Postapalota Rib fa burkolata

2022.09.27.

Postapalota RIB fa burkolata

A megújult Postapalotában impozáns terek kaptak helyet, a legkisebb részletekig kidolgozva, mindenre figyelve, megtartva az épület külső megjelenésével sugárzott régmúlt idők hangulatát, ötvözve a modern kor vívmányaival és elvárásaival. A homlokzat a szürkületi fényben adja vissza azt a pompát, amit a múlt mesterei megálmodtak.

A belső terek kialakításához az EuroTrend 2000 által kizárólagosan forgalmazott Gustafs Rib fa falburkolatot alkalmazták, méghozzá nem szimpla geometriában, hanem multi lamella rendszerben, íves falfelülettel.

Postapalota RIB fa burkolata

A Gustafs svéd gyártó terméke a Rib fali és Rib mennyezeti burkolat család. A terméket nagyfokú flexibilitás jellemzi, rengeteg méretben és felülettel készül, és ezen méretek és színek variálhatók egymással, egy tartószerkezeten elhelyezve, így egész sor geometriai formát létrehozva a felületeken.

A Postapalotában a Rib fali burkolat 38 mm széles, 22, 28, 34 és 44 mm magas lamelláit használták, melyeket általánosan 12 mm nyitott fugával helyeztek el. A nyitott fugákba jellemzően fekete akusztikus szövet kerül, mely a teljes burkolat mögötti felületen végig zár, így nagyon kedvező hatással bír a keletkező hangok csillapítására. A lamellák gipszrost alapanyaguknak köszönhetően nehezen éghetők, akár menekülő útvonalakon is alkalmazhatók, valamint nem vetemednek, így hosszú távon is megtartják formájukat.

Az alábbi fotók a Postapalota belső tereiben készültek, ahol a Rib burkolatot alkalmazták.

Postapalota RIB fa burkolata
Postapalota RIB fa burkolata

A munkánál az élletört kialakítású lamellákat használtak, a tervező által megálmodott ismétlődő ritmusban. A nehezítést az íves felület és a lamellák megosztott elhelyezése adta, mely nem kis feladatot adott a kivitelezők számára.

67 / 100
EuroTrend 2000 Bt.

Információ kérése:

Postapalota Rib fa burkolata

1117 Budapest, Budafoki út 70.
(udvara, a portától 50 m után jobbra fordulva)
+36 30 383 1619