PhoneStrip rezgéscsillapító tűzállósági vizsgálata

2021.11.24.

PhoneStrip rezgéscsillapító éghetőségi vizsgálata 1

A PhoneStrip egy innovációs nagydíjat nyert hanggátló és rezgéscsillapító építőelem, amely sok további előnyt és lehetőséget rejt magában az építőipar számára. Most olyan vizsgálatnak vetették alá, amely kiváló tűzállósági paramétereit bizonyította.

A tisztán természetes anyagokból (homok és cellulóz) felépülő PhoneStar hanggátló továbbfejlesztett változata olyan magas minőséget biztosított az égésteszten, hogy maga a gyártó és a szakértők is meglepődtek. Ennek oka pont az, hogy cellulózt tartalmaz homok környezetben. A 97 perces tűzállóság kiváló eredményt jelent minden építő cég számára, akik nem restek kiváló minőségű anyagokat beépíteni az épületekbe.

A vizsgált környezet

  • nem teherhordó, vakolatmentes 120 mm ragasztott fa fal- mennyezeti szerkezet, tompa illesztéssel egymáshoz, közöttük 15mm PhoneStrip, 50 cm-ként lecsavarozva a fal felső síkjához
  • három különböző illesztési és rögzítési lehetőséget vizsgáltak

PhoneStrip
PhoneStrip

Eredmény

  • Mivel a vizsgálat Németországban történt (MFPA Lipcse vizsgálati labor), ezért a DIN szerint hajtották végre a tesztet. Ezek szerint az európai normáknak is megfelelő EI 90 tűzállósági osztályba sorolható és így magas tűzálló képességet mutat.
  • A PhoneStrip ezek alapján magasabb besorolású épületosztályokba is tervezhető.
  • A könnyűszerkezetes épületek csatlakozási pontjaihoz tartozó követelményeket a PhoneStrip mind zajcsillapítási, mind tűzvédelmi szempontból teljesíti.

PhoneStrip
75 / 100
Wolf Bavaria Magyarország – Hang és Tűz Kft.

Információ kérése:

PhoneStrip rezgéscsillapító tűzállósági vizsgálata

1081 Budapest, Fiumei út 25.
(30) 514-2028