Meton Texturato és Next Silicon szálerősített díszvakolatok

2024.03.11.

meton_next_silicon_texturato_szálerősített_diszvakolat

A Meton Építőanyag Gyártó Kft. megoldása az éghajlatváltozás okozta homlokzati hatásokra: Meton Texturato és Next Silicon szálerősített díszvakolatok.

A Meton Kft. a magyar építéskémiai kutatás, fejlesztés és gyártás egyik leginnovatívabb szereplőjeként legfőbb feladatának tekinti környezetünk megóvását, értékeink megőrzését. Éppen ezért elhivatottan figyeli azon tudományos kutatásokat, publikációkat, amelyek az iparágát és termékeit érinthetik.

Így került kapcsolatba többek között azzal a gondolati körrel is, hogy milyen környezeti hatások érik a homlokzatokat, továbbá, hogy a klímaváltozással járó időjárási viszonyok hogyan erodálják a már meglévő épületeinket. Kiemelt figyelmet fordítva ezen jelenségekre (az UV-sugárzás változásaira, gyakoribb jégesőkre, viharos szélterhelésekre, gombásodásra, penészedésre), a homlokzatokat terhelő fizikai, illetve kémiai behatásokra, olyan termékek, illetve termékrendszerek kifejlesztése a célja, melyek képesek megbízhatóan és tartósan megóvni és ellenállóbbá tenni épített értékeinket.

Mindannyian megéltük már például egy forró nyári napon hirtelen jött zápor következtében a levegő hőmérsékletének hirtelen, rövid időn belüli lehűlését, viharos szelet, jégesőt, majd szinte egyik pillanatról a másikra újra verőfényes napsütést, forróságot.

Ezeket a hirtelen bekövetkező, akár több 10 fokos hőmérsékleti változásokat a homlokzati bevonatok úgynevezett hősokként élik meg. Az intenzív szél, illetve csapadékterhelések, jégesők nagyon komoly feszültségeket hoznak létre a homlokzati anyagokban, rendszerekben.

A Meton, mint az egyetlen olyan magyar építőanyag-gyártó, aki egy telephelyen gyártja hőszigetelő rendszereinek valamennyi elemét, tudja, hogy a hőszigetelő rendszerek egyik legfontosabb és leglátványosabb része a vékonyvakolat. Ez a hőszigetelő rendszerek külső, mindent körbeölelő burkolata. Elsősorban a díszvakolatnak kell ellenállónak és tartósnak lennie a környezeti hatásokkal szemben.

meton_next_silicon_texturato_szálerősített_diszvakolatA Meton fejlesztéseinek eredménye a Meton Next Silicon és Texturato díszvakolatoknál alkalmazott szálerősítéses technológia. A Next Silicon és a Texturato gyárilag előkevert, egészségre ártalmatlan, szintetikus, üvegszálakkal erősített, kiváló páraáteresztő képességű, ugyanakkor fokozottan víztaszító, tartósan UV-álló, színtartó, repedésáthidaló képességekkel rendelkező díszvakolatok. A Meton szakértői által kidolgozott szálerősített díszvakolat kiemelkedő tartósságot, repedésmentes felületeket, rugalmasságot és kreatív lehetőségeket biztosítanak.

Szálerősítésük mellett biocid fimon konzerválásnak köszönhetően fokozottabb gomba-, penész- és algaálló tulajdonságokkal rendelkeznek.

A szálerősített díszvakolatok négy márványőrlemény alapú szemcseméretben (1,5mm/1,6mm/2,0mm/2,2mm), háromféle alapstruktúrát (kapart, dörzsölt, szórt) biztosító vezetőszemcsével készülnek. Tartósabb, egységes szemcseméret, tömörebb szemcseszerkezet, esztétikusabb felületi megjelenés, eloszlás és fedettség jellemzi őket.

A termékek legfőbb előnyei

  • Tartósság és hosszabb élettartam: a Meton Next Silicon és Texturato díszvakolatok szálerősítéses technológiája lehetővé teszi a vakolatok hosszabb élettartamát és kiemelkedő tartósságát. Az erősítő szálak, beleértve a szintetikus szálakat és az üvegszálakat, hatékonyan ellenállnak a repedéseknek és sérüléseknek, amelyek kialakulhatnak a falakon a külső hatások vagy az időjárási viszonyok miatt. Ezáltal otthona falai szépek és ép állapotúak maradnak hosszú ideig, minimalizálva a karbantartási költségeket.
  • Rugalmasság és kreatív dizájn: a díszvakolatok szálerősítése rendkívül rugalmas felhordást tesz lehetővé, amely lehetőséget nyújt a kreatív és egyedi faldekorációra. Az erősítő szálak segítségével a vakolat könnyen formázható, így változatos textúrákat és mintákat hozhatunk létre, amelyek kiemelik otthonunk stílusát és egyediségét. A Meton díszvakolatai olyan esztétikai megjelenést nyújtanak, amelyek kiemelkednek a hagyományos falburkoló anyagok közül.
  • Gyors beépítés és gazdaságosság: a Meton szálerősített díszvakolatai könnyen és gyorsan felhordhatók a falakra, jelentősen csökkentve a kivitelezési időt. Az egyszerű és hatékony beépítési folyamat időt és munkaerőt takarít meg az ügyfelek számára. Emellett a hosszú élettartam és a minimalizált karbantartási igények révén a Meton szálerősített díszvakolatai hosszú távon gazdaságos megoldást jelentenek.

A Meton által gyártott építőanyagok meghatározó szerepet játszanak az építőiparban az új generációs és innovatív termékek terén. Szálerősített díszvakolataink előnyöket kínálnak a tartósság, a rugalmasság, az energiahatékonyság és a gazdaságosság terén. Ha olyan díszvakolatot keres, amely megőrzi otthona falainak szépségét és hosszú ideig nyújt védelmet, a Meton a megoldás.

73 / 100
METON Építőanyag Gyártó Kft.
2371 Dabas, Kandó Kálmán út 19.

Jágity Sándor: +36 70-414-2051
Latorovszki Krisztián: +36 30-294-8614
Rostási Zsolt: +36 30-294-8614
Méry Ákos: +36 20-363-3464
Vajda Attila: +36 20-421-9003