Lomax alumínium redőnyök és zsaluziák

2024.05.08.

Lomax árnyékolástechnika

A külső árnyékolók megakadályozzák az épületek nyári túlmelegedését új építésű és felújított épületeknél egyaránt. Az árnyékolástechnika növeli az épületben tartózkodók kényelmét, fokozza termelékenységükett és védi egészségüket.

A Guidehouse globális tanácsadó cég egy közelmúltban készült tanulmánya azt mutatta ki, hogy ha összehasonlítjuk a légkondicionálást és az árnyékolást, mint az épületek túlmelegedésének csökkentésére szolgáló megoldást, az automatizált árnyékolástechnika 2050-ig akár 60%-kal is csökkentheti az európai épületek hűtési energiafogyasztását.

Redőnyök

A leeresztett redőny megvédi a házát a nyári hőségtől és a téli fagyoktól, emellett a betörők ellen is. A tolvajok sokkal gyakrabban jutnak be a házakba az ablakokon és az erkélyeken keresztül, mint az ajtókon. A Lomax redőnyök alumínium lamellákból állnak.

A Lomax redőnyök előnyei

  1. Hőmegtakarítás: Az épület hőjének akár 30%-a is elszökhet az ablakokon keresztül. A redőny gátolja a hőveszteséget, és természetes módon szabályozza a ház hőmérsékletét.
  2. A magánélet és a tulajdon védelme: A redőny megvédi Önt a kíváncsi szemek elől. Ezenkívül a lamellákat síkban tartó biztonsági rugós kapcsok megakadályozzák a nem kívánt mechanikus feltolást is.
  3. Zajcsökkentés: A Lomax redőnyök bizonyítottan akár 16 dB-lel is csökkentik az utcai zajszintet.
  4. Minőségi kidolgozás: A redőny megvédi az ablakot a legrosszabb időjárási körülmények közt is, miközben megőrzi színét és formáját. A Lomax redőnyöket 5 év garanciával értékesítik.
  5. Egyszerű kezelés: A redőny vezérlésének legegyszerűbb módja az elektromos meghajtás. A legújabb trend szerint megoldható, hogy a redőnyt a központi rendszerhez csatlakoztatva szereljék fel. Mielőtt elutazik, egyszerűen programozza be a redőny automatikus működését – ezután egyetlen betörő sem fogja azt feltételezni, hogy a ház üres. A redőnyök manuálisan is működtethetők.

Külső zsaluziák

A zsaluziákkal a nyílászárók fényáteresztését lehet szabályozni. Ha elsősorban az árnyékolást szeretnénk megoldani, akkor a zsaluzia a megfelelő választás. Részben nyitva hagyva a melegebb napszakban árnyékot vet, teljesen bezárva elsötétíti a helyiséget.
A redőnnyel ellentétben a zsaluziát rossz idő esetén fel kell húzni. A Lomax elektromos meghajtás és szélérzékelő automatikusan gondoskodik erről, szükség esetén utasítja a zsaluziát a felhúzásra. A zsaluzia is alumínium lamellákból készül, de a redőnnyel ellentétben a lamellák elforgathatók, igy a bejutó fény jobban szabályozható.

A Lomax zsaluziák előnyei

  1. Épületek hűtése: Az érzékelőkkel felszerelt zsaluzia reagál a napfényre és az időjárási viszonyokra.
  2. A magánélet védelme: A lamellák beállításával elegendő fényt kap a belső tér, miközben megvédi a lakókat a kíváncsiskodó szemektől. A zsaluzia automatikus mozgása a betörőket is elriasztja.
  3. Fényszabályozás és kényelem: A zsaluzia, a napsugarak akár 94%-át is hatékonyan árnyékolja, bizonyos lamellatípusok akár teljes elsötétítést is biztosítanak. Az érzékelőkkel felszerelt motoros zsaluzia folyamatosan szabályozza a fényviszonyokat a lakásban.
  4. Minőségi kivitelezés: A zsaluziákat a Lomax maga gyártja, így garantálni tudja a kiváló minőséget. A Lomax zsaluziákra, akárcsak a redőnyökre, 5 év a garancia.
  5. Egyszerű kezelés: Kényelmesen vezérelheti a zsaluziát akár az íróasztala mellől – csak nyomjon meg egy gombot a távirányítón, mobilon vagy tableten! A zsaluziák manuálisan is működtethetők.
73 / 100
ROLL-N Ipari Kerekek Kft.
1037 Budapest, Csillaghegyi út 19-21.
+36 1 453-0169