DELABIE BIOFIL mechanikai szűrő termékcsalád 

2023.11.20.

BIOFIL Steril végponti vízszűrők

A víz sokszor potenciális veszélyforrás, hiszen fertőzés kiindulópontja lehet, amennyiben minősége nem megfelelő. A vízhálózatban és a csaptelepekben is elszaporodhatnak a kórokozók.

Leggyakrabban a Legionella spp., Pseudomonas aeruginosa stb. fordulnak elő és könnyen súlyos fertőzéshez vezethetnek, kiváltképpen egy gyengébb immunrendszerű ember esetében.

A vízhálózatot minden nyilvános épületben szükséges ellenőrizni, legyen az egészségügyi intézmény, közösségi fürdő, uszoda, de akár ipari és az egyéb intézményi környezet. Minden közösségi használatban lévő vizesblokkban kiemelt fontosságú a rendszeres felülvizsgálat.

Az ellenőrzés hiányának azonban mind közül az egészségügyi intézményekben lehetnek a legsúlyosabb következményei, hiszen a felhasználók általában valamilyen egészségügyi probléma miatt tartózkodnak ott, azaz az immunrendszerük bizonyos mértékben legyengült, így fokozott veszélynek vannak kitéve.

BIOFIL Steril végponti vízszűrők

A DELABIE BIOFIL végponti szűrő termékcsalád olyan szűrőrendszert képez, mely mechanikailag távolítja el a szennyeződést a vízből.

Egyrészt megelőző, preventív megoldást jelent, másrészt pedig, ahol a csőhálózat már elfertőződött és a kórokozók kiirtása nem lehetséges, a DELABIE BIOFIL szűrői ott is képesek a kifolyó víz megszűrésére.

BIOFIL Steril végponti vízszűrőkA DELABIE BIOFIL szűrőeszközeinek választéka igen széleskörű, a maximális biztonság érdekében:

A termékcsaládban 2, 3 és 4 hónapos használatra tervezett szűrők találhatók.

A termékek rendelkeznek a Nemzeti Népegészségügyi Központ engedélyével, így alkalmazhatók minden területen. Felhelyezésük nem igényli szakember segítségét, szinte bármely csaptelephez alkalmazhatók a megfelelő csatlakozó kiválasztásával.

BIOFIL Steril végponti vízszűrőkA szűrők nem csak a kézmosókhoz, hanem a zuhanyokhoz is használhatók, méretük lehetővé teszi, hogy felszerelve kényelmesen elférjenek a csaptelep kifolyó mentén.

Választhatók hagyományos átfolyással, vagy esőztetős kifolyással is.

Ezeket a steril BIOFIL szűrőket rendkívül szigorú eljárással sterilizálják, annak biztosítására, hogy minden mikroorganizmus maradéktalanul eltávolításra kerüljön. Ami kiváltképp egészségügyi alkalmazás esetén szükséges.

A végponti szűrők lejárati ideje a sterilizálási eljárástól számított 3 év. Ám ennek lejárta után is használhatóak maradnak, azaz rendeltetésüknek megfelelően alkalmazhatóak, csak mint nem steril BIOFIL szűrők.

BIOFIL Steril végponti vízszűrőkA nem steril BIOFIL szűrőket a leggyakrabban olyan környezetben használják, ahol a teljes sterilitás nem követelmény, csupán a víz minőségének javítása a cél.

Íme néhány felhasználási terület, ahol elegendő a nem steril szűrőket alkalmazni:

  • ipari vízkezelés
  • közösségi uszodák, medencék esetében,
  • közüzemi vízellátás

Az EN ISO 11137 szabvány az egyike az Európai Szabványok (EN) és az ISO által elfogadott szabványoknak és a „Sterilizáció – A termékek sterilizálása ionizáló sugárzás segítségével” névre hallgat. Célja az ilyen speciális iparágak irányelvekkel történő támogatása, szavatolva a sterilizációs folyamatok hatékonyságát, ezáltal a felhasználók, fogyasztók biztonságát is. A szabvány feltételei és alkalmazása az adott iparágakhoz és termékekhez igazodva változhat.

BIOFIL Steril végponti vízszűrőkMint minden DELABIE BIOFIL végponti szűrőt, a steril és nem steril DELABIE szűrőket is a „Medical Device Regulation (MDR)” az Európai Unió által megfogalmazott szabályozás szerint gyártják. Ezen előírások szabályozzák a medicinális eszközök tervezését, gyártását és forgalmazását egyaránt.

A szabályozás célja az eszközök hatékonyságának, vagyis biztonságos alkalmazásának maximalizálása, ami a betegek és a felhasználók védelmében történik.

A szűrő típusának kiválasztását mindig az határozza meg, hogy milyen felhasználási területre szánják a terméket és milyen követelményeknek kell megfelelnie a víz minőségétnek. Ezen belül az adott iparág, illetve a sajátos környezeti tényezők is befolyásolják a választást.

72 / 100
Green Clean Kft.
8083 Csákvár, Szent Mihály tér 9.
+36 22 582-108