Kiváló hőszigetelés évtizedeken át

2024.05.31.

Kiváló hőszigetelés évtizedeken át

Ez nem csupán üres szlogen! Immár bizonyíték is van a ROCKWOOL kőzetgyapot extrém tartósságára.

Bár a ROCKWOOL kőzetgyapot szigetelő termékek sok kiváló tulajdonsággal rendelkeznek – az anyag alak- és mérettartó; ellenáll a fizikai hatásoknak, sem rovarok, sem rágcsálók, madarak nem kezdik ki; páraáteresztő, kiváló hő- és hangszigetelő, valamint tűzálló – ugyanilyen fontos és hasznos tulajdonságuk extrém tartósságuk. 

Vagyis az előbb felsorolt termékelőnyök nem csak a megvásárláskor, beépítéskor léteznek, hanem az azt követő hosszú évtizedek során is változatlanul megmaradnak. Mondhatjuk, hogy a ROCKWOOL szigetelések élettartama a velük szigetelt épületek élettartamával megegyezik. Ami további előny: a ROCKWOOL hősszigetelések nem igényelnek semmiféle karbantartást élettartamuk során, mely alatt többszázszor annyi energiát takarítanak meg, mint amennyibe előállításuk került.

Emiatt kimondható, hogy a ROCKWOOL az egyik legbiztosabb befektetés, ha Ön energiát akar megtakarítani, és az épület teljes élettartama idejére jó minőségű szigeteléssel látná el a házát.

Egy mondatnyi történelem: a ROCKWOOL szigetelőanyagok gyártása 86 évvel ezelőtt, 1937-ben kezdődött Dániában. Azóta egy kis családi vállalkozásból a cég több földrészen megtalálható, vezető kőzetgyapotgyártóvá nőtte ki magát. Ehhez talán az alábbi eset is hozzájárult.

A koppenhágai repülőtér 4-es hangárjának energetikai felújítását (amelyhez a tervezők a ROCKWOOL homlokzati szigetelőanyagát választották) tavaly decemberben kezdték el. A munka kivitelezője a 65 éves épület falait megbontva észlelte, hogy több évtizeddel korábban, a hangár építése során szintén ROCKWOOL szigetelést használtak.

Kiváló hőszigetelés évtizedeken át
A koppenhágai repülőtér 4-es hangárjának felújtása során derült ki, hogy az épületben már 65 évvel ezelőtt ROCKWOOL hőszigetelést alkalmaztak

Kiváló hőszigetelés évtizedeken át
A 65 év után előkerült ROCKWOOL kőzetgyapot szigetelőtáblák tulajdonásgai mit sem változtak a hosszú évtizedek alatt

És hogy miért olyan érdekes mindez? Azért, mert a Dán Műszaki Intézet által elvégzett tesztek eredménye alapján a bevizsgált, 65 éves szigetelőanyag hőszigetelési képessége, mérete, mechanikai tulajdonságai, testsűrűsége az elmúlt évtizedekben semmit sem változott!

A legrégebben előállított kőzetgyapot tehát elvileg 86 éves, és bárcsak sikerülne valahol felfedezni egy ilyen mintát is, majd megvizsgálni, jellemzőek-e még rá akkor a fent említett tulajdonságok!

Mindenesetre a tendencia egyértelmű: a változatlan minőség minimum 65 évig biztosan megmarad.

Olvasna még a ROCKWOOL kőzetgyapot tartósságáról? Kattintson ide!

73 / 100
ROCKWOOL Hungary Kft.
8300 Tapolca, Keszthelyi út 53.
+36 87 512 100