Az UNICA zsindellyel a Tegola Canadese megreformálja a tetőfedés piacát

2024.06.13.

UNICA zsindely

A Tegola Canadese bemutatja az UNICA bitumenes zsindelyt, amelynek teljesítménye eddig még soha nem volt elérhető a piacon, ennek köszönhetően képes szembenézni a természet legkedvezőtlenebb elemeivel is.

Egyre gyakoribbak a heves viharok, heves esőzések és jégesők, amelyek jelentős károkat okozhatnak az épületek tetején, veszélyes beázást okozva a tetőszerkezetben.

Az UNICA a Tegola Canadese három szabadalom alatt álló innovációjának tökéletes összhangja

 1. „SEAL-PROOF” Öntapadó pontok
 2. „G-EVO” Keramizált bazalt granulátum
 3. „SR” technológia

„SEAL PROOF” – új öntapadó pontok a szeg körülzárására

UNICA zsindely Az „öntapadó pontok” a zsindelylevelek ragasztási rendszerét, a zsindely rögzítésének egy részét jelentik. Minél jobban tapadnak a zsindelylevelek, annál jobban ellenáll a zsindely a szél hatásának, és annál jobban megakadályozza a víz beszivárgását.

SEAL PROOF pontok új tervezés eredményei, öntapadó bitumenből készülnek, mely növeli a levelek tapadását, egyben körülzárja és védi a szeget.

Előnyei

 • A ragasztási felület megduplázódott a zsindely nagyobb tapadása érdekében, így jobban ellenáll a szél hatásának.
 • A tapadó pontokhoz használt bitumen öntapadó, a megfelelő tapadás érdekében alacsony hőmérsékleten is.
 • A szegezés helye könnyen beazonosítható. Ez gyors, megfelelő és jól elhelyezett szegezést eredményez. A felhelyezés így tökéletes lesz.
 • A szegezési terület körüli tömítés megvédi a tetőt az erős szélnyomás okozta vízbeszivárgástól.
 • A SEAL PROOF ponttal minden oldalról védett szeg elkerüli a vízzel való érintkezést és az ebből adódó korróziós folyamatot, biztosítva ezzel a zsindely tartós rögzítését a tetőhöz.
 • A SEAL PROOF pontok elérhetők a Téglány illeve Hódfarkú zsindelyek esetében is.

Az új „G-EVO” granulátum

UNICA zsindely A zsindely felületét borító granulátumok két alapvető funkciót látnak el: a vízszigetelő réteg védelmét az UV-sugarak káros hatása ellen és a bitumenes zsindely esztétikussá, színessé tételét.

A Tegola Canadese szabadalmaztatott új bazalt granulátuma a G-EVO, amely két fontos újítást tartalmaz:

 • tapadást elősegítő anyag, amely javítja a G-EVO granulátum beágyazódását a bitumenes felülethez
 • a granulátumok szuper vízlepergető képessége, mely drasztikusan csökkenti a zsindely vízfelvételét

Előnyei

 • A granulátumok megnövekedett tapadása a bitumenes réteghez. Ez lehetővé teszi a vízszigetelő réteg fokozott védelmét az UV-sugárzással szemben, igy a zsindelynek jelentősen hosszabb élettartamot biztosít. Az UV-sugárzás a bitumenes felület öregedésének és romlásának a fő okozója. Ez a tulajdonság a Tegola Canadese laborjában rendszeresen elvégzett, úgynevezett brush teszttel mérhető, amely igazolja az EN és ASTM előírások szigorú paramétereinek való megfelelést. A G-EVO eredményei az európai szabvány által meghatározott határértéknél 5-ször alacsonyabb granulátumveszteséget mutatnak
 • Szuperhidrofób, víztaszító képesség: ez a granulátumvédelmi eljárás nagymértékben csökkenti a granulátum vízfelvételét, segíti a víz lefutását még alacsony lejtésű tetők esetén is, és ezáltal gátolja a mikro algák és penészgombák elszaporodását, melyek csúnya kromatikus hatásokat okoznak. A G-EVO hatékonyságát a Modenai Egyetemen és a Reggio Emilián végzett tesztek igazolják.
 • A G-EVO bazalt granulátumból készül, amelyet magas hőmérsékleten végzett keramizálási eljárással színeznek. Ez az egyetlen eljárás, amely garantálja a szín stabilitását az idő múlásával.

„SR” technológia a kivételes ellenállóságért

UNICA zsindely A Tegola Canadese innovatív „SR” technológiáját úgy tervezték, hogy az UNICA zsindelyek kivételes ellenálló képességgel és hosszú élettartammal rendelkezzenek.

Előnyei

 • Maximális szegállóság: a bitumenes zsindely nem tud elszakadni a szegezésnél még nagy erejű szél esetén sem.
 • Szakadásállóság: Az UNICA megsokszorozza a természeti légköri jelenségekkel (szélviharok, nagy lezúduló esők, jégeső stb.) szembeni ellenállást.
 • Kivételes mechanikai szilárdság: az „SR” technológia megvédi az bitumenes zsindelyt a sérülésektől még meredek lejtés, illetve jelentős terhelések, hó vagy a tetőn történő munkavégzés esetén is.
 • Szakadásállóság: a felhelyezés során, különösen a részletképzéseknél fontos, hogy a tető kritikus pontjaihoz illeszkedő bitumenes zsindelyt használjunk, amely nem szakad: az UNICA kivételes szilárdságot és könnyű megmunkálhatóságot garantál

Az UNICA-val a tető ellenálló, hosszú élettartamú és biztonságosan vizszigetelő lesz,

Forma- és színválaszték

unica

unica
79 / 100
Tegola Ungarese Kft.
1037 Budapest, Bécsi út 77-79.
+36 1 250-3375, 250-3377
Katalógus
UNICA zsindely - letölthető ismertető