Lapostetők lejtését biztosító PIR keményhab hőszigetelés

2020.10.20.

Bachk LTL2 PIR lapostető lejtésképzés hőszigetelés

A BACHL PIR LTL2 poliuretán hőszigetelésből készített lejtésképző elemei a kiemelkedő műszaki tartalomnak és az elemek pontos, modulrendszerbe illeszkedő kialakításának köszönhetően a legmagasabb igényeknek és szakmai elvárásoknak is eleget tesznek.

Alapanyaguk kimagasló hőszigetelő értéket garantál a síklemezek és lejtésképző elemek esetében is. Hővezetési tényezőjük λd = 0,022 W/mK. Alkalmazásukkal vékonyabb rétegrend érhető el.

Gyors és egyszerű kivitelezés a nagy táblaméretnek (1250 × 1250 mm), valamint az elemek kisebb tömegének és a táblák fedőrétegei által biztosított nagyobb szerkezeti merevségnek köszönhetően. Rögzítésük az aljzathoz történhet ragasztással, leterheléssel, mechanikusan.

Alak- és mérettartó, kedvező szilárdsági jellemzőkkel rendelkezik, ennek köszönhetően elkerülhető a roskadásra, ülepedésre hajlamos hőszigetelő anyag alkalmazása esetén bekövetkező meghibásodás, a kialakított lejtés módosulása, mely pangó vizek kialakulásához, beázáshoz, épületszerkezetek károsodásához vezethet.

A moduláris rendszer nyújtotta kis elemszámnak és a feles elemeknek (BACHL LTL2 PH3 / PH4) köszönhetően jelentősen csökkenthető a vágási hulladék.

A műanyag habok között kedvező a tűzzel szembeni viselkedése: tűzvédelmi osztály alufólia kasírozású PIR keményhabok esetében D s2 d0.

Bachk LTL2 PIR lapostető lejtésképzés hőszigetelés
1. lépés: Síklemez alaphőszigetelés fektetése, 1 vagy több rétegben és/vagy lépcsős élképzéssel (BACHL PIR ALU és/vagy PIR MV hőszigetelő táblák)
Bachk LTL2 PIR lapostető lejtésképzés hőszigetelés
2. lépés: A többrétegű lejtéskialakításhoz szükséges, kiegészítő síklemez alaphőszigetelés fektetése, akár több rétegben (BACHL PIR ALU és/vagy PIR
MV hőszigetelő táblák)
Bachk LTL2 PIR lapostető lejtésképzés hőszigetelés
3. lépés: A BACHL LTL2 lejtésképző elemek elhelyezése a fektetési tervnek megfelelően a lépcsősen elhelyezett síklemezekre

Az energetikai, tűzvédelmi, statikai szempontok összességét figyelembe véve PIR lapostető rétegrend kialakításával hosszú
élettartamú, korszerű és biztonságos tetőszerkezet valósítható meg.

78 / 100
BACHL Kft.

Információ kérése:

Lapostetők lejtését biztosító PIR keményhab hőszigetelés

5091 Tószeg, Parkoló tér 21.