STÖBICH leereszkedő füstvédelmi kapuk

2023.01.13.

A közel 40 éves múlttal rendelkező német STÖBICH Brandschutz GmbH piacvezető a különleges, ipari tűz- és füstgátló lezárások fejlesztésében és gyártásában világszerte.

Termékválasztékának jelentős részét a rugalmas textilponyvás, önműködően leereszkedő füstvédelmi kapuk alkotják, két jelentős csoportba bontva.

  • Automata füstkötényfalak (MSZ EN 12101 szabvány szerint)
  • Fokozottan tömített füstgátló kapuk

Automata füstkötényfalak (MSZ EN 12101 szabvány szerint)

Nagyméretű csarnokterek füstszakaszolására alkalmasak a STÖBICH rugalmas füstkötényfalak. Ezek a füstszakasz-határoló szerkezetek megfelelnek a hő- és füstelvezető rendszerekre vonatkozó MSz EN 12101 szabványsorozat előírásainak, CE jelöléssel és teljesítménynyilatkozattal rendelkeznek. Fixen rögzített vagy motoros meghajtású, önműködően legördülő füstkötényeket egyaránt gyárt a STÖBICH Brandschutz GmbH.

A kis beépítési helyigényű, önműködő STÖBICH füstszakasz-határoló szerkezetek előnye olyan helyeken mutatkozik meg, ahol a hagyományos, fixen beépített gipszkarton, trapézlemez vagy üveg füsthatároló szerkezetek alkalmazása műszaki vagy esztétikai okokból nem lehetséges.

STÖBICH leereszkedő füstvédelmi kapuk
STÖBICH Supercoil automata füstkötényfal

A leereszkedő rugalmas textilponyva A2 tűzvédelmi osztályú éghetetlen üvegszövetből készül, a teljes szerkezet 30 perc (E30) tűzállóságú.

A STÖBICH füstkötényfalak készülhetnek egyetlen elemből vagy több modulelem összeépítéséből, gyakorlatilag korlátlan hosszig. Tűzjelzés esetén a füstkötényfal vezérlése oldja a tengelybe épített mágneses féket és a ponyva automatikusan, a saját tömegénél fogva leereszkedik.

Fokozottan tömített füstgátló kapuk

A füstmentes terek lezárására jellemzően S200 (Sm) minősítésű ajtókat terveznek az építészek és a tűzvédelmi mérnökök. Az egy- és kétszárnyú ajtóknak azonban vannak méretkorlátai. A probléma megoldására a STÖBICH GmbH kifejlesztette a fokozottan tömített Fiberseal elnevezésű rugalmas füstgátló kapukat, amelyek 700×450 cm nyílásméretig gyárthatók.

A STÖBICH Fiberseal füstgátló kapu az MSZ EN 13501-2 szabvány szerinti S200 osztályba sorolással rendelkezik, azaz 200°C füsthőmérsékleten és 50Pa túlnyomás esetén a Fiberseal nyílászáró füstáteresztése nem haladja meg a 20m3/óra/m2 értéket. A szerkezet tűzállósága E120; EW90; D120; DH120 az MSz EN 1634-3 szabvány szerint, az alkalmazott ponyvatípustól függően. Tűzvédelmi osztálya: A2-s1, d0.

STÖBICH leereszkedő füstvédelmi kapuk
STÖBICH Fiberseal S200 automata füstgátló kapuk

A Fiberseal füstgátló kapu magyar nemzeti műszaki értékeléssel, teljesítményállandósági tanúsítvánnyal és teljesítménynyilatkozattal rendelkezik.

Az EFAFLEX Hungária Kft. (www.efaflex.hu) a STÖBICH tűz- és füstgátló lezárások (www.stobich.hu) kizárólagos magyarországi forgalmazója, nagy gyakorlattal rendelkezik a tűz- és füstgátló berendezések tervezési, telepítési folyamatában. A cégcsoport karbantartásszolgáltatója, az EFA SERVICES Hungary Kft. (www.efaservices.hu) az ipari kapuk, rakodástechnikai berendezések, valamint a tűz- és füstvédelmi berendezések tervezett karbantartás- és eseti szervizszolgáltatásával áll a partnerek rendelkezésére.

75 / 100
Efaflex Hungária Kft. - STÖBICH üzletág

Információ kérése:

STÖBICH leereszkedő füstvédelmi kapuk

1016 Budapest, Hegyalja út 7-13.
+36-1-789-5508