal vagy ok nélküli visszatartása, amit az elmúlt években viszonylag sikeresen visszaszorítottak.

A nagy és kisebb beruházásokon innovatív zsalutechnológiai eszközöket kínáló, az elmúlt években egyre jelentősebb piaci részesedést szerző cég rendelésállománya a karbantartási szolgáltatás tekintetében azonban folyamatosan nő. A Meva műanyag héjakkal szerelt zsaluzatok látszóbeton felületekre történő alkalmazásának előkészítésére irányuló megrendeléseket egyre inkább kiegészíti az ún. idegen zsaluzatok felújításának volumene is.

meva_zsalu_arvizkapu

A cég adatai szerint az elmúlt években jelentős mennyiségű saját zsalukészlet került a piacra. Ez az emelkedő önköltségek ellenére is gazdasági előnyt jelenthet a korszerű eszközökbe beruházott kivitelezők számára, hiszen még mindig olcsóbb a saját, műanyag zsaluhéjjal szerelt zsaluzatok karbantartása, mint a zsalubérlés.

Környezettudatos gondolkodás több mint fél évszázada

Az üzembe beépülő technológia kevés élőmunkával készíti majd elő, többek között a cégünk innovációját, a famentes környezetbarát műanyag zsaluhéjakat a korlátlan számú újrafelhasználásra.” – mondta Botta D. Mihály, a Meva Zsalurendszerek Zrt. vezérigazgatója.

A több mint fél évszázada működő családi vállalkozás üzletmenetét már a kezdetektől a környezettudatosság határozza meg. Ennek legjobb példája Meva találmányként a több mint 20 éve forgalmazott famentes műanyag zsaluhéj, amellyel máig egyedülálló a zsalupiacon. De jó példája a hamarosan megépülő magyar telephely is, amely tevékenységének minden lehetséges részterületén megújuló energiaforrásokat fog használni.

Meva_Dec_tournai_belga_korhaz_zsalu

Képek: Meva

További információ a Meva termékeiről

72 / 100
MEVA Zsalurendszerek Zrt.
1047 Budapest Labdarúgó u. 19.
+36 1 2722222