Raktári állványrendszerek – SR-Logistic Raktártechnika Kft.

raktár

raktár

raktár

raktár

raktár

raktár

raktár

Az acélból készült raktári állványrendszerek alkalmasak a különböző típusú tárolási egységek, raklapos termékek, dobozok, ládák, szálanyagok és egyéb anyagok vagy csomagolási rendszerek elhelyezésére.

90 / 100
SR – Logistic Raktártechnika Kft.
1239 Budapest, Grassalkovich út 255.
Termékismertető
Hagyományos raklapos állvány

A hagyományos raklapos állvány a legáltalánosabb polcrendszer, amely az egyes rakatokhoz történő közvetlen hozzáférést biztosítja. Kialakításánál a munkafolyosó állványok közötti mérete és az állvány magassága függ az alkalmazott villás targoncák típusától, azok emelőszerkezeti jellemzőitől, továbbá a raklap mérettől, súlyától, és magának a raktárépületnek a magasságától.

A hagyományos raklapos állványrendszer előnyei:

 • Ez a típusú raktár berendezés esetében az egyik legjobb a raktárállomány feletti teljes kontroll: az egyes raktér egységek mindegyikét egy-egy raklap foglalja el.
 • Maximális alkalmazhatóság bármilyen teherféleséghez mind a tömeg, mind pedig a térfogat tekintetében.
 • A hagyományos raklapos állványrendszer egy olyan fém polcrendszer, amely jól kombinálható polcos felületekkel az áruk kézi kigyűjtésére.
Termékismertető
Bejárható állványok
lló tér legteljesebb kihasználását mind a terület, mind pedig a magasság tekintetében. A bejárható (“Drive-in”) rendszerű raklapos állvány oly módon tervezett, hogy alkalmas legyen homogén termékek tárolására és nagy mennyiségű raklap befogadására. Kétféle módon használhatóak: a bejárható rendszer, mindösszesen egy hozzáférési folyosóval a folyosó végén lezárva, vagy az átjárható rendszer, amely az állványrendszer mindkét oldalához biztosít hozzáférést. A bejárható állvány rendszert gyakran használják hűtött raktárakban (hűtőházak és fagyasztókamrák) amelyek a tárolt termékek szabályozott hőmérsékleten történő tárolása mellett maximális helykihasználást követelnek meg.
A bejárható rendszerű raklapos állványok előnyei:

 • Maximális helykihasználás (egészen 85%-ig).
 • Az állványsorok közötti folyosók megszüntetése.
 • A bejövő és kimenő áruk szigorú ellenőrizhetősége.
Termékismertető
Kapcsolható polcrendszer
A polcos állvány, illetve „irodai” polcrendszer (ezeket a típusú polcokat Magyarországon a köznyelv „salgó polc”-ként azonosítja) könnyű és közepes súlyú termékek kézi tárolásának és archiválásának alaprendszere. Szekciókra osztott termékek és kisebb ládák tárolására szolgáló, függőleges elemekből és lapokból áll. Különböző kiegészítők teszik lehetővé a szintekre osztást és a dobozok elhelyezését így osztályozott módon tárolhatók a termékek, irattartók, archívumok, függesztett áruk stb.
A polcos állvány „salgó polc” illetve polcrendszer előnyei:

 • Sokoldalú elemei és kiegészítői, alkalmassá teszik a legmagasabb követelményeket támasztó igények kielégítésére.
 • Lehetséges egy vagy több közlekedő folyosós megoldás kialakítása, illetve polcos galéria kialakítása a jobb raktári terület kihasználása céljából.
 • Kiváló megoldás irodák, üzletek és olyan helyiségek számára, ahol esztétikusabb megjelenés szükséges.
 • Mobil polcrendszer állítható össze archív és „élő” irat raktározás céljára.
Termékismertető
Szálanyag tárolók
A karos állvány rendszer hosszú anyagok, gerendák, profilok, csövek és fűrészáruk tárolására kifejlesztett rendszer. Ez a polcrendszer lehetővé teszi a raktározandó áruk manuális kezelését emelőszerkezetek, mint pl. darus tehergépkocsik, mobil daruk, targoncák stb. alkalmazásával. Ezen rendszerek mellett a raktározandó termékek paraméterei (legfőképpen súly és kiterjedés) avagy az állványzat magassága alapján tudunk dönteni. A gördíthető karos állvány a rendelkezésre álló tér kihasználásának érdekében mobil alvázra is szerelhető. A kerekekkel ellátott alvázakat motorok hajtják.
A karos állvány rendszer előnyei:

 • Alkatrészeinek kialakítása lehetővé teszi a rendszer gyors és könnyű összeszerelhetőségét.
 • Egyszerű szerkezet és nagy teherbíró képesség.
 • Az összes alkotóelem könnyen egymáshoz kapcsolható és kitűnő mobilitást biztosít.
 • Kialakítható egyoldalas, illetve kétoldalas karos állvány is.
 • Ideális szálanyagok, profilok, csövek, fűrészáru stb. tárolására.
 • A gördíthető karos állvány rendszer további előnye a mobil alváznak köszönhetően jelentős helymegtakarítás.
Termékismertető
Gördíthető állványok
A gördíthető raklapos állvány esetében a raklapos állvány egységei mozgathatóvá válnak és tárolókapacitásuk jelentős mértékben megnő, a raktározott termékek darabjaihoz való közvetlen hozzáférés feladása nélkül. Az állványrendszer egységei irányított, mozgó alvázon helyezkednek el, amelyek oldalirányban elgördülnek, ez által kiküszöbölve a folyosók szükségességét. A folyosó csak akkor nyílik meg, ha a kezelő kiadja a parancsot az egység automatikus megnyitására, amely történhet távirányító segítségével, vagy pedig kézzel egy váltókapcsoló átállítása útján. A mobil alváz motorral hajtott, a beépített különböző biztonsági rendszerek biztonságos és hatékony működés biztosítanak.
A gördíthető raklapos állvány rendszer előnyei:

 • Optimális rendszer hűtött raktárakban (mind hűtőházakban, mind pedig a fagyasztókamrákban)
 • A raktárépület kapacitásának növelése
 • Az egyedi közlekedő folyosók kiküszöbölése
Termékismertető
Görgős állványok
Az átgördülő rendszerű raklapos állvány kiváló megoldás romlandó áruk raktározása esetén, amikor fontos a gyártási idők sorrendjében történő árukiadás, és ezen kívül számos ipari, és disztribúciós területen is kiválóan használható. Az átgördülős rendszerű raklapos állvány rendszerek lejtett pályán görgőket foglalnak magukban, amelyeken a raklapok a gravitáció hatására gördülnek le. A raklapok betárolása az állvány rendszer magasabb részére történik, ahonnan a rakatok gravitációs úton, a görgőspályába épített fékező görgők hatására szabályozott sebességgel mozognak a kitárolási oldal felé.
Az átgördülő rendszerű raklapos állvány előnyei:

 • Tökéletes raklap forgalom, biztosítja FIFO rendszer betartását
 • Maximális kapacitás, mivel csökken a közlekedési utak száma
 • Időt és raktár helyet takarít meg a raklapok kezelésében
 • Targonca menetidő megtakarítás
Katalógus
Hagyományos raktártechnikai berendezések és automata raktárrendszerek katalógusa