Párásítás a lakásoktól az ipari csarnokokig

2023.03.03.

Condair Párásítás

Az emberek közérzetéhez, egészségéhez, az állatok és növények fejlődéséhez a megfelelő páratartalom biztosítása elengedhetetlen feltétel. Számos termelési folyamat, a számítástechnika, az áruk professzionális raktározása vagy a művészeti alkotások megőrzése is elképzelhetetlen a levegő nedvességtartalmának szabályozása nélkül.

Condair Párásítás

Az emberek megfelelő komfortérzetéhez szükséges, hogy a relatív páratartalom 40 és 60% között maradjon. A túl alacsony páratartalom a nyálkahártyák kiszáradásához vezet (torok- és szemszárazság), a túl magas páratartalom esetén a fülledtségérzet alakul ki, illetve ez a tartomány a baktériumok és fertőzések terjedését is segíti.

A galériákban vagy a fa bútorokat, burkolatokat tartalmazó helyiségekben legalább 50%-os páratartalom ajánlatott az állagmegőrzés érdekében.

Mivel télen a külső, hideg levegő nem képes nagy mennyiségű párát magába fogadni, így ez a levegő a lakótérbe jutva és felmelegedve alacsony páratartalmat fog eredményezni. Ahhoz, hogy ezt kompenzáljuk, feltétlen szükséges a bejuttatott levegő megfelelő párásítása.

A Condair Kft. a világ vezető légnedvesítő gyártójának, az az 1948-ban alapított Condair csoportnak a magyarországi leányvállalata, amelynek célja a relatív páratartalomnak az előírt szinten való precíz tartására és szabályozása úgy magán, mint ipari környezetben. A cég szakszervize országos szolgáltatást nyújt minden Condair márkajelű berendezésre, így forgalmazott berendezéseik mindig üzemképesek maradnak.

Párásítás társasházakban, ipari létesítményekben

A nagyobb légtérfogatú terek levegőellátását jellemzően légkezelő berendezések biztosítják. A légkezelők jelentős része a légáramot mozgatja, viszont csak kis mértékben klimatizálja azt. A Condair Kft. segítséget nyújt abban, hogy bármely légkezelő képes legyen a szállított levegő páratartalmának precíz szabályzására.

A párásításra megoldást nyújt az izotermikus légnedvesítés, mely a víz felforralásával és elgőzölögtetésével juttatja be a gőzt a légcsatornába (Condair RS és EL berendezések). A megtermelt gőz a légcsatornába jutva elkeveredik a szállított levegővel, és megnöveli annak relatív páratartalmát.

Condair Párásítás

A párásításra az is megoldást nyújthat, ha víz formájában porlasztunk be a légcsatornába (Condair DL berendezés). Természetesen a bejuttatott nedvesség ekkor is növeli a levegő nedvességtartalmát, azonban a víz a párolgása során hőt von el a környezetéből, így a szállított levegőt le is hűti. Ez nagy előnyt jelenthet olyan falhasználásoknak, ahol a térben nagyfokú hőfejlődés zajlik, hiszen így a rendszer a párásítás mellett a levegő hűtését is tudja segíteni.

Condair Párásítás

Kisebb terek, lakások és családi házak párásítása

Napjainkban egyre elterjedtebbek a kisebb lakások és családi házak szellőztetését biztosító lakásszellőztető berendezések, amelyek kisebb légkezelőként funkcionálnak. Ezekre szintén jellemző, hogy a levegőt nem, vagy csak kis mértékben klimatizálják, de a Condair Kft. természetesen ebben is tud segítséget nyújtani.

A RM és RH szériák ideálisak akár 2-300 m2-es méretig családi házak párásítására. Úgyalakították ki őket, hogy a felhasználók is egyszerűen tudják kezelni, és szükség esetén el tudják végezni az egyszerűbb karbantartásokat.

Párásítás

Ilyen kis méretben kizárólag izotermikus párásítást alkalmazunk (azaz a vizet felforraljuk a párásításhoz), amely működési elvéből következően teljesen steril gőzt állít elő, így nem szükségesek a higiéniai fertőtlenítések és óvintézkedések a párásító berendezésben.

Amikor légcsatorna nem áll rendelkezésre

Ha nem áll rendelkezésre légcsatorna, akkor sincs akadálya a párásításnak, hiszen a PH széria kiválóan alkalmas a mobil párásításra. A berendezés saját víztartállyal rendelkezik, így szabadon mozgatható oda, ahol leginkább szükséges a párásítás. Ezen felül a berendezés a levegőt is forgatja a saját szűrőin keresztül, ezáltal a levegő tisztítására is alkalmas. Ideális megoldás kisebb galériákhoz, bemutatótermekhez, ahol nem épült ki légtechnika, vagy a párásítás mellett a levegő tisztítása is fontos szempont.

Condair Párásítás
77 / 100
Condair Kft.

Információ kérése:

Párásítás a lakásoktól az ipari csarnokokig

1119 Budapest, Fehérvári út 44 A/II. em.
+36 1 382-4580
Kapcsolódó hírek és ismertetők