Ön is retteg 2022 telének rezsiszámláitól? Itt a lehetőség, hogy csökkentse költségeit!

2022.09.05.

A Knauf Insulation innovációja a Supafil fújható üveggyapot termékcsalád, mely prémium minőségű, újrahasznosított üvegből készült hőszigetelés, mely kiválóan használható épületek utólagos hőszigetelésére, a rezsiszámlák csökkentésére.

Fújható hőszigetelés SUPAFIL

A fújható üveggyapot ideális hőszigetelés, mert szabási veszteség nélkül beépíthető, így nem keletkezik építési hulladék. Nincs hőhíd az illesztéseknél, hiszen nem táblás anyag, ezáltal nincs hőveszteség. Olyan helyekre is bejuttatható, ahová táblás hőszigetelést nem, vagy csak nagy munkaigénnyel lehetne behelyezni. Igen gyorsan telepíthető, egy átlagos méretű családi ház szigetelése pár óra alatt elvégezhető. Szilikát üvegből készült, kötőanyagmentes szálas anyag. Semmilyen kemikália nincs benne, ellenben egyes konkurens termékekkel, melyek bóraxot tartalmaznak. Nem kell sem gombamentesítő, sem rágcsálókat riasztó vagy irtó szereket adni hozzá, mivel szervetlen anyag, amely eleve nem lehet táplálék az állatoknak, és a gombák számára sem vonzó.

Tűzvédelmi besorolása A1, ami azt jelzi, hogy nem éghető, 1000-1200°C között csak megolvad és az égést nem táplálja. Égéskésleltetőt sem tartalmaz, hisz nincs rá szükség. A Supafil zsákokba csomagolva kerül forgalomba, felhasználása hulladékmentes, csupán a zsákokat szükséges szelektíven gyűjteni. A bedolgozását nem befolyásolják az időjárási körülmények. A Supafil a legmagasabb hőszigetelési értékekkel bír az utólagos hőszigetelésre készülő ásványgyapot termékek között.

A Supafil alkalmazási területeit két csoportra bonthatjuk , szabadon befújtra és üregkitöltőre.

  • Supafil LOFT: Hővezetési tényező: λ = 0,045 W/mK. Felhasználási területei az üreges szerkezetek, gerendás és üreges födémek, nem hasznosított tetőterek födémei, párnafás padlószerkezetek, borított fafödémek.
  • Supafil LOFT PLUS: Hővezetési tényező: λ = 0,039 W/mK. Luxus kategóriájú befújt hőszigetelés. Alkalmazási területe megegyezik a Supafil Loft termékkel.
  • Supafil Cavity/ Timber Frame: Hővezetési tényező: λ = 0,034 W/mK. Felhasználási területei a nehezen megközelíthető üregek, szarufaközök, térdfal mögötti ereszdobozok, borított födémek, könnyűszerkezetes falak, tűzfalak kitöltése, tetőtér.

Az üregek kitöltésére szolgáló termékek csak rendszerben működnek. Ez annyit jelent a gyakorlatban, hogy a hőszigetelő képesség javításával egyidejűleg elengedhetetlen a párazárás kiépítése is. Ennek révén megelőzhető a páralecsapódás a hőszigetelésben.

Hogyan kell mindezt elképzelni a valóságban?

A képeken bemutatott, Velencei-tó melletti családi ház felújítását a Silver Insulation System Kft végezte. A feladat összetettnek minősült, mivel a hőszigetelő anyag befújása számos egyéb munkálat elvégzését is megkövetelte a dolgozóktól. A tulajdonos számára kényelmesen, a házon kívülről dolgozott a csapat, így a tetőtér belső oldali megbontására nem volt szükség.

Fújható hőszigetelés SUPAFIL

A kivitelezés első lépése a cserépfedés és az alátétfólia bontása volt. Ezt követte az új, páraáteresztő alátétfólia és párazáró fólia beépítése, valamint sor került a lécezés és a cserép visszahelyezésére.

A padlástérben a vízszintes felületen meglévő hőszigetelés megigazítását követően befújt üveggyapot hőszigetelés készült, Supafil Loft termékkel, 15 kg/m3 testsűrűséggel. A kivitelezők szerettek a Supafil Loft-tal dolgozni, mert előnyei közé tartozik az egyszerű alkalmazás, nehezen hozzáférhető szerkezetekben is, illetve a kiváló hőszigetelő tulajdonság. Kiemelkedő tűzállósággal bír, így a passzív tűzvédelmet javítja. A környezeti zajt fokozottan elnyeli, méretstabilitás jellemzi. Könnyen kezelhető, kis tömegének köszönhetően csekély a szerkezetre ható többletterhelés. Jó páraáteresztő képessége van, nem növeli a szerkezet páradiffúziós ellenállását. Hidrofóbizált (nem nedvszívó), kötőanyag nélküli üveggyapot.

A vízszintes felület szigetelését követte – a meglévő régi hőszigetelés megigazítása után – a befújt üveggyapot hőszigetelés elkészítése a szarufák között és a koszorúknál, Supafil Cavity termékkel, 35 kg/m3 testsűrűséggel.

Fújható hőszigetelés SUPAFIL

Azért választották ezt az anyagot, mert beépítésével nagy energiamegtakarítás, kisebb fűtési költség érhető el. Jó befektetés, mert tartós, az épület teljes élettartama során állandó teljesítőképességet nyújt. Ár-érték arányban kihozza a maximumot a meglévő szerkezetből. Optimálisan eloszlik az üregekben, így minden hőhíd megszüntethető. A Supafil kellemes hőkomfortot biztosít otthonában, a belső falfelületet nem érzi hidegnek, a helyiségekben homogén hőmérsékleteloszlás érhető el. A termék nemcsak termikus, hanem akusztikai kényelmet is nyújt. Környezetbarát, csökkenti a CO2-kibocsátást, kötőanyag- és vegyszermentes, A1 tűzvédelmi osztályba tartozik. A fújható Supafil hőszigetelő anyagoknak köszönhetően az épületek megjelenése változatlan marad.

A tervezési és kivitelezési munkát a Silver Insulation System Kft. csapata, Györök János építész- és szigetelő szakmérnök, ügyvezető igazgató vezetésével végezte. A 2010-ben alapított vállalkozás hőszigetelésre és vízszigetelésre specializálódott. Fújható hőszigetelésben a Knauf Insulation Supafil termékcsaládjával professzionális szolgáltatást nyújtanak.

75 / 100
Knauf Insulation Kft.

Információ kérése:

Ön is retteg 2022 telének rezsiszámláitól? Itt a lehetőség, hogy csökkentse költségeit!

2058 Budaörs, Gyár u. 2. Pf. 115.