Zsaluzás környezettudatosan és költségtakarékosan

2022.09.30.

meva_zsaludoktor

Már a 90-es években is kapható volt, a 2000-es évektől pedig már csak ezeket forgalmazták. 20 éves magyarországi pályafutása alatt még soha senki nem élt a garancia jogával, pedig a Meva 7 év garanciát biztosít az innovatív és környezetbarát műanyag zsaluhéjakra. A Zsaludoktor szolgáltatás igénybevételével pedig minimális költséggel újjávarázsolható, így nem kell kidobni, másikat venni, újba beruházni.

A napjainkban tapasztalható beszerzési nehézségek, dráguló eszköz- és építőanyagárak mellet egy olyan termék, amely gyakorlatilag elnyűhetetlen, és minimális költséggel újjá varázsolható, felbecsülhetetlen kincsnek számít. És ha ezzel még az építkezés ökológiai lábnyomát is csökkenthetjük, akkor már egészen biztosan versenyelőnyben vagyunk. Márpedig a Meva a műanyag zsaluhéjjal jelentősen hozzájárul az ipari fakitermelés csökkentéséhez, Zsaludoktor szolgáltatásával pedig segít „fitten tartani” az eszközöket.

Forradalmi újítás az egykori NDK-ból

Már a 90-es években kaphatók voltak az első műanyag zsaluhéjak, a 2000-es évektől pedig a MEVA már csak ezeket forgalmazza világszerte. Az ötlet azonban már a 80- as években megszületett.

Cégünk saját fejlesztésű műanyag zsaluhéja jelenleg az egyetlen ilyen megoldás a piacon. A tulajdonos már a 80-as években meglátta a számtalanszor felhasználható zsaluhéjban rejlő lehetőségeket. Német kémikusok kezdték el fejleszteni az akkori NDK területén az ideális anyagösszetételt, amelynek számos kritériumnak kellett megfelelnie. Legyen kopásálló, ne deformálódjon, jól ellenálljon a környezeti hatásoknak, víz-, lúg-, és saválló legyen, ugyanakkor hajlítható is, hiszen a legkülönbözőbb geometriai formákhoz kel alkalmazkodnia, végül és nem utolsó sorban újra lehessen hasznosítani.” – tudhattuk meg Botta D. Mihálytól, a Meva magyarországi ügyvezetőjétől.

A termék nem aratott azonnal sikert, hiszen ahogy az ügyvezető mondta: „Senki nem akarta elhinni, hogy ez ilyen jó! Ez azonban a MEVA tulajdonosa részéről stratégiai döntés volt, hiszen ezzel le kellett mondania a forgalom egy részéről is, ő azonban már akkor hosszú távban gondolkodott. Bár akkor még nem tudhatta, de az építőiparban tapasztalható szakemberhiány, a környezettudatosság növekvő prioritása és a faanyag hiánya végül a MEVA malmára fogja hajtani a vizet.”

Mindenestre bejött! A 20 év aktív építőipari tapasztalat során a műanyag zsaluhéj bizonyította, hogy az összes kritériumnak megfelel. A húsz évvel ezelőtt vásárolt termékekkel minimális karbantartással a mai napig tökéletes betonfelületek készülnek, rengeteg időt, pénzt és bosszúságot spórolva használóiknak. És bár eddig erre nem volt példa, de ha mégis a leselejtezésük mellett döntene valaki, akkor a MEVA „visszaveszi”, ledarálja, és belekeveri egy új termék masszájába, azaz újrahasznosítja.

Ezek után felmerülhet a kérdés, hogy ha már a szerkezetépítők nagy része műanyag zsalut használ, és a megfelelő karbantartással ezek elnyűhetetlenek, akkor hogyan tovább?

Mivel a födémzsaluzat faigénye a falzsaluzatnál is jóval nagyobb, ebben még bőven vannak lehetőségek.”- tette hozzá a magyar leányvállalat vezetője.

A Zsaludoktor „fitten tartja” a zsaluzatot

A MEVA üzletpolitikája: aki egyszer megvásárolta az eszközt, hosszú távon használhatja azt. Ezért életre hívtuk a „Zsaludoktort”, ami karbantartási és felújítási szolgáltatásokat nyújt partnereink számára. Itt is bolygóbarát megoldásra törekedtünk, ezért a tisztítás vegyszermentesen, tiszta vízzel történik.”

A hatalmas zsalutáblákat egy mosóberendezésbe helyezik, ami olyan, mint egy nagy fekete doboz. A „dobozban” 1000 báros nyomással, kizárólag tiszta vízzel, minden vegyszertől mentesen történik a mosás. Egy-egy ilyen zsalutábla új állapotban 672 kilogrammot nyom, használat közben, a maradványanyagoknak köszönhetően akár 800-850 kilogrammra is „hízhat”. Tisztítás után polírozás következik. A polírozás befejeztével pedig a zsalutábla újjászületik. Ezzel a pénztárcakímélő és környezetbarát megoldással nem kell időről időre teljes cserét végrehajtani, mint a fából készült zsalutábla esetében, elég csupán néha felújítani készleteinket. A tisztított, polírozott műanyag zsaluval pedig olyan gyönyörű betonfelületeket lehet készíteni, amilyet fával soha.

meva_zsaludoktor

A környezetbarát termékhez nemcsak környezetbarát szolgáltatás, de fenntartható telephely is dukál. A MEVA 2023-ra tervezett új telephelye – ahol szolgáltatásai a tervek szerint nem csak a hazai, de a környező országok szükségleteit is kielégítik majd -, többnyire megújuló energiaforrásokkal épül. Leginkább a napenergia játssza majd a főszerepet, hiszen a működést teljes mértékben ennek segítségével oldják meg: a villanytargoncák töltése, a működéshez szükséges világítás, fűtés is napenergiával történik majd. A 3000 négyzetméteres csarnok teteje teljes egészében be lesz építve napelemmel.

Kattintson, ha többet szeretne megtudni a Meva karbantartási szolgáltatásairól!

73 / 100
MEVA Zsalurendszerek Zrt.
1047 Budapest Labdarúgó u. 19.
+36 1 2722222