Szakszerű döntés a toldásmentes kenhető tetővízszigetelés mellett

2022.05.04.

Toldásmentes kenhető tetővízszigetelés

Mit gondolnak az építészek a Sika kenhető tetőszigetelésről?

Amikor egy interjúban megkérdezték Takeshi Hosakát, a kortárs japán építészet megtestesítőjét, hogy milyen építési, illetve anyagtechnologiát választana építészeti elképzeléseinek a megvalósításához, ezt válaszolta: „A legjobb anyagok kiválasztása a terveim életre keltéséhez mindig nagyon alapos mérlegelést igényel.”

Japánban, a Fuji hegy közelében levő, iglu-szerű Hoto Fudo tésztaétterem projektjénél az épület alakja egy felhőre emlékeztet lágy geometriájával. A formatervezes lehetővé teszi az esővíz elvezetését a tetőn, és a levegő keringését a vasbeton héj alatt.

Az építesz látásmódja számos kihívás elé állította az építés folyamatát azzal, hogy olyan tetőszerkezetet tervezett, ahol a falak és a tető illesztésmentesen csatlakoznak. Azonban a Sika kenhető vízszigetelési rendszere ennek a kihívásnak is eleget tudott tenni. Tökéletes választásnak bizonyult a toldásmentes, összetett szerkezet tető-vízszigeteléséhez.

Egyszerű, biztonságos és gyors felhordás

A Sika toldásmentes kenhető tetővízszigetelési rendszerei (LAM) lehetővé teszik, hogy megvalósulhassanak a példában szereplő, megszokottól eltérő ötletek és tervek a szigetelés toldásai és varratai nélkül is.

A Sika LAM rendszerek rendkívül sok előnnyel rendelkeznek

  • felhasználhatók új szerkezeteknél vagy felújításnál, amikor szigetelőlemez használata túl bonyolult lenne ahhoz, hogy biztosítsa a gyors, hatékony és megbízható beépítést
  • a kenhető vízszigetelési rendszerek esetében a meglévő régi tetőket nem kell eltávolítani
  • Sika kenhető vízszigetelő anyagokat megfelelő alapozóval kombinálva közvetlenül a tetőfelületre kell felvinni. A felvitel folyamata az épület napi működésében csak kisebb fennakadást okoz.
  • szemben más tető-vízszigetelő anyaggal (bitumen) a felhordás teljesen tűzmentes, ami biztonságot jelent az épületnek és a felvivőknek egyaránt

Az előnyöknek köszönhetően különösképp meglévő középületek – mint pl. iskolák, kórházak, óvódák és irodaépületek – felújításához a kenhető tetőszigetelő rendszer jó választás, mert a biztonság fontos tényező.

De ezek mellett számos előnyel is rendelkezik még a LAM technológia:

Toldásmentes kenhető tetővízszigetelés

A hazai referenciák közül az egyik legkomplexebb és legkiemelkedőbb a budapesti Széll Kálmán téri metróépület tetőszerkezetének vízszigetelése. A korábbi, szintén Sika megoldással vízszigetelt tetőszerkezetet 44 év után újították fel a toldásmentes LAM kenhető tetővízszigeteléssel, melyre a Sika 25 év garanciát vállalt.

Toldásmentes kenhető tetővízszigetelés
84 / 100
Sika Hungária Kft.

Információ kérése:

Szakszerű döntés a toldásmentes kenhető tetővízszigetelés mellett

2051 Biatorbágy, Rozália Park 5-7.
Termékismertető
Kenhető, toldásmentes tetőszigetelés - termékismertető
Egyszerű, biztonságos és gyors felhordás - a tökéletes megoldás tetőkhöz