Az Austrotherm Kft. is támogatta az Építészfesztivált

2022.07.11.

Építészfesztivál

Az Építészfesztivál évről évre egy, az építészethez kapcsolódó téma feldolgozására vállalkozó rendezvény, melynek idei címe: Future Perfect.

Az Építészfórum és az Építész Szakkollégium közreműködésében valósult meg július 1. – július 3 között, a dunaújvárosi Szalki-szigeten. Az esemény egy megelőző, szűkebb körű, workshopokra épülő alkotótáborra és a nagyközönség számára is nyitott fesztiválra osztható.

A hétvégi fesztivál keretében a workshopok résztvevői bemutatták munkájuk eredményét, emellett számos szakmai és kulturális program várta az érdeklődőket. 

Vasárnap az építőanyagok jövője volt az első szakmai beszélgetés témája az Építészfesztiválon. Szó esett többek között arról, hogy valóban különbséget lehet-e tenni mesterséges és természetes anyagok között, vagy hogy fontos-e a megrendelők számára az őszinte anyaghasználat. A résztvevők megegyeztek abban, hogy a természetes/mesterséges anyag nem igen/nem alapon dönthető el, hiszen a legtermészetesebb anyagot is feldolgozzuk, és módosult állapotban építjük be, viszont, ha nem oldjuk meg az újrahasznosítását, akkor mindenképpen hátrébb sorolódik ezen a ranglétrán.

Építészfesztivál

Fontos lenne, hogy a teljes életcikluselemzéssel határozzuk meg, mi az, ami igazán klímabarát anyag és megoldás. Az építéssel hosszú távon döntjük el az energiaigényünket, de lehet, hogy a jövő építése rövidebb életciklusú modellek irányában mozdul el, és akkor újra kell majd gondolnunk sok, ma kőbe vésett alapelvet.

Az Austrotherm Kft. is támogatta az Építészfesztivált

A beszélgetésen részt vett Kruchina Sándor, az Austrotherm vezető szaktanácsadója, Radev Gergő, az Ermin Architects építésze, Vatai Krisztián, az FDB Facade Design & Building tulajdonosa, valamint Szederkényi Lukács, az AU Műhely építésze. A rendezvényt az Austrotherm Kft. nemcsak anyagilag, hanem a workshopok munkájához szállított anyagokkal is támogatta.

Az Austrotherm Kft. is támogatta az Építészfesztivált
76 / 100
Austrotherm Kft.

Információ kérése:

Az Austrotherm Kft. is támogatta az Építészfesztivált

9028 Győr, Fehérvári u. 75.
+36 96 515 114