DELABIE csaptelep és zuhany innovációk az egészségügy számára

2024.02.14.

Delabie csaptelep és zuhany innovációk az egészségügy számára

A DELABIE, mint a közösségi vizesblokkok specialistája kifejezetten az egészségügyi szektor számára ajánlott termékeiben olyan megoldásokat alkalmaz, melyek jelentős mértékben hozzájárulhatnak a higiénés színvonal emeléséhez, a fertőzések megelőzéséhez.

Milyen kórokozóktól szükséges tartanunk leginkább?

A két leggyakoribb kórokozó a vizes szerelvények esetében a Legionella, illetve a Pseudomonas aeruginosa. A Legionella kapcsán egy olyan veszélyforrással állunk szemben, mely belégzés útján a tüdőt támadja meg, ilyen szempontból elsősorban a zuhanyok jelentik a fő kockázati tényezőt. Viszont előfordult már olyan is, hogy a ritkán használt WC -öblítőtartályban indult szaporodásnak a kórokozó, mely öblítéskor a levegőbe került. Fontos tudni, hogy a Legionella a 25-45°Celsius közötti vízben aktív és szaporodik.

A Pseudomonas ezzel ellentétben a kifolyó környékén jelenik meg, mivel oxigén szükséges a szaporodásához. A fertőzött víz elfogyasztása, szervezetbe jutása jelenti a fertőzés elsődleges formáját. Fontos tudni, hogy ezen kórokozó esetében a prevenció a leghatékonyabb megoldás, mivel a fertőzés kialakulása után ezt a kórokozót teljes mértékben már rendkívül nehéz kiírta a rendszerből. Sok esetben már egy kémiai fertőtlenítés után is pár nappal ismét mérhető módon szaporodásnak indul.

Milyen megoldásokat kínál erre a DELABIE?

BIOCLIP – eltávolítható kifolyók és polírozott gyártástechnológia

Delabie BIOCLIP eltávolítható kifolyók és polírozott gyártástechnológia

A BIOCLIP termékek különlegessége, hogy egy olyan eltávolítható kifolyóval vannak ellátva, melynek belső felülete teljesen ki van polírozva, és lepattintva a csaptelepről külön tisztítható is. Ennek eredményeképpen, összehasonlítva egy általánosan használt csapteleppel, a biofilmnek csak 1/14 része tud megtapadni!

Szenzoros termékek automatikus öblítése, 24 órával az utolsó használat után

A pangó víz rendkívüli módon támogatja a kórokozók szaporulatát, így a kevésbé használt pontokon szükséges a hálózatban álló víz rendszeres időközönként kiöblítése, kimozgatása. Ennek módja az automata termékek esetén a higiénés öblítés funkció, mely az utolsó használatot követően 24 órával indul el, és körülbelül 1 percig tart. Ennek segítségével a pangó vizet ki lehet mozgatni a rendszerből, amennyiben pedig már fennáll a fertőzés állapota, úgy annak koncentrációját a hálózatban le tudjuk csökkenteni.

Visszacsapó szelep nélküli termékek

A visszacsapó szelepek használata magában rejti azt a kockázatot, hogy amennyiben kiakadnak, utána a H-M oldali ág szabadon tud vegyülni. Ez azért veszélyes, mert a forró ágon érkező víz ezáltal visszahűlhet abba a hőmérsékleti sávba, ahol a kórokozó szaporulat elindul. A DELABIE rendelkezik olyan, már visszacsapó szelepeket nem tartalmazó termékekkel, melynél ez a lehetőség nem állhat fenn.

BIOSAFE higiénikus kifolyó

Azon jellegű kifolyók, mint például a perlátorok és aerátorok a kórokozók melegágyaként szolgálnak. Egészségügyi felhasználásukat nem is javasolja az illetékes hatóság, hiszen aeroszolt képezhetnek, és összegyűjtik magukban a szennyeződéseket. A DELABIE erre a problémára fejlesztette ki a BIOSAFE kifolyót, mely semmilyen perlátort vagy aerátort nem tartalmaz, és egy Hostaform műanyag alkotja, mely taszítja a vízkövet magától!

BIOFIL szűrők

Delabie BIOFIL szűrők

A fennálló fertőzés kezelése egy rendkívül nehéz feladat, mivel sok esetben a legerősebb fertőtlenítőszerek hatására sem kezelhető a helyzet. Ráadásul a termikus és kémiai sokk, főleg az idősebb hálózatokban egyáltalán nem is használható, mivel a csőhálózat károsodásához vezet. Ekkor a megoldást a BIOFIL szűrők jelentik, melyek mechanikai szűrők, és mechanikus úton egy rostanyag segítségével képesek a víz megtisztítására. Ezek alkalmazhatók zuhanyokhoz és csaptelepekhez egyaránt.

SECURITHERM koncepció

A kézmosók és zuhanyok használata során évente több baleset is történik. Angliában évente 600 ember szenved valamilyen szintű égési sérülést ebből adódóan. A DELABIE erre a veszélyre hozta létre SECURITHERM koncepcióját, mely az égési sérülések megelőzésére szolgál. Ez többféle műszaki megoldást jelent egyszerre. Jelenti a hőfokkorlátozó gyűrűk használatát a termékekben, melyek segítségével nem lehet maximálisan forró irányba állítani a termékeket. Egyes termékek forrázás elleni védelemmel rendelkeznek, mely esetében, meghibásodás során nem tudjuk a forró vizet magunkra engedni, hanem a termék lezárja az átfolyást.

SECURITOUCH hűvös tapintású termékek

DELABIE

A SECURITOUCH egy cső a csőben technológia, mely segítségével a csaptelepek és zuhanyok teste nem tud átforrósodni. A kialakításnak köszönhetően, amelynél a forró vizes ág nem érintkezhet közvetlenül a réztesttel, mivel egy külön csőben fut, bármely érintés során csak maximum hűvös érzetű lehet a termék, nem tudja megégetni a bőrfelületet.

Termikus sokk funkció

DELABIE

A maximális higiénét lehetővé tevő termékek rendelkeznek a termikus sokk funkció lehetőségével. Ezt általában egy piros gomb segítségével lehet aktiválni a terméken, mely ekkor olyan állásba kerül, hogy megnyitás esetén a forró ágról érkezik kizárólag a víz, amely így, hőmérsékleténél fogva elpusztítja a kórokozók nagy részét.

76 / 100
Green Clean Kft.
8083 Csákvár, Szent Mihály tér 9.
+36 22 582-108