Medencék és medenceterek vízszigetelése kenhető Sika vízszigeteléssel

medencék vízszigetelése 2

medencék vízszigetelése 2

Medencék vízszigetelésére többféle vízszigetelés-technológiai megoldás közül választhat úgy, hogy döntését nem csak a magas szintű műszaki paraméterek, hanem további fontos szempontok befolyásolhatják: a felhasználóbarát alkalmazhatóság, a gyors kötésidők, az egymással kompatibilis anyagrendszerek és a komplexitás.

Az egyes környezeti és szárazsági követelményektől függően két féle megoldást is javasol a Sika. Az egyik technológiai megoldásnál kétkomponensű cementkötésű vízszigetelő habarccsal történik a vízzáró réteg kialakítása, a másik megoldás esetében pedig AB vízszigetelőlemezt használunk a feladathoz.

Fontos, hogy statikai terv nélkül ne álljunk neki a medenceépítésnek! A vasbeton szerkezet repedésmentesre és vízzáróra kell tervezni, az ajánlott falvastagság 25 cm, a fenékvastagság pedig 30 cm. A további munkálatok megkezdése előtt a szerkezetnek megfelelően érleltnek kell lennie. A medence vízszintes és függőleges szerkezetének kiegyenlítése, a felület javítása cementkötésű javítóhabarccsal és felület simító habarccsal kell, hogy történjen. Lehetőleg ne használjunk csempe-és járólapragasztót erre a feladatra. A medence építésére kis vagy közepes méretű laptípust alkalmazzunk, melyeket a gyártók kimondottan medencékhez készítenek. Igyekezzünk elkerülni a bár újabban divatos, azonban a medencéknél inkább hátrányokkal járó nagyméretű lapokat!

Mivel vízzáró beton nem létezik, meg kell akadályozni a víz vagy egyéb káros anyag átjutását a szerkezet határoló elemein. Ez különösen fontos ott, ahol a betonfelülettel érintkező víz túlnyomás alatt van.

Az egyes környezeti és szárazsági követelményektől függően a legkülönfélébb megoldások választhatók a Sika eszköztárából, a lemezes szigetelésektől a hagyományos, betonba keverhető vagy arra felkenhető rendszerekig. Ennek az eszköztárnak képezik részét a Sika egykomponensű, vagy kétkomponensű cementkötésű vízszigetelő habarcsai, amelyek betonhoz és falazathoz egyaránt felhasználhatóak. Speciális adalékanyaguknak köszönhetően védik a betont a vízbehatolás ellen, felületaktív anyagok jelentősen csökkentik a kapilláris vízfelvételt.

75 / 100
Sika Hungária Kft.

Információ kérése:

Medencék és medenceterek vízszigetelése kenhető Sika vízszigeteléssel

2051 Biatorbágy, Rozália Park 5-7.
Termékismertető
Sikalastic®-1K

BIZTONSÁGI ADATLAP

Egykomponensű, szálerősített cementhabarcs rugalmas vízszigeteléshez és betonvédelemhez. Egykomponensű, repedésáthidaló, speciális alkáli-álló polimerekkel módosított szálerősített cementhabarcs. A Sikalastic®-1K alkalmas simítókanállal vagy ecsettel történő felhordásra.
Termékismertető
Sikalastic®-152

BIZTONSÁGI ADATLAP A KOMP.  BIZTONSÁGI ADATLAP B KOMP.

Rugalmas, gyorskötő cementhabarcs vízszigeteléshez és betonvédelemhez

  • Rugalmas vízszigetelés és betonvédelem egy termékben
  • Könnyen feldolgozható nagyon magas páratartalom mellett is
  • Kissé nedves felületekre is felhordható
  • Nincs megcsúszás: könnyen feldolgozható, függőleges falfelületekre is
  • Gyors kötés (alacsony hőmérsékleten is)
  • Repedésáthidaló
  • Kiváló tapadás csaknem valamennyi alapfelületen, mint például beton, cementhabarcs, kő, kerámia, tégla és fa
  • Ellenálló jégolvasztó sóval és széndioxiddal szemben