Új otthonfelújítási program – most lesz érdemes házbejárati ajtót és garázskaput cserélni

2024.07.01.

A Hörmann termékei is hozzájárulhatnak az energetikai hatékonyság növeléséhez

Új otthonfelújítási program – most lesz érdemes házbejárati ajtót és garázskaput cserélni

Új otthonfelújítási program indul július elsejétől hazánkban. A meghirdetett több mint 100 milliárd forintos keretet az 1990. december 31-e előtt épült épületek energetikai korszerűsítésére lehet felhasználni. Az energetikai korszerűsítés egyik fontos pillére lehet a házbejárati ajtók és garázskapuk cseréje, melyre a Hörmann megoldásai jó lehetőséget kínálnak, hiszen pár év alatt megtérül a befektetett összeg. Az egyedi fejlesztésű, innovatív bejárati ajtók, garázskapuk és meghajtások mindezek mellett a feleslegesen kibocsátott CO2-től is megkímélik a környezetet.

Az új otthonteremtési program egyik alapfeltétele, hogy az épület jelenlegi állapothoz képest legalább 30 százalékos fajlagos primer energiafogyasztás-csökkenést eredményezzen az elvégzett beruházás. Ehhez a fogyasztáscsökkentéshez járulhatnak hozzá a Hörmann házbejárati ajtói és garázskapui, valamint meghajtásai, hiszen magas minőségükkel, energiatakarékos és hőszigetelt kiviteleikkel segítik a 30 százalékos energetikai megtérülést.

Így szigetel egy minőségi garázskapu

Ha a garázs szerves része otthonunknak, mindenképpen érdemes megfelelő hőszigeteléssel ellátott garázskaput választanunk. Így őrizhetjük hatékonyan házunk melegét és tarthatjuk alacsonyan fűtési költségeinket.

A garázskapu hőszigetelését két fontos tényező befolyásolja: az egyik a kapu légzárása, a másik pedig a lamellák hőszigetelési értéke. A garázskapu légzárását a kapu lamelláinak gumitömítése, illetve a tokon lévő gumitömítés biztosítja. A lamellák hőszigeteléséről a lamellákban lévő szigetelőanyag gondoskodik.

A garázskapu hőszigetelését a kapu hőátbocsátási tulajdonságával tudjuk mérni. Ezt a tulajdonságot a hőátbocsájtási tényező adja meg. Ennek értéke annál kisebb minél jobban szigetel a kapu. A Hörmann LPU kapu hőátbocsátási tényezője 1,3 W/m²/K. Ez az érték egy extra minőségű, több légkamrás ablak hőszigetelési értékének felel meg.

A jó házbejárati ajtó nem csak biztonságos, hanem hőszigetelt is

Az alumínium ajtók sok tekintetben felülmúlják a műanyag- vagy faajtókat. Előnyei a következők: nagyfokú hőszigetelés, magas fokú biztonság, kiváló hangszigetelés, nagy stabilitás, nincs szükség átfestésre. Az alumíniumajtók évek múltán is úgy néznek ki, mintha újak lennének, és ráadásul a legszélesebb termékpalettát kínálják műszaki felszereltség és dizájn tekintetében.

A Hörmann Thermo65 házbejárati  ajtók és Thermo46 magas minőségű lakásbejárati ajtók jó hőszigetelési értékekkel, megbízható biztonsági felszereltséggel és nagy motívumválasztékkal rendelkeznek, különösen kedvező ár-érték arányban.

Az új otthonfelújítási program részleteiről az MFB honlapján lehet tájékozódni.

76 / 100
Hörmann Hungária Kft.
2310 Szigetszentmiklós, Leshegy u. 15.
(24) 525-100