Új életre kel az egykori Postapalota

2022.02.18.

Hörmann Hungária beltéri ajtók Postapalota

A Hörmann Hungária beltéri ajtókkal járul hozzá a projekthez

Várhatóan az idei év tavaszán megnyitja kapuit a Pénzmúzeum az egykori Postapalota épületében. A felújítási munkák már befejeződtek, melyben aktívan közreműködött a Hörmann Hungária is, mely a Market Zrt. alvállalkozójaként 700 darab beltéri fatokos és acélajtót szállított le.

Március közepén megnyitja kapuit a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont az egykori Postapalotában a Széll Kálmán téren. A Sándy Gyula tervezte, 1924 és 1926 között emelt épület belső felújítása során restaurálták a lépcsőházak különleges kidolgozású korlátait, a kovácsoltvas kilincsekkel díszített tölgyfa kapukat, és sikerült működő állapotban megőrizni a páternosztert is.

A felújítás során a Hörmann Hungária közel 700 termékét építették be, melyek között megtalálhatók a cég jól bevált acélajtói, tűz- és füstgátló megoldásai T30, T60 és T90-es kivitelekben. Emellett – a megrendelői igényeknek eleget téve – extra minőségű, a piacon a legmagasabb prémium kategóriát képviselő Schörghuber fatokos faajtók is beépítésre kerültek. A Schörghuber ajtók 1962 óta jelentik a magas minőséget. Elsőként mutattak be faanyagból készült tűzálló ajtót, mellyel forradalmasították az ipart. A Hörmann Schörghuber ajtók a funkcionalitást és a dizájnt egy ajtóban egyesítik, magas minőséggel párosítva. Erősségük abban rejlik, hogy egy ajtókészletben egyesülnek a különböző funkciók, mint a tűzálló, füstmentes és akusztikai jellemzők. Számos jóváhagyás, vizsgálati jelentés és tanúsítvány garantálja a maximális biztonságot és védelmet.

postapalota
postapalota
Hörmann Hungária beltéri ajtók Postapalota

„Számtalan kihívással találkoztunk ebben az igen nagy volumenű, de építészetileg gyönyörű projektben. Ezen kihívások közül a maximális prémium termékréteget képző Schörghuber faajtók használata, valamint az irodai részben beépített síkban záródó, falc nélküli, rejtett pántolású fatokos faajtók beszerelését emelném ki” – mondta el a projekttel kapcsolatban Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezetője.

A projektben a Hörmann további beltéri ajtókat épített be, ezzel is erősítve ezt az üzletágát, valamint – ennek segítségével – azt az általános képet is árnyalta, hogy kizárólag garázskapu gyártó lenne.

Az egykori Postapalota felújításában a Hörmann Hungária megjelentette egyedi falburkolatos ajtóit is, melyek nagyban hozzájárulnak a most elkészülő konferenciaterem igazán exkluzív megjelenéséhez. A Hörmann közel fél éves projektjében nemcsak a magas minőség volt az elsődleges, hanem az is, hogy a termékek mindegyike nagy igénybevételt is kibírjon, valamint egységes, esztétikai megjelenést biztosítson.

postapalota
postapalota
77 / 100
Hörmann Hungária Kft.
2310 Szigetszentmiklós, Leshegy u. 15.
(24) 525-100