Sikeres küzdelem az idő vasfoga ellen

2023.10.10.

Sikeres küzdelem az idő vasfoga ellen

Az építtetők bizalmáért folytatott versenyben fontos és hatásos érv, ha egy építőanyag-gyártó a felhasznált alapanyagainak sokéves múltjára hivatkozik. Azok az építőelemek, amelyekből őseink építkeztek, eredeti formájukban ma már nem találhatóak meg az építőanyag telepeken. Viszont minden olyan gyártó, aki termékeihez az alapanyagokat a Föld felszíni rétegeiből nyeri, ugyanazt a több millió éves garanciát élvezi.

100 éves termék

Az 1900-as évek elején Svédországban fejlesztések indultak, hogy a fa, mint építőanyag mivel helyettesíthető úgy, hogy ipari mennyiségben előállítható legyen, és továbbra is rendelkezzen az elvárt épületfizikai tulajdonságokkal (kiváló hőszigetelés, könnyű megmunkálhatóság, magas nyomószilárdság). A kísérlet eredményeképpen létrejött a pórusbeton, amit Dr. Axel Erikson építész szabadalmaztatott 1923-ban. Néhány év elteltével találkozott Karl August Carlen-al, aki kész volt beruházni egy új üzembe, és 1929-ben az YTONG elsőként engedélyt kapott a svédországi Yxhult városában lévő gyárban, hogy építőipari terméket gyártson. Az Y-Tong a város nevének, és a beton svéd szónak (betong) a rövidítéséből képződött. Az ásványi alapanyagokból összeállított pórusbeton alkotóelemei ezalatt a 100 év alatt mit sem változtak, ugyanúgy kvarchomok + mész + víz a tégla fő összetevői.

Sikeres küzdelem az idő vasfoga ellen

30 éve Magyarországon

Hazánkban az Ytong pórusbeton gyártása 1991-ben indult el, amikor a németországi Ytong Deutschland AG megalapította az Ytong Hungary Kft.-t. Az azóta több névváltozáson átesett Xella Magyarország Kft. Ytong falazóelem gyára Halmajugrán, a Mátrai Hőerőmű szomszédságában máig kitűnő minőségű és hosszú élettartamú építőanyagot állít elő.

Hazai termék

A környéken élő gyári szakmunkások lojalitását kiválóan bizonyítja, hogy több kolléga már a kezdet-kezdete óta dolgozik az üzemben. A vállalat küldetésének érzi, hogy hatékony, megfizethető, és hosszú távon fenntartható építési megoldásokat kínáljon ügyfelei részére. A környezetvédelem az üzleti tevékenység középpontjában áll. Ez már a termékek gyártásánál megjelenik, hisz csak a közelben bányászott, helyi nyersanyagokból készülnek a falazóelemek.

Országos mérnöktanácsadói hálózat

Nincs olyan kivitelezési kihívás, melyre a Xella termékpalettája ne kínálna optimális műszaki megoldást.
A falazóanyagok mellé biztosított professzionális szolgáltatások, valamint az értékesítési kollégák szaktudása és hozzáállása példa értékű a hazai építőanyag-ipari piacon.

Sikeres küzdelem az idő vasfoga ellen
63 / 100
Xella Magyaroszág Kft.

Információ kérése:

Sikeres küzdelem az idő vasfoga ellen

1139 Budapest, Forgách utca 11-13
06-80-69-69-00