Vajon minden hőszigetelés egyforma?

2023.05.08.

A ROCKWOOL hőszigeteléseket a természet ihlette

A ROCKWOOL szigeteléseket a természet ihlette. By Nature.

Az épületek, otthonok, lakások kivitelezéséhez szükséges építőanyagok kiválasztása hosszú évtizedekre szól, mely a mi és valószínűleg gyermekeink életminőségét, az ő majdani lakóhelyük élhetőségét meghatározhatja.

Ha már a jövő generációjáról esik szó, kimondhatjuk, hogy szinte bármilyen befektetésről vagy döntésről legyen szó, annak bolygónk jövőjére gyakorolt hatása lassanként a kiemelt szemponttá válik. Emiatt egy-egy nagyobb értékű vásárláskor, így az építőanyagok beszerzésekor is érdemes figyelembe venni a fenntarthatóság kérdését is. Nincs ez másképp az otthonunkat energiapazarlástól, hangoktól, tűztől védő szigetelőanyag kiválasztásakor sem.

Döntsön felelősen, megfontoltan, és válasszon természetes, környezettudatos anyagot akkor is, amikor háza szigetelését tervezi! 

Sokan egyetértenek azzal, hogy nem mindegy, milyen világot hagyunk utódainkra. Ami az építőipart illeti, a klímavédelmi célok elérése érdekében egyre több szakmai ajánlás tereli az építkezőket a természetes anyagok felé, ami a szigetelések esetében elsősorban a kőzetgyapot.

Hogy miért hívhatjuk a ROCKWOOL kőzetgyapotot természetes anyagnak? Például azért, mert alapanyaga a vulkáni eredetű, azaz a természetben évmilliók óta fellelhető bazaltkő, amelyet egy speciális eljárás során, rendkívül magas hőfokon szálas szerkezetű lemezekké alakítanak. Az így gyártott lemezek – épp az anyag egyedülálló szerkezete miatt – rendkívüli hő- és hangszigetelő tulajdonsággal bírnak, ráadásul adottságaikat alak- és mérettartó módon, gyakorlatilag a ház életciklusának teljes idejére megőrzik.

Ugyancsak a szálas szerkezet garantálja az anyag kiváló páraáteresztő képességét, amellyel – megakadályozva a hőhidak kialakulását – a régebbi építésű házakban oly gyakori penészesedés is megszüntethető, és így kifejezetten kellemes lakóklíma biztosítható az ott élők számára.

A kőzetgyapot természetessége egyben azzal is jár, hogy ez az építőanyag semmiféle egészségügyi kockázatot nem jelent az emberekre, így – ha már a jövő iránti felelősséget említettük – használata révén nem kerül mérgező és szinte örök életű műanyagrészecske a Föld ökoszisztémájába.

Egyszóval történjenek akár a miénktől teljesen eltérő élethelyzetek a szomszédunkban vagy a környező emeleteken, kosárlabdázzanak bár hangosan gyerekek az utcán épp a mi falaink túloldalán, megfelelő minőségű kőzetgyapot szigeteléssel mi ebből semmit nem fogunk érzékelni, ráadásul biztosak lehetünk benne, hogy házunk vagy lakásunk falai a tökéletes hőszigetelés mellett tűzbiztosak is lesznek, amíg csak a ház áll.

Szóval, nem minden hőszigetelés egyforma. A ROCKWOOL szigeteléseket a természet ihlette. By Nature.

70 / 100
ROCKWOOL Hungary Kft.
8300 Tapolca, Keszthelyi út 53.
+36 87 512 100