TRP olajleválasztó berendezés Crno-ban

2022.11.27.

olajleválasztó Crno

Észak-Dalmáciában, a Zadartól mintegy 4 km-re található Crno-ban épül az egyik legjelentősebb ipari park Horvátországban. A négymillió négyzetméteres területen üzletközpontok, szállodák, ipari és kereskedelmi létesítmények, raktárak, sport- és rekreációs központok, parkok, zöldterületek kapnak helyet. 

Zadar és környéke a Zrmanja folyó vízgyűjtő medencéjének vízellátó rendszeréhez, az Észak-Dalmáciai regionális vízellátó rendszerhez tartozik, helyi vízforrásokból fedezi ivóvízszükségletét. Az ipari park területe is ilyen vízbázison fekszik, ezért kiemelt fontosságú, hogy a beruházás ne károsítsa a felszíni és felszín alatti vizeket. Ez vonatkozik a megépült park burkolt felületeire hulló, közlekedésből, ipari tevékenységből származó szennyező anyagokkal terhelt csapadékvizekre is, melyek megfelelő tisztítása a projekt keretein belül elkerülhetetlen. Tekintettel az épülő ipari park méreteire, a tervezők a területre hulló csapadékvíz kezelésére vonatkozóan is nagy léptékben gondolkodtak, de olyan megoldást kerestek, mely kevesebb földmunkával jár, költséghatékony és hosszú élettartamú.

Hosszú távú előkészítést, tervezést, versenyeztetést követően végül a Pureco által fejlesztett ENVIA TRP olajleválasztó berendezés mellett döntöttek a beruházók. Ezen termékünket nagy, burkolt felületek elfolyó csapadékvizének tisztításához fejlesztettük ki. A berendezés a megszokottól eltérően nem zárt tartályba, hanem nyílt árokba telepíthető. Ennek előnyeit kifejezetten a vonalas közlekedési létesítmények, autópályák, utak vasutak és repülőterek esetében lehet élvezni, de most először ipari parknál is bizonyíthatja hatékonyságát.

Az ipari park területe is ilyen vízbázison fekszik, ezért kiemelt fontosságú, hogy a beruházás ne károsítsa a felszíni és felszín alatti vizeket.

A Crno-i ipari park első szakaszához 11 db TRP berendezést telepítettünk, melyek egyenként kétszáz liter vizet képesek másodpercenként megtisztítani, tisztítási határérték 2 mg/l. Ez a 2 200 l/s összkapacitás óránként közel nyolcmillió liter megtisztított csapadékvizet jelent. Az ENVIA TRP berendezés helyigénye minimális, kivitelezése, telepítése és üzemeltetése egyaránt egyszerű. A rendszer üzemeltetési költsége tizede is lehet a zárt olajleválasztókéhoz képest. Emellett a berendezés állapota folyamatosan szemrevételezhető, így karbantartása egyszerűbb. 

80 / 100
Pureco Kft.

Információ kérése:

TRP olajleválasztó berendezés Crno-ban

1118 Budapest, Rétköz. u. 5. BudaWest Irodaház
+36-1-224-0670