Ventiza vezérelt gépi szellőztető rendszer

2023.03.16.

 Ventiza vezérelt szellőzés

Miért fontos vezérelt gépi szellőztető rendszerek használata?

Időnk 70–90%-át épületen belüli zárt térben töltjük. Ezzel azonban van egy nagy probléma. A mai épületek rendkívül jól szigeteltek és hermetikusan zártak. Míg régen a lakótérben felhalmozódó szennyeződések (por, pára, gőzök, illatok, pollenek stb.) természetes úton távoztak a réseken át vagy az ablakok kinyitásával, addig ma már mindez bent marad a lakásban – veszélyeztetve egészségünket és az épület állagát.

Hogyan kezeljük ezt a helyzetet?

Az épületeken belüli szennyező anyagok eltávolításának leghatékonyabb módja a vezérelt gépi szellőztető rendszerek használata. Ezek a rendszerek a külső levegőt vezérelt módon beszívják, szűrik, majd bebocsátják a beltéri környezetbe, egyúttal kivezetik az elhasznált beltéri levegőt.

A Wavin Ventiza termékcsalád a vezérelt gépi szellőztető rendszerek széles választékát kínálja, amelyek alkalmasak bármilyen típusú épületben és bármilyen típusú telepítéssel történő felhasználásra. A Ventiza termékcsaláddal a Wavin célkitűzése a minél egészségesebb és kényelmesebb lakókörnyezet kialakítása, amely egyben jelentős energiamegtakarítással is jár.

Integráció okos vezérlő rendszerbe

Ventiza_vezérelt_szellőzés

A Sentio okostermosztát a felületfűtés-hűtés együttes vezérlése mellett egyúttal a gépi szellőztető rendszerek vezérlését is ellátja. Otthona levegőminőségét applikáción keresztül mindenkor távolról is figyelheti és szabályozhatja.

74 / 100
WAVIN Hungary Kft.
2072 Zsámbék, Új gyártelep Pf. 44.
+36-23-566-000