High End hőszivattyú a Weishaupt-tól: WWP Biblock

2020.09.10.

Weishaupt WWP Biblock hőszivattyú

A Weishaupt folyamatos szabályzású hőszivattyúja két (látszólag) ellentmondó követelményt egyesített: nagyteljesítményű és nagyon csendes. Rendelkezik a monoblock hőszivattyúk előnyös tulajdonságaival, ugyanakkor olyan rugalmas, mint egy split készülék.

Más split hőszivattyúktól eltérően a kompresszor nem a kültéri, hanem a beltéri egységben található, így a berendezés rendkívül csendes üzemű. Ráadásul nincs szállítási veszteség sem, nő a hatékonyság. A széles alkalmazhatóság érdekében a Weishaupt Biblock akár 65°C előremenő hőmérséklettel tud dolgozni – a beépített gőzbefecskendező révén.

A készülék 2019-es bemutatása óta eltelt idő során a Weishaupt Biblock hőszivattyú Európában hallatlan népszerűséget ért el. Köszönhető ez annak (is), hogy a legszigorúbb, a németországi TA Lärm éjszakai előírását tisztán gyógyító, szanatóriumi területre is teljesíti, ami 35 dB(A) a készüléktől mért 1,5 m távolságban! A műszaki megoldást a környezet maximális védelmét mindig szem előtt tartó Weishaupt a környezettől leste el: a levegőventilátor-lapát bagolyszárny alakú, a kültéri egység levegőbeömlési felületén pingvinszárny-profilú rács található. Modern, szolid dizájn, minden építészeti stílushoz illeszkedő időtlen forma és hatékony, csendes működés.

A kiemelkedő üzembiztonság is ismerten Weishaupt tulajdonság: ehhez járul hozzá a nagyfelületű BlueFin elpárologtató, a fűtést nem igénylő (készülék alatti) víztálca, az elektronikus expanziós szelep vagy a Scroll kompresszor.

A sok év óta bevált WEM (Weishaupt Energia Menedzsment) vezérlés, a teljes légtelenítő rendszer, a komplett iszapleválasztó rendszer, a hűtési üzemmódra való alkalmasság mind a szériafelszereltség (alapkivitel) része. A beltéri egységnél is minden a csendes üzemet szolgálja: lengéscsillapító lábak, zajcsillapító burkolat.

A piacon szinte egyedülálló képességekkel (alacsony zajszint, COP=4,4) rendelkező készülék ideális elem az új építésű lakóegységben épp úgy, mint energetikai korszerűsítésnél, fűtőtestes vagy padló-/felületfűtéses rendszer esetén. S nem csak a beruházónak, ingatlantulajdonosnak nyújt segítséget a Weishaupt: a Partnerportal-on elérhetők a CAD-/BIM-adatok, a gazdaságosságot, az éves munkaszámot és a zaj/védőtávolság-számító szoftver. Gondoltak a rendszert telepítő szakemberekre is: a készülékek könnyű mozgathatósága, a préskötés alkalmazása révén tartósan tömör és hermetikus kötés (alacsony és magas hőmérsékletek esetén is), a vezérlőegységben lévő üzembe helyezési segéd biztosította rövid üzembe helyezési idő, a beépített esztrich-program… mind időt és költséget takarít meg.

És az üzemeltető a közismert Weishaupt megbízhatóság és maximális biztonság mellett kiemelkedő kezelési komfortot élvez a készüléken, weben vagy App-on keresztül – ahogy ő kívánja.

83 / 100
Weishaupt Hőtechnikai Kft.

Információ kérése:

High End hőszivattyú a Weishaupt-tól: WWP Biblock

2051 Biatorbágy, Budai u. 6.
+36-23-530-880