Lapostető mint lehetőség – Austrotherm Tervezői Konferencia

2024.03.20.

Lapostető mint lehetőség - Austrotherm Tervezői Konferencia

Egyre nagyobb arányban készülnek lapostetővel épületeink. Ezek lehetnek ipari csarnoképületek, családi házak, de akár műemlék épületek is, melyeknél a funkciók sokasága jelenik meg a lapostetőn. Nemcsak napelemek és gépészeti berendezések, de bárok, kilátóteraszok is felkerülnek, amik – ha szakszerűen készülnek – új lehetőségeket nyújtanak.

Az Austrotherm Kft. és a BME Épületszerkezettani Tanszék évadnyitó tervezői konferenciáján 2024. február 29-én a lapostetőn megvalósítható lehetőségeket járták körbe az előadók. A több mint 200 tervező részvételével megvalósuló szakmai eseményen az Austrotherm a magasbordás teherhordó trapézlemezzel készülő zárófödémű csarnoképületekben alkalmazott polisztirolhabok előnyeiről számolt be. Az így kialakuló „vegyes hőszigetelésű” lapostetőben fontos szerepe van a polisztirolhabnak, hiszen beépítésével jelentősen csökkenthető a szerkezetre jutó teher.

Az akkreditált vizsgálóintézet (ÉMI) által kibocsátott Tűzvédelmi Megfelelőségi Igazolással (TMI) rendelkező, polisztirolhab és kőzetgyapot kombinációjával felépített zárófödém költséghatékony és biztonságos alternatívát nyújthat, ehhez referenciaként szolgál például a Stang Bádogos Kft. kivitelezésében megvalósult csarnoképület Szigetváron.

69 / 100
Austrotherm Kft.
9028 Győr, Fehérvári u. 75.
+36 96 515 114