ArmaFlex szigetelőanyagok épületgépészeti berendezésekhez

2024.05.17.

ArmaFlex szigetelőanyagok épületgépészeti berendezésekhez (

A világ első elasztomer hab alapú zárt cellás szigetelőanyaga

A világ első rugalmas elasztomer hab alapú, zárt cellás szigetelőanyagát, mely forradalmi előrelépés volt a szigetelési iparban, az Armstrong, az Armacell elődvállalata fejlesztette ki. Ez az új anyag kiváló műszaki tulajdonságokkal rendelkezett, könnyen és tisztán telepíthető volt – egyedülálló alternatívát kínálva a korábbi nehéz, merev, nehézkesen beépíthető szigetelőhéjaknak.

Az ArmaFlex első szabadalmát 1958-ban tették közzé az Egyesült Államokban, amelyet a következő évtizedekben még sok másik követett. Az ArmaFlex világszerte több mint 50 országban bejegyzett védjegy. A világ első rugalmas szigetelőanyaga közel 70 éve tartja piacvezető pozícióját. Az Armacell továbbra is fejleszti tulajdonságait és bővíteti termékpalettáját.

Az előnyök áttekintése

Energiatakarékosság

140-szer több energiát takarít meg, mint amennyit a gyártása során felhasználnak

Fejlett tűzbiztonság lángálló polimerekkel

A szabadalmaztatott ArmaPrene technológinak köszönhetően 10-szer kevesebb füstöt bocsát ki tűz esetén, mint a szokásos elasztomer habok. Míg a hagyományos elasztomer termékek, amelyek brómozott égésgátlókat tartalmaznak, bár hatékonyan gátolják az égést, jelentős mennyiségű füstöt fejlesztenek. Az ArmaPrene önmagában lángálló polimer használatával kiküszöböli a brómozott égésgátlókat.

Optimális páralecsapódás-szabályozás

Jó hőszigetelésének és az optimális anyagvastagságnak köszönhetően csökkenti a páralecsapódást a felületeken. A nedvesség veszélyeztetheti a teljes szigetelőrendszer teljesítményét, ami hő- és energiaveszteséghez vezethet. A hagyományos anyagok, például az ásványgyapot és a PUR, gyakran külső párazáró réteget igényelnek, amely idővel lebomlik, vagy megsérülhet a telepítés és használat során. A zárt cellás termékek hosszú távú, megbízható teljesítményt biztosítanak és hatékonyan megakadályozzák a nedvesség és a pára bejutását. Ez maximalizálja a termikus hatékonyságot, megakadályozza a páralecsapódást a felületeken, ami elengedhetetlen a rendszer hosszú távú működéséhez.

Akusztikai teljesítmény

A termikus hatékonyságon túl a rugalmas elasztomer habok akusztikai alkalmazások széles körében is használhatók. Hatékonyan elnyelik a hangot, csendesebb és kényelmesebb környezetet biztosítanak.

83 / 100
Armacell Poland Sp. z o.o.

Információ kérése:

ArmaFlex szigetelőanyagok épületgépészeti berendezésekhez


Magyarországi kereskedelmi képviselő
Aleksandar Pesterac
+381 61 2801118