Nagy vastagságú XPS zöldtetőben is!

2020.04.03.

A nagy vastagságú RAVATHERM XPS extrudált polisztirolhab hőszigetelések alkalmasak vegyesen kialakított fordított rétegrendű lapostetőbe való beépítésre. A több rétegből összehegesztett termékek kiválóan hőszigetelnek, tartósak és könnyen kezelhetők.

A folyamatosan szigorodó hőtechnikai követelmények szerint az újépítésű vagy felújított épület esetében, a lapostetőhöz előírt hőátbocsátási tényező eléréséhez 24-28 cm vastag hőszigetelés szükséges. A RAVATHERM Hungary Kft. folyamatos termékfejlesztéssel követi a megnövekedett igényeket, termékkatalógusában egészen a 28 cm vastagságig megtalálhatóak az extrudált polisztirolhab hőszigetelések. A bemutatott projektben is ilyen nagy vastagságú hőszigetelést használtak fel.

hőszigetelés

A nagy vastagságú termékek különleges hegesztési eljárással készülnek, 22 cm-ig két réteg, 22-28 cm-ig pedig 3 réteg polisztirolhab termoplasztikus összehegesztésével. Az eljárásnak köszönhetően megmaradnak a termék homogén anyagszerkezeti tulajdonságai. A többrétegű technológiának hála a teljes vastagsági tartományban kiváló marad az XPS hővezetési tényezője, amely kimagasló;  0,035 W/mK a 28 cm vastag anyag esetén is. A gyakorlatban tehát egy rétegben fektetett RAVATHERM XPS hőszigeteléssel 0,15 W/m2K alatti hőátbocsátási tényezőjű fordított tető érhető el, amely a passzívház-követelményeknek is megfelel. A hegesztéses technológia lehetővé teszi a jövőben a termékpaletta kibővítését egészen 40 cm-es vastagságig.

Nagy vastagságú XPS zöldtetőben is!

A RAVATHERM XPS hőszigetelés ideális választás a vegyesen kialakított, nem járható fordított rétegrendű lapostetős, illetve hasznosított, zöldtetős szerkezet kombinációjánál. A teljes felületen lángolvasztott, bitumenes vastaglemez csapadékvíz elleni szigetelésre kerül rá az akár 28 cm vastag RAVATHERM XPS 300 SL extrudált polisztirolhab hőszigetelés. A fordított rétegrendi kialakítás számos előnye közé tartozik, hogy megvédi a vízszigetelést a hőingadozástól, UV-sugárzástól, illetve a kivitelezés közbeni mechanikai hatásoktól, ezáltal a beépített vízszigetelés élettartama akár többszöröse is lehet az időjárás viszontagságainak kitett társaiknál.

Mivel a csapadékvíz elleni szigetelés elkészülte után beépített rétegek (extrudált polisztirolhab hőszigetelés, védő-elválasztó geotextília, leterhelő, illetve járórétegek) nedvességre nem érzékenyek, a tetőszigetelési munkák jóval szabadabban ütemezhetők, az építési ütemterv kedvezőtlen időjárás esetén is tartható.

Nagy vastagságú XPS zöldtetőben is!

Zöldtetős kialakításnál fontos megjegyezni, hogy az ezzel együtt járó kerti munkák során (ásó, kapa) szintén könnyen sérülhet a vízszigetelés, így ez esetben is a fordított rétegrend a legkézenfekvőbb megoldást. A zöldtető továbbá többszörösen környezetbarát megoldás. A növényzet segít a csatornarendszer tehermentesítésében, megköti a por egy részét, csökkenti a nyári felmelegedést és kellően nagy kiterjedés esetén – a város mikroklímáját is pozitívan befolyásolja.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!

Ravago Building Solutions Hungary Kft.

Információ kérése:

Nagy vastagságú XPS zöldtetőben is!

8184 Balatonfűzfő, Almádi út 4.
+36 88 59 69 79