15 éve az épületenergetika élvonalában az Autent Solutions Kft.

2023.05.24.

15 éves Autent Solutions

A 2008-ban alapított Autent Solutions Kft. idén ünnepli 15-ik születésnapját. A gravitációs szellőzéssel, hő- és füstelvezetési rendszerekkel, füst- és tűzszakaszolással, illetve egyéb épületenergetikai rendszerekkel foglalkozó, 100%-ban magyar tulajdonban lévő vállalkozás az évek során a hazai piac meghatározó szereplőjévé vált. Mára megújult szolgáltatásokkal és termékportfólióval, valamint folyamatosan bővülő létszámmal elégíti ki a piac mennyiségben és minőségben folyamatosan növekvő igényeit.

A zöldmezős beruházások, felújítások és korszerűsítések, valamint az Autent Hungária Kft. által végzett karbantartás-szervizelés is cégcsoporton belül kerülnek megvalósításra, így a tervezés fázisától a sikeres műszaki és hatósági átadáson át egészen az üzemeltetési feladatok támogatásáig minden helyzetre valódi megoldásokat kínál a cég.

Autent Solutions Csordás Zoltán (2)A jó időben történő portfólióbővítés biztosítja az elkövetkező évek – várakozásaink szerint – hamarosan konszolidáló piacán a cég további fejlődését. Az elmúlt évek munkája beérett, a továbblépés a fejlődést biztosítja, amelyet a piac azonnal pozitívan vissza is igazolt. Eddigi népszerű műszaki megoldásainkat számos új, saját területén vezető márka magyarországi képviseletével egészítettük ki. Olyan cégekkel kezdtük meg az együttműködést, amelyek hozzánk hasonlóan az új piaci lehetőségekre kellően nyitottak, elég innovatívak, és mindig készen állnak a változásra. Tárgyalások folynak többek között az épületenergetikában hasznos zsalus szellőzők területén speciális igényekre is nyitott, rugalmas és projektorientált szolgáltatásokat nyújtó céggel” – mondta Csordás Zoltán, az Autent Solutions ügyvezető igazgatója, hangsúlyozva, hogy az itthon képviselt megbízható, rugalmas projektorientált cégek körének bővítése még nem zárult le. „Fontos azonban kiemelni, hogy nem csupán műszaki megoldásaink körét, de csapatunkat is bővítjük. Egy területen pedig biztosan nem lesz változás, és ez az ügyfeleink iránti elkötelezettségünk.” – folytatta a cég átalakulásával kapcsolatosan a cégvezető.

Az Autent Solutions Kft. beszállítói között olyan, magas minőséget és műszaki megoldásokat képviselő cégek szerepelnek, mint a hőszigetelt lamellás szellőző feltalálója, a német Hahn Lamellenfenster GmbH, a cseh AVAPS s.r.o., a tűzgátló és füstgátló megoldások egyik piacvezető gyártója, az egyedi mechanikus szellőztető rendszereket gyártó holland VentiNet B.V., vagy az ipari szellőztető, klímaszabályozó, légkezelő, és hő- és füstelvezető (HFRA) rendszerek specialistája, a holland Bovema International B.V.

Jelenleg és középtávon is a nagyberuházásokban történő részvétel teszi ki a munkák jelentős részét, a 2023-as nettó rendelésállomány megközelíti a 3 milliárd forintot. A főleg ipari létesítmények számára kínált energiatakarékos gravitációs szellőzési, épületgépészeti- és épületenergetikai megoldásokat elsősorban ipari felhasználók: autógyárak, akkumulátorgyárak, logisztikai központok, raktárcsarnokok, gyárak veszik igénybe, de számos középület (társasházak, iskolák, kórházak, bevásárlóközpontok) hő-és füstelvezetésével, tűzvédelmével kapcsolatos épületenergetikai feladatokat is megvalósít a cég.

A gyártócsarnokokban az alkalmazottak megfelelő munkakörülményei és a munkagépek hőterhelésének csökkentésének biztosítására a fenti elemeket az adiabatikus hűtéssel tudják eredményesen kombinálni. Ez a rendszer magas hőterhelésű helyek igazán hatékony és költségkímélő kezelésére ad választ.

15 év Autent Solutions

A gigaprojekteken kívül a klímaváltozás és az energiaárak emelkedése miatt a gravitációs szellőzési, környezettudatos épületgépészeti- és épületenergetikai megoldások már a kisebb projekteknél is a megfizethető és kifizetődő beruházások közé tartoznak.

70 / 100
Autent Solutions Kft.
1103 Budapest, Gyömrői út 156-158.
+36-1-433-2787