A Preprufe® PLUS – a szerkezettel együttdolgozó vízszigetelő rendszer – Isoprof Szigetelésforgalmazó Kft.

Preprufe

Preprufe

Preprufe

Preprufe

Preprufe

Preprufe

.
A Preprufe® rendszert több mint 30 éve használják polgári célokra, azelőtt kizárólag az amerikai hadsereg használta katonai létesítményeinek – például interkontinentális rakétasilók – szigetelésére. Azóta több mint 60 millió m2 szigetelés készült a világ 75 országában. Magyarországon a Preprufe® rendszert 25 éve az Isoprof Kft forgalmazza és sikerrel alkalmazták már több mint 260.000 m2   felületen!

A PREPRUFE® eddigi sikereire építve a még egyszerűbb beépítés érdekében a GCP kifejlesztette a PREPRUFE® Plus-t. A PREPRUFE® Plus vízszigetelő rendszert úgy tervezték, hogy egy rétegben megvédje a föld alatti szerkezeteket a víz behatolásától, a vegyi anyagokkal szennyezett talajtól, a gázoktól és a nedvességtől.

A GCP Applied Technologies több mint 30 éve támogatja az építészeket és a kivitelezőket az alépítmények vízszigetelésében.

1990 óta vezető szerepet töltenek be a megbízható PREPRUFE® vízszigetelő termékek. A PREPRUFE® vízszigetelő membránok olyan tömítéseket hoznak létre, amelyek minden irányban megakadályozzák a víz vándorlását a membrán és az építmény között. Ezek voltak az iparág első olyan előre felhelyezett membránjai, amelyek véglegesen kötődnek az alaphoz.

Preprufe-Plus_vízszigetelés

Egyedi rendszer – Bizonyított eredményesség

A tartós és rugalmas HDPE alapanyagú membrán könnyen alkalmazkodik a változó profilú aljzatokhoz, komplex csomópontokhoz és a rá felvitt erős adhéziós rétegnek köszönhetően agresszíven kötődik a közvetlenül rá- vagy melléöntött betonhoz, melynek következtében leválaszthatatlan, vízhatlan szigetelés jön létre a védendő szerkezeten. Ez az állandósult szoros és vízzáró adhéziós kötődés megakadályozza a víz vándorlását is a membrán és a szerkezet között.

Preprufe-Plus_vízszigetelés
Preprufe-PLUS_vízszigetelés
 1. Tartós és rugalmas membrán
  Védi a szerkezetet a teljes élettartama alatt
  A szerkezet megrepedése esetén is védelmet biztosít
 2. Szabadalmaztatott adhéziós réteg
  Elegyedik a friss betonnal, és megakadályozza a vízvándorlást
 3. Szabadalmaztatott, nem-abszorbens, járható felületi bevonat
  Sima, nem tömődik el, ellenáll a szennyeződéseknek
 4. ZipLap™ kettős ragasztott kötésű vízzáró átlapolások
  Könnyen kivitelezhető egész évben, még nehéz helyszíni körülmények között is
 5. Tapadásgátló fóliák
  A tapadásgátló fóliák megvédik a csatlakozó szegélyeket a víztől és szennyeződésektől az átlapolás lezárásáig
  Elkerülhető a szegélyek tisztítása és szárítása, ami rendkívül felgyorsítja a vízzáró átlapolások kivitelezését
 6. Preprufe Tape a csomóponti megoldásokhoz
  A megerősített, nyomásérzékeny ragasztószalaggal egy rétegben megoldhatók a csomópontok
  Nincs szükség a membrán szalaggal való hátoldali leragasztására és nem igényel kellősítést

A Preprufe membrán a szerkezet esetleges repedése esetén is – 3,25 mm repedéstágasságig – tökéletesen ép és vízzáró marad. Erre vonatkozóan egyedül a Preprufe rendelkezik hiteles vizsgálati eredményekkel:

A Magyar Zene Háza védelméről is Preprufe vízszigetelés gondoskodik 11
Preprufe

A szabadalmaztatott, nem-abszorbens felületi bevonat a membránon ellenáll a szennyeződéseknek és akár nyolc hétig is ellenáll a helyszíni UV-kitettségnek. A PREPRUFE® Plus vízszigetelő membrán védőrétegek nélkül azonnal járható, így a kivitelezők még aznap megkezdhetik a betonacélszerelést.
A vízhatlan szigetelés a komplex csomópontokban a tartós és alkalmazkodó PREPRUFE® Plus vízszigetelő membránnal, a PREPRUFE® Tape öntapadó szalaggal és a BITUTHENE® LM folyékony membránnal könnyedén megvalósítható.

Az új generációs Preprufe® membránok egyedülálló Preprufe® ZipLap™ átlapolási technológiával alkalmazhatók, minden évszakban és időjárási körülmények között.

A PREPRUFE® Plus vízszigetelő rendszer a szerkezet élettartama alatt védőgátat képez és világszerte elismert, mint az egyik legfejlettebb és legegyedibb vízszigetelési megoldás a föld alatti szerkezetek számára. Gyorsan és egyszerűen, mindössze két fő segítségével beépíthető. Nem igényel felületi kellősítést, hőt, energiát vagy speciális felszerelést. A rendszer bizonyított a világ különböző éghajlati viszonyai között, a legnehezebb helyszíni körülmények esetén is – legyen az egyszerű vagy bonyolult projekt.

Előnyök

 • Gyors, egyszerű és biztonságos – a hatékony építéshelyszíni alkalmazásokhoz és a hosszú távú vízszigetelési teljesítményhez tervezték.
 • Magasfokú Kötés Technológia™ – A membrán folytonos adhéziós kötést alakít ki a betonnal – vízszintesen és függőlegesen egyaránt – megakadályozza a vízvándorlást a szerkezet és a membrán között,  ezzel jelentősen csökkentve a beszivárgás kockázatát és a karbantartási költségeket.
 • Preprufe ZipLap™ kettős ragasztott kötésű vízzáró átlapolások – könnyen kivitelezhető egész évben, még nehéz helyszíni körülmények között is.
 • Gyors beépítés, csak 2 fős csapat – csökkenti a költségeket és időt takarít meg
 • Gázellenállás – a Preprufe® Plus megakadályozza a hulladéklerakókból és a természetben előforduló forrásokból származó metán, széndioxid és a radon gázok behatolását az építményekbe.
 • Nincsenek rejtett extrák – nincsenek kellősítők, tömítőanyagok, sarokerősítők vagy speciális berendezések.
 • Hidegen alkalmazott, egyrétegű – nincsenek lánggal végzett munkák, kettős rétegek vagy védőréteg.
 • Nincsenek tűzszakaszok – a teljes felületen létrejövő adhéziós kötődés kiküszöböli a nem-öntapadó membránok lángolvasztással történő beépítése esetében előírt tűzszakaszolást.
 • Hosszabb expozíciós idő – az egyedülálló UV-gátló bevonat lehetővé teszi az expozíciót akár 56 nappal a betonozást megelőzően, ez rugalmassá teszi az ütemezést vagy eltűri a késedelmeket.
 • Kis súly, könnyebb kezelhetőség – csökkentett tárhelyigény és jobb biztonság, a vastagabb, nehezebb, helyigényes technológiákkal szemben.
 • Egyszerű rendszer – membrán, egy szalag és folyékony membrán az áttörésekhez – csupán ennyi szükséges a vízszigetelő rendszer beépítéséhez.
 • Könnyű csomóponti kialakítások – a használat során rugalmas a membrán, de alakját megőrzi és jól illeszkedik a sarkokhoz és egyéb építési részletekhez.
 • Sima, nem-abszorbens felület – lehetővé teszi a betonozás előtti vízsugaras tisztítást, biztosítva a szoros adhéziós kötés kialakulását.
 • Passzív vízszigetelés – a víznek való kitettség az adhéziós réteget nem aktiválja – úgy tervezték, hogy a talajvízben lévő szennyeződés, eső vagy nedves / száraz ciklusok nem érintik.
 • Kemény HDPE vízálló geomembrán – tartós, vegyszer- és gázálló. Úgy tervezték, hogy elszigetelje a szerkezetet a sók és a szulfát támadásától.
 • Teljes GCP rendszer – korlátlanul kombinálható a GCP utólag hidegen felhelyezhető öntapadó vízszigetelő rendszereivel és a kiegészítő termékeivel.
 • Több mint 25 éve bizonyít sikeresen – a világ minden táján 60 millió m2 feletti, hazánkban 260.000 m2 feletti beépítés, a legjelentősebb projektek védelmében.
 • A betonszerkezet sérülése esetén – akár 3,25 mm repedéstágasságig – a szigetelés folytonossága és összes tulajdonsága megmarad

Gyors és könnyű beépítés

Preprufe-Plus_vízszigetelés
 1. Két képzett fő jellemzően 600 m2-t képes felhelyezni naponta, a könnyű, 36 m2-es tekercsek használatával.
 2. A nedves felületek nem késleltetik a felhelyezést.
 3. Nincs szükség kellősítésre.
 4. Az öntapadós ZipLap™ vízzáró átlapolások nem igényelnek hőt, energiát vagy speciális berendezést.
 5. A membrán a felhelyezés után azonnal járható.
 6. A betonacélszerelés még aznap megkezdhető

Videó a beépítésről

Fontos követelmény: legyen földrengésbiztos!

Preprufe

Magyarországon a  Szeizmikus Tervezési Szabályzat előírja, hogy a 4-5 zónába eső területeken (sárga és narancssárga területek) földrengésre is kell méretezni az épületeket!

Preprufe-Plus_vízszigetelés_földrengés

Ezen kívül lehetnek még „mikroföldrengések” :

 • a közelben földmunka,
 • cölöpözés,
 • váratlan vízmozgás,
 • talajmozgás

A GCP műszaki szakértői a tervezési szakasztól a projekt befejezéséig a projektcsapatok rendelkezésére állnak

A GCP globális műszaki szakértői csapata elkötelezett amellett, hogy a projekt az elejétől a végéig zökkenőmentesen haladjon. A GCP globális kapcsolatokat, gyártási infrastruktúrát, a legjobb gyakorlatok ismeretét és az építőipar összetettségével kapcsolatos széleskörű tapasztalatot nyújt a nagy és kis projektekhez egyaránt.

A GCP földfelszín alatti vízszigetelési megoldásai védik az épületeket és az infrastruktúrát a világ legzordabb éghajlati viszonyai között.

85 / 100
Isoprof Szigetelésforgalmazó Kft.
1029 Budapest, József Attila útja 25.
Kapcsolattartó:
Nagy-Kriston Csaba
műszaki igazgató
+36-20-915-6047
Termékismertető
Preprufe® PLUS előre felhelyezhető vízszigetelő membrán; termékismertető
Termékismertető
Preprufe® PLUS ismertető (angol nyelvű)
Termékismertető
GCP vízszigetelések magyarországi referenciajegyzéke
Termékismertető
GPC szigetelések - referenciák
Termékismertető
GPC szigetelések az energia- és ipari szektorban - referenciák
Termékismertető
GPC szigetelések kereskedelmi épületekben - referenciák
Termékismertető
GCP Korszerű épületburok rendszerek
Termékismertető
GPC szigetelések oktatási épületekben, múzeumokban - referenciák
Termékismertető
GPC szigetelések repülőtereken - referenciák
Termékismertető
GPC szigetelések sportlétesítményekben, stadionokban - referenciák
Termékismertető
GPC szigetelések közlekedési létesítményekben - referenciák
Termékismertető
Zöld építés a GPC szigetelésekkel - referenciák