Mostantól napelem park is támogatja a hajdu termékek gyártását

2022.10.28.

Fennállásának 70. évfordulóját ünnepelve újabb mérföldkőhöz érkezett a HAJDU Cégcsoport. A megújuló energia iránt elkötelezett, épületgépészeti termékeket gyártó társvállalata, a HAJDU Zrt. termelését immár helyben termelt villamos energia is szolgálja.

Mostantól napelem park is támogatja a hajdu termékek gyartasat
(Balról) Novotni István, a HAJDU Zrt. vezérigazgatója, Tóth Tibor, a Pénzügyminisztérium államtitkára és
Szabó Csaba, Téglás Város polgármestere

A középtávú fejlesztési terv részeként megvalósult ipari méretű napelempark ünnepélyes átadására 2022. október 25-én került sor. Az eseményt megnyitotta Tóth Tibor, a Pénzügyminisztérium államháztartás finanszírozásáért és nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára, aki hangsúlyozta, hogy a jelenlegi energia ellátási helyzetben még inkább fontosak a megújuló energiát hasznosító fejlesztések.

Mostantól napelem park is támogatja a hajdu termékek gyartasat
Dedéné Novotni Anna, a HAJDU Cégcsoport alelnöke

Az átadó során Dedéné Novotni Anna, a HAJDU Cégcsoport igazgatóságának alelnöke kiemelte, hogy az elmúlt évek során megvalósult átfogó energetikai program keretében a vállalat teljes infrastrukturális hálózatát korszerűsítették. „Ugyanakkor az energiaárak drasztikus növekedése miatt a jelenlegi fejlesztés még inkább felértékelődik számunkra. A megtermelt zöld energiának köszönhetően a jövőben csökken a HAJDU Zrt. létesítményeinek villamos energia költsége, illetve hozzájárul a stabil energiaellátás biztosításához, a hosszú távú és megbízható működést garantálva.”

A 10.000 m2–es területen, talajra telepített, 496 kW összteljesítményű naperőmű kivitelezése kora tavasszal kezdődött, s a munkálatokat közel 7 hónap alatt, ütemterv szerint megvalósították. Az újonnan létesített erőmű 1280 napelemtáblája éves szinten 585 ezer kWh energiát állít elő, amely a vállalat villamos energia igényének mintegy 20%-át fedezi majd.

71 / 100
HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt.
4243 Téglás, külterület 135/9. hrsz.
(52) 582-700