Preprufe® 250 vízszigetelő membrán – az egyetlen szerkezettel együttdolgozó vízszigetelés – Isoprof Szigetelésforgalmazó Kft.

preprufe vízszigetelő membrán

Előre felhelyezhető, teljes felületen a szerkezethez tapadó vízszigetelő membrán vasbeton alaplemezekhez és egyoldalú zsaluzattal épülő földalatti vasbeton falakhoz.

A Preprufe® 250 egy 0,8 mm vastag HDPE hordozófóliából, védelmet nyújtó nyomásérzékeny adhéziós rétegből és egy az időjárási ártalmaknak ellenálló védőfóliából áll.

A GCP egyedülálló és szabadalommal védett Magasfokú Kötés Technológiájának™ (Advanced Bond Technology™) felhasználásával a Preprufe 250 folytonos, tartós és elválaszthatatlan kötést biztosít a szerkezeti betonhoz. Igazoltan 55 m vízoszlop nyomás mellett is megakadályozza a laterális vízvándorlást az építmény teljes élettartama alatt és így hosszú távú vízszigetelési teljesítményt nyújt.

Preprufe-Plus_vízszigetelés

A Preprufe 250 monolit betonszerkezetek esetében használható megfelelő teherbírású vízszintes és függőlegesen fogadófelületen, illetve meglévő szerkezeteken. A betont közvetlenül a membrán speciális bevonattal ellátott oldalára kell önteni.

A Preprufe membrán a szerkezet esetleges repedése esetén is – 3,25 mm repedéstágasságig – tökéletesen ép és vízzáró marad. Erre vonatkozóan egyedül a Preprufe rendelkezik hiteles vizsgálati eredményekkel:

A Magyar Zene Háza védelméről is Preprufe vízszigetelés gondoskodik 11
vízszigetelő
preprufe 250

A Preprufe 250 rendszer elemei

 • Preprufe® 250 – speciális bevonatú vízszigetelő membrán
 • Preprufe® Tape – 100 mm széles öntapadó, Preprufe bevonattal ellátott szalag a szabott szélekhez, tekercsvégeken, áttöréseknél és különböző csomópontokban történő használatra. Használata -4°C és +30°C között ajánlott.
 • Bituthene® LM – különböző áttörések (cső, betonacél) körüli szigetelésre, stb.

A termék előnyei

 • Hidegen alkalmazható: biztonságos, nincs szükség speciális berendezésekre, nincs szükség lángolvasztásos munkákra
 • Meggátolja a laterális vízvándorlást: a GCP Magasfokú Kötés Technológiája™ folytonos, adhéziós és tartós kötődést hoz létre a rá- vagy melléöntött betonhoz.
 • Gyors és könnyű beépítés: kellősítés nélküli, öntapadó átlapolások.
 • Kiváló gáz- és párazáróság: védi a szerkezetet a nedvesség és az összes gáz (metán, szén-dioxid, radon, stb) káros hatásaitól és porszárazságot garantál
 • Leválaszthatatlan vízszigetelés, nem-reaktív rendszer: nem lehet korán aktiválni. A szennyeződéseket le lehet vízzel mosni ; nem függ az oldalnyomástól vagy a hidratálástól; érzéketlen a fagy/olvadás, nedves/száraz ciklusokra; megvéd a só, szulfát és számos egyéb szennyeződés támadásától
 • Önvédő: nincs szükség védőtáblára vagy védőbetonra a membrán felhelyezése után és a betonozás előtt. Készen áll az azonnali betonacélszerelésre és a betonozásra költséges védőrétegek nélkül.
  preprufe 250
 • Tartósan vegyszerálló
 • UV-álló: takarás nélkül 40 napig lehet kitéve az időjárásnak
 • Magasabb lefedettség, hosszú tekercsek: kevesebb számú átlapolás, kevesebb logisztika
 • Használatával az építési időtartam jelentősen csökkenthető, a beépítés kedvezőtlen időjárási körülmények esetén is elvégezhető

Fontos követelmény: legyen földrengésbiztos!

vízszigetelő

Magyarországon a  Szeizmikus Tervezési Szabályzat előírja, hogy a 4-5 zónába eső területeken (sárga és narancssárga területek) földrengésre is kell méretezni az épületeket!

Preprufe-Plus_vízszigetelés_földrengés

Ezen kívül lehetnek még „mikroföldrengések” :

 • a közelben földmunka,
 • cölöpözés,
 • váratlan vízmozgás,
 • talajmozgás

preprufe 250

Kompatibilis a jól ismert öntapadós Bituthene rendszerrel

A Preprufe® 250 membrán a korábban jól ismert Bituthene® rendszerrel kiváló és gazdaságos vízszigetelő megoldás a jellemzően alacsony (4-6 méter hidrosztatikus nyomás) vagy időszakosan változó vízviszonyok esetén. Kétoldalú zsaluzattal megépülő falaknál a Preprufe® 250 membránt felhajtjuk az alaplemez ideiglenes zsaluzatának belső oldalára, majd a zsaluzat eltávolítása és a fal elkészülte után folytatjuk a függőleges szigetelést a Bituthene® 4000 vagy 8000 típusú emezzel, mely egy teljes felületen és minden szerkezeten utólagosan tapadó rendszer.

preprufe 250

Prémium és kritikus projektek pl. kórházak, múzeumok, közösségi termek esetében a GCP kétszeresen tapadó ZipLap™ technológiával ellátott Preprufe® Plus és a kétoldali zsaluzattal készült falakra a Preprufe® 800 PA termék alkalmazása javasolt.

vízszigetelő
vízszigetelő
vízszigetelő

A Preprufe 250 + Bituthene ® 4000 rendszert az utóbbi években sikerrel alkalmazták többek között

OrszágÉpületÉpület méret, m2Projekt típusPince mélységeVízoszlop-nyomás
Egyesült Arab EmirátusokEmmarVida Creek20,000Hotel10 m0-4 m
Egyesült Arab EmirátusokPrudential tower7,000Hotel4.5 m
Egyesült Arab EmirátusokWest Baniyas Villas15,000Lakó
OmanOmantelHQ23,000Kereskedelmi/ Intézményi11m0-4 m
OmanRayhanRotana Hotel10,000Hotel5 m0-4 m
KatarMusaimircomplex24,000Lakó/ Kereskedelmi8 m0-4 m
KatarQetaiefanWater Park19,000Szórakoztató/ Infrastruktúra9 m0-4 m
KatarCity Avenue Mall45,000Lakó/ Kereskedelmi10 m0-4 m
vízszigetelő

vízszigetelő

vízszigetelő

Videó a beépítésről

86 / 100
Isoprof Szigetelésforgalmazó Kft.
1029 Budapest, József Attila útja 25.
Kapcsolattartó:
Nagy-Kriston Csaba
műszaki igazgató
+36-20-915-6047
Termékismertető
PREPRUFE®250 vízszigetelő membrán termékismertető
Termékismertető
PREPRUFE®250 biztonsági adatlap
Termékismertető
GCP vízszigetelések magyarországi referenciajegyzéke