BauderPIR hőszigetelő termékcsalád lapostető szerkezetekhez

Bauder PIR lapostetőhőszigetelés

Poliuretán – a hatékony hőszigetelés

Poliuretán – napjaink nélkülözhetetlen alapanyaga, amely jelen van mindennapi életünkben, valamilyen formában nap mint nap találkozhatunk vele. Felhasználása széles körben elterjedt, kiemelkedő hőszigetelő képességének köszönhetően a modern és környezettudatos épületszigetelés elengedhetetlen eleme. A poliuretán kialakítástól és összetételtől függően különféle formában létezik, és széles körben felhasználható. Felhasználási területtől függetlenül modern, sokoldalú és biztonságos megoldásnak számít. A poliuretán legfontosabb felhasználási területe az épületekben a hőszigetelés, amelyre úgy tekinthetünk, mint a fenntartható fejlődés energiahatékony és környezetbarát módjára. Alacsony hővezető és kiemelkedő hőszigetelő képességének, illetve kiváló anyagtulajdonságainak köszönhetően a poliuretán hőszigetelések széles körű alkalmazást tesznek lehetővé. A poliuretán keményhab hőszigetelő rendszer kis hővezető képessége mellet számos más előnyös tulajdonsággal is rendelkezik. Nyomószilárdsági és alaktartósági értéke rendkívül kedvező, hatékonyságát akár 50 év távlatában is megtartja. A poliuretán keményhabból készülő hőszigetelés az energiahatékonyság területén maximális teljesítményt mutat, ezáltal kíméli a környezetet és csökkenti a fűtési költségeket.

BauderPIR hőszigetelés – A teljesítmény magáért beszél

A Bauder Európa vezető poliuretán keményhab gyártójaként több évtizedes tapasztalattal rendelkezik. A BauderPIR hőszigetelés megfelel a legmagasabb elvárásoknak.

BauderPIR
Poliuretán keményhabból készülő hőszigetelő lemez, magasabb PIR-indexszel és kitűnő anyagtulajdonságokkal.

Energiahatékony hőszigetelés
A BauderPIR alacsony hővezetési tényezővel rendelkezik, kis anyagvastagság esetén is maximális hőszigetelő teljesítményt biztosít.

Mechanikai szilárdság
A BauderPIR nyomószilárdsága lehetővé teszi alkalmazását a szélsőséges terhelésnek kitett lapostetőkön is.

Hőállóság
A BauderPIR kiváló hőállósági és alaktartósági paraméterekkel rendelkezik. Károsodása a beépítés során fellépő magas hőmérséklet esetén (250°C-ig) is kizárt . Forró bitumennel szemben szintén ellenálló, így bitumen alapú lapostető vízszigetelő rendszerek esetén is ideális hőszigetelő megoldást jelent.

Kémiai és biológiai ellenállóság
A BauderPIR ellenáll a legtöbb, az építkezés során fellépő kémiai anyagnak, penészesedésnek, korhadásnak, rothadásnak. Biológiai és fiziológiai tekintetben semleges viselkedést mutat.

52 / 100
Bauder Kft.

Információ kérése:

BauderPIR hőszigetelő termékcsalád lapostető szerkezetekhez

1158 Budapest, Késmárk u. 9.