Olajleválasztók – Pureco Kft.

Olajleválasztó

Olajleválasztó

Olajleválasztó

Olajleválasztó

Olajleválasztó

Olajleválasztó

Olajleválasztó

Olajleválasztó

Olajleválasztó

Olajleválasztó

Olajleválasztó

Olajleválasztó

Olajleválasztó

Olajleválasztó

A hordalék- és olajleválasztó berendezések feladata az ülepedő, felúszó és lebegő anyagokkal szennyezett vizek megtisztítása a befogadóba történő bevezetés előtt.

Az iszapfogó és ásványolaj-leválasztó berendezés a rendeltetése szerinti szennyező anyagokat (iszapot, olajos iszapot, felúszni képes ásványolaj származékokat) tart vissza, ezek vízből való leválasztását végzi.

A berendezések hagyományos, bevált technológiák ötvözésével nyújtanak jó hatásfokú teljesítményt. A működéshez hozzáadott energia vagy vegyszer nem szükséges.

78 / 100
Pureco Kft.

Információ kérése:

Olajleválasztók – Pureco Kft.

1118 Budapest, Rétköz. u. 5. BudaWest Irodaház
+36-1-224-0670
Termékismertető
ENVIA TNC Betontartályos olajleválasztó
Saját fejlesztésű, vasbeton tartályos, esővíz-elvezetés rendszereihez és technológiai szennyvizek előkezelésére alkalmas olajfogó berendezések. A berendezés család ÉME engedéllyel rendelkezik, adott feltételek esetén az engedélyeztetés alól mentesül. Igény szerint a gyártott berendezéseket telepítjük, vagy a telepítés irányításával segítjük megrendelőinket, vagy a kivitelezőt. Vállaljuk a berendezések jogszabályok szerinti üzemeltetését, karbantartását, tisztítását. A berendezéseket a Magyarországon hatályos kibocsátási határérték teljesítésére fejlesztették, de alkalmasak természetesen az EU-ban alkalmazott enyhébb követelmények kielégítésére is. A tartályok födémjei D400 kN terhelésre készülnek minden esetben, külön figyelmet erre csak extrém terhelési viszonyok között (vasúti pálya mellé közvetlenül, mély beépítés, stb) kell fordítani. A beépített biztonsági szerelvény az üzemeltetőt védi a véletlen környezetszennyezés következményeitől, megakadályozza a vízgyűjtőn történt havária továbbjutását.

 • Saját fejlesztés
 • Egyszerű telepítés
 • Hagyományos, bevált technológiák ötvözése
 • Havaria megállítása
 • Minden hatályos előírásnak megfelel
 • Erős gépjárműforgalommal terhelt utakra 
 • Talajvízbe (lehorgonyzással) is felszerelhető
Termékismertető
ENVIA TNP/TNS Acéltartályos olajleválasztó
A műanyag- és betontartályok főbb előnyeit ötvözve hozták létre az ENVIA TNP acél olajleválasztó családot. Az acélból készült berendezések súlya mindössze 5-6%-a a betonból készült berendezésekének. A termék tömege, illetve mérete miatt könnyen szállítható és egyszerűen telepíthető.  A korrugált acél csöveket már évtizedek óta használják autópályáknál átereszként, mivel vékony falvastagságuk ellenére a hullámosított spirál szerkezetük maximális teherbírást biztosít. Az olajleválasztók is ilyen spirálszerkezetű fenekelt acélcsövekből készülnek, így telepítés és visszatöltés után azonnal teherviselővé válnak. Az acéltartályokat 700 mg/m2-es cinkbevonattal és erre felhordott külső-belső epoxi bevonattal látják el, ami az egyik legtartósabb termékké teszi a piacon. A felvitt epoxi bevonat miatt az esetlegesen fellépő elektrokorróziónak is teljes mértékben ellenáll a leválasztó berendezés.

 • Saját fejlesztés
 • Könnyű és tartós
 • Cink bevonat
 • Epoxigyanta védelem
 • Extra terhelhetőség
 • Könnyű szállíthatóság és szerelhetőség
Termékismertető
ENVIA CRC Víznyelőbe helyezhető olajfogó
Víznyelőbe egyszerűen, gyorsan behelyezhető, ÉME-engedéllyel rendelkező olajfogó technológia parkolók, utak lefolyó csapadékvizeinek előkezelésére. Az ENVIA CRC megfelelő hatékonysággal és kellő biztonsággal látja el a csapadékvíz előkezelésének feladatát. A karbantartási, tisztítási periódusok között biztosítja az átbocsátott víz szennyezőanyag (könnyűfolyadék és hordalék) tartalmának határértéken belül tartását. A kereskedelemben kapható víznyelőkhöz különböző adapterekkel kapcsolódó megoldás. Közutak, parkolók, rakodó udvarok, gépjármű forgalommal érintett egyéb burkolt felületek, extrém szennyezésnek kitett területeken (pl. betonüzemen belül, vagy a hozzávezető utakon) a csatornahálózat védelmére illetve szikkasztó/szivárogtató, csapadékvíz hasznosító rendszerekbe vezetés előtt ajánlott a használata. Könnyen és gyorsan telepíthető, alacsony bekerülési költségű termék, mely a benne lévő szűrőbetét rendszeres karbantartása mellett többször újra felhasználható, a szűrőanyag nem válik megsemmisítendő veszélyes hulladékká. E pozitív jellemzői mellett még kiemelendő, hogy nincsenek meghibásodó alkatrészei, mely az üzemeltetését is egyszerűvé teszi. 

 • Tényleges olajelválasztás
 • Adapterekkel kereskedelemben kapható termékekkel is használható
 • Könnyen és gyorsan telepíthető
 • ÉME-engedéllyel rendelkező olajfogó technológia
 • Burkolt felületekre
 • Alacsony bekerülési költség
 • Extrém szennyezettségű helyekre is
Termékismertető
ENVIA TRP Nyíltfelszínű vízfolyásba telepíthető iszap- és olajfogó
Az ENVIA TRP olajleválasztó berendezést nagy felületű burkolt felületek elfolyó csapadékvizének tisztításához fejlesztették ki. A berendezés a megszokottól eltérően nem zárt tartályba, hanem nyílt árokba telepíthető. Ennek előnyeit kifejezetten a vonalas közlekedési létesítmények, autópályák, utak vasutak és repülőterek esetében lehet élvezni.  ENVIA TRP az úttal párhuzamos nyílt csatornába telepíthető. A berendezés helyigénye minimális, kivitelezése, telepítése és üzemeltetése egyaránt egyszerű . A nyílt felszín miatt az nyári időszakban elpárolog a felesleges víz a berendezésből, így csak a koncentrált szennyezés marad a műtárgyban. Ebben az esetben a kisebb térfogat alacsonyabb költséget is jelent. A rendszer üzemeltetési költsége tizede is lehet a zárt olajleválasztókénak. Emellett a berendezés állapota folyamatosan szemrevételezhető, így karbantartása egyszerűbb. 
A beruházói és üzemeltető előnyök mellet nem csorbul a teljesítmény és hatékonyság sem. Névleges teljesítménye 40-200 l/s közötti, azonban a teljesítmény sokszorozható több berendezés bárhuzamos telepítésével, így egy műtárgyon belül akár több ezer liter vizet is kezelhetünk. Az elfolyó víz minősége 5 vagy 2 mg/l SZOE határértéknek felel meg. A nagyobb biztonságért a berendezés tetején egy lopásvédelmi lemezt helyeznek el, melynek funkciója kettős. Vagyonvédelmi szempontból hozzájárul ahhoz, hogy a rozsdamentes acél elemekhez ne lehessen hozzáférni, továbbá havária esetén, ha több víz érkezik a berendezésre a tervezettnél, átfolyást biztosít korlátozott szűrési teljesítménnyel, mely a felszínen lévő könnyűfolyadékokat visszatartja.

 • A meglévő létesítmények átalakítása nélkül installálható
 • A beüzemelés nem kíván helyszíni szerelési, beállítási munkákat
 • Szélsőséges teljesítményigényeket is kiszolgál
 • Nem igényel külső energia ráfordítást és vegyszerek alkalmazását
 • Nem igényel állandó felügyeletet
 • Karbantartás, üzemeltetés egyszerű és gazdaságos